Itsetehty höyhenlamppu

Osallistun tällä postauksella Sisustusniksit-sivustolla käytävään Valaisinhaasteeseen. Olethan ihana ja käyt äänestämässä postaustani 20.12. alkaen!

Meillä oli aiemmin olohuoneessa Ikean kattokruunuvalaisin, johon kyllästyin melko nopeasti. Valo ei jakautunut huoneeseen kunnolla ja pohdinkin uutta valaisinta jonkin aikaa. Nettikauppoja selatessa vastaan tuli höyhenlamppu, minkä hinta hipoi 150€. Tuumin itsekseni, ettei tuollaisen tekeminen voi kovin hankalaa olla ja niinpä ryhdyttiin tuumasta toimeen.


Tyhjensin Seinäjoen Halpahallin valkoisista höyhenistä ja muutamana iltana höyhenet pöllysivät yläkerrassa liimaillessa, kunnes ihana lamppuni oli vihdoin valmis. Höyhenet liimasin riisipaperipallon päälle ja johdon ostin Clas Ohlsonilta. Ei mennyt lähellekään 150 euroa tämän lampun tekemiseen ja edelleen se on mun suosikki. Herkkä ja hempeä, tasapainottaa mukavasti meidän lekaharkoista tehtyä tv-tasoa. Valo kuultaa kauniisti höyhenien läpi. Lamppu on kaunis myös valojen ollessa sammutettuina.


Ulos kaipaisin lisää valoja, sillä Seinäjoki on nyt vuoden verran sammuttanut katuvalonsa yöllä klo 00. Itse valvon usein myöhään ja koirien kanssa tulee käytyä öisinkin pissareissuilla tai lenkillä. Myös yövuorot loppuvat joskus sellaiseen aikaan, että katuvalot eivät vielä pala. Ulkovalot tulisivat siis tarpeeseen. Kävin haaveilemassa taloon.com-sivustolla uusista pihavalaisimista ja esimerkiksi nämä lamput toisivat meille kaivattua valoa.

[klik]

[klik]

Lilla Bält-valot näyttäisivät hauskalta ulkosaunamme oven molemmin puolin ja olisivat hyödyksi vilvoittelutauoilla.[klik]

Tällä hetkellä pihamme on hieman normaalia paremmin valaistu, kun jouluvalot tuikkivat siellä ja täällä, mutta ehkäpä täytyy alkaa tuumasta toimeen noiden ulkovalojen kanssa. Meidän lähistöllä on nyt lähiaikoina tehty jos jonkinlaisia tihutöitäkin, joten ehkäpä hyvin valaistu piha ei houkuttelisi tihutyöläisiä yhtä helposti kuin pimeän suojassa tapahtuva pihojen sotkeminen.

Tämä kirjoitus osallistuu nettirautakauppa www.taloon.com:in blogikilpailuun http://www.sisustusniksit.fi kutsuttuna. Muistathan käydä äänestämässä! Äänestämällä voit voittaa 300€ lahjakortin taloon.comiin.

Haastan mukaan Valaisinhaasteeseen Kolmen tähden koti-blogin.

Käyhän kurkkimassa myös Kotohippusia Facebook-sivua, sieltä saattaa joskus löytyä jotain mikä ei blogiin päädy ja näet heti uudet postaukset sieltä. Tänään on myös Kotopirkkojen joulukalenteripäiväni, joten sielläkin kannattaa piipahtaa!

2 kommenttia

Tiina Siskonpaneelisoppaa kirjoitti...

Voi miten ihana tuo Lilla Bält-ulkovalo on !!!

Miia kirjoitti...

No niin olis! :)