Lomasuunnitelmia

Uusi vuosi ja uudet reissut. Mihinkähän sitä tänä vuonna matkustaisi? Rodokselle nyt tietty vuoden tauon jälkeen, ehkä myös muuallakin olis kiva käydä. Matkamessut oli ja meni ja iloisesti vietin koko viikonlopun töissä. Matkamessutarjoukset löytyi kuitenkin myös netistä ja niitä kaihoisasti selailinkin. Harmi, ettei mitään uskalla varata vielä kun ei tiedä, mihin kohtaan lomansa saa. Edellisessä työpaikassa sain itse määritellä koska lomani pidän ja lomamatkojen varaus olikin helppoa, mutta nyt meitä tekee moni samaa työtä ja lomat täytyy saada soviteltua ettei liian moni ole yhtäaikaa poissa. Kävin eilen vilkaisemassa eri matkanjärjestäjien hintoja ja johan pomppasi! Hinnat tuplaantui matkamessutarjouksista esimerkiksi Aurinkomatkoilla. Ei tarvitse tällä hetkellä edes miettiä loman varaamista noilla hinnoilla, mieluummin odottaa kun tarjouksia taas tulee. Ehkä sitten lähtee myös johonkin lyhyemmälle reissulle säästämillään rahoilla. Lähdemme taas äitin ja veljeni kanssa reissuun, joten aikataulutkin aiheuttavat vähän päänvaivaa, mutta eiköhän me johonkin kohtaan saada yhteinen matka sovittua. Äkkilähdöllä sitten tai pelkillä lennoilla, jos ei muuta keksitä. Facebookin Kreikka-ryhmässä muutkin Kreikkahullut haaveilevat päivittäin ensi kesän lomista ja oon jo jokin aika liittynyt ryhmässä päivittäin vierailevien haikailijoiden joukkoon. Matkakuumeilussa parasta on hintojen vertailu, kuvien ja videoiden katselu ja edellisten matkojen fiilistely. Matkaseurueen kesken yhdessä haikailu ja suunnittelu, mihin mentäisiin ja mitä tehtäisiin. Lomamatkan varauksen jälkeen päivien laskeminen ja odottaminen. Pakkaaminen, illalla lähtö kohti Helsinkiä, aamulla lennon lähdön odotus.. Ja lopulta tietenkin ihana ihana loma. 
Joko teillä on lomamatkoja varattuna?


Tänä vuonna aion myös liikkua Suomen sisällä enemmän. Sellaisia pieniä irtiottoja ja tutustumisia uusiin paikkoihin. Ei välttämättä edes yön yli reissuja, kunhan vaan lähtee käymään jossain. Piristää kummasti ja vapaapäiväkin tulee kulutettua jotenkin paremmin, kun irtautuu ihan kunnolla. Harvoin tulee käytyä edes Vaasassa, vaikka sinne ei ole kuin tunnin matka. Miten se onkin niin vaikea lähteä? Lähivuosina on tullut käytyä lähinnä Lappeenrannassa veljeni luona. 


Kesään on kuitenkin pitkä aika enkä aio elää koko kevättä kesää ja matkaa odottaen, vaan nautitaan täysillä päivä kerrallaan. Kotoilusta, ystävistä, askartelusta, lumesta, pakkasesta, valokuvaamisesta.. Ihan jokaisesta päivästä. Jokaiseen päivään mahtuu niin paljon kaikkea kivaa ja pientä extraa on helppo järjestää ettei käy liian arkiseksi. 


Ihanaa viikonloppua teille kaikille!Ei kommentteja