Isoäidinneliötyyny ja muuta virkkailua

Virkkauskirjan innoittamana koukku on heilunut tiuhaan täälläkin. Purin sateenkaarilangalla aloittamani kokeilun ja tein kaksi isoa isoäidinneliötä. Tein myös aika monta pienempää neliötä, josta toivon mukaan syntyy peitto vielä ennen ensi viikonlopun kastejuhlia, johon saimme kutsun. 


Mikä sen ihanampaa olisikaan näin hyytävän kylmänä päivänä käpertyä sohvalle Drop Dead Divaa katsoen ja virkkuukoukku heiluen :) Suuresta neliöstä päätin tehdä tyynyn ja kun mulla ei sopivaa valkoista tyynynpäällistä ollut, ompelin sen. Tyyny valmistui suurten haasteiden jälkeen. Emme ole ompelukoneen kanssa sen jälkeen puhuneet toisillemme. Toinen neliö odottakoon kunhan olemme taas puheväleissä.


Kuvassa näkyy myös vanhojen seuraajien ehkäpä jopa muistama peitto, jota aloin virkkaamaan työttömäksi jäätyäni muutamia vuosia sitten. Paloja olisi vielä ehkä n. 100 yhdistämättä.. Pikkuhiljaa, ehkäpä se jonain vuonna valmistuu ;)Tämä tyyny on kyllä useamman kuvan ansainnut, kyllä sen ompelukoneen alalangan kanssa niin paljon taisteltiin! Alkaa väritkin taas hiipiä meille näin kevään koittaessa pikkuhiljaa. Okei, tiedän ettei se kevät nyt ihan vielä koita mutta voihan sitä jo vähän väreillä tuoda kotiin piristämään.


Koirat ovat nauttineet kun pakkanen hieman hellitti, mutta tuuli käy kyllä luihin ja ytimiin ja vanhassa talossahan vetää joka nurkasta niin että tossut pyörii jaloissa. Jäälyhtyjä ja -tauluja alkaa olla jo riittävästi, joten tänään askaroin sytykeruusujen (T on ihan rakastunut niihin!)  ja tuon tyynyn kimpussa. Kokeilin tässä samalla myös ensimmäistä kertaa vaatteiden värjäystä ja sehän onnistui paremmin kuin hyvin. Hieman se vain on aikaavievää, oon ensimmäisen koneellisen laittanut päälle joskus 7-8 aikoihin illalla ja nyt odottelen että kone pesee vielä tyhjänä. Yövuoroista jäi päälle tämä erikoinen unirytmi taas, joten taidanpa ottaa ihanaisen sateenkaarilankani taas käteen ja alkaa värkkäämään neliöitä :) 

Koti Hyppysissä ideoi Sobloggareille tälläisen hauskan hyväntekeväisyysidean. Virkkaamme/kudomme/ompelemme hypistelymuhveja Seinäjoen alueen muistisairaille. Myös sinä voit osallistua ja toivottavaa olisikin, että saisimme paljon ihmisiä mukaan tekemään hyvää. Käy lukemassa lisää Koti Hyppysissä-blogista! Näitä sitten urakoimaan, kunhan saan tuon peiton valmiiksi. Toivottavasti moni teistä innostuu ideasta myös! Muistahan käydä Kotohippusia-blogin Facebook-sivulla osallistumassa Iloa Virkkaukseen-kirjan arvontaan!

4 kommenttia

Tiina Siskonpaneelisoppaa kirjoitti...

Vaihtuupas nuo värit tuossa langassa jotenkin tosi sopivasti :-)

Marika Koskimäki-Ketelä kirjoitti...

On hieno, ja näyttää niin yksinkertaiselta. Ja tuo sun koiruli on kerrassaan herttainen :)

Mari / puolitoistakerrostakotia kirjoitti...

Tuo isoäidinneliö pitäisi opetella, on ollut aikeissa. Ehkä vielä joskus innostun :)

Miia kirjoitti...

Tiina, niimpä, tykkään kovasti tuosta langasta :)

Marika, yksinkertaista se onkin ;) niin kuin koirakin :D

Mari, Opettele ihmeessä, ei ole vaikeaa. Itsekin opettelin sen joskus youtubevideota paussittamalla :D