Minimaailma*


Kotopirkkojen joulukalenteri on päässyt jo hyvään vauhtiin! 

Joulussa on lähes parasta se odotus, hääräily ja salailu. Tietenkin jouluna on ihana olla läheisten kanssa ilman kiirettä minnekään, syödä hyviä ruokia ja katsella hauskoja ohjelmia teeveestä, käydä haudoilla muistelemassa jo poistuneita rakkaita ja nautiskella joulun rauhasta ja tunnelmasta. Mutta tässä joulunalusajassakin on ihana fiilis. Useina päivinä tai iltoina kiipeän kissojen kanssa yläkertaan, laitan radion päälle ja askartelen jotain jouluista hyvää musiikkia kuunnellen. Ihan selkeästi askartelen ja värkkään kaikenlaista eniten juuri näin joulun alla. 

Eilen testasin elämäni ensimmäistä kertaa CChobbylta  kokeiluun saamiani Fimomassoja ja ne veivät kyllä heti mennessään. Vähän kuin lapsena muovailuvahan kanssa leikkiessä, paitsi että fimomassojen kanssa on vain taivas rajana ja tuotoksista tulee lopullisia. Voit tehdä koristeita, koruja, hiussolkia, helmiä, kulhoja.. melkein mitä mieleen juolahtaa! Massat poltetaan uunissa muotoilun jälkeen ja ne kovettuvat kivikoviksi. Eilen koitin tehdä mallista muutamia söpöjä tonttuja ja jämäpaloista muotoilin kaikenlaisia pieniä kokeiluja. Niistä lisää myöhemmin, kun saan päivänvalossa otettua hieman parempia kuvia, iltavalossa kuvatut näyttää oransseilta.. Instasta voit käydä kurkkaamassa tonttuja ja vähän muutakin.


Tein eilen myös lumilyhdyn minimaailmaa varten. Mitoitin sen tuikun ympärille, tarkoituksena polttaa lumilyhdyn sisällä ledituikkua. Ostin jokin aika sitten myös pulloharjoja, tosin hieman eri mallisia mitä olin hakemassa, mutta honkkarissa ei ollut muunlaisia enkä silloin jaksanut lähteä toisiin kauppoihin pulloharjoja etsimään. Haluaisin enemmän kolmion mallisen kuusen. 

Leikkelin pulloharjat eilen ja suhtautin ne muutamaan kertaan vihreällä kilikalimaalilla. Päälle lumisprayta, että ne sopisivat ajattelemaani lumiseen maisemaan. Sain kummitädiltäni synttärilahjaksi lasipurkin, missä oli kynttilä sisällä ja käytin sitä nyt väliaikaisesti hyväksi tähän minimaailmaani. Hurrikaaniin olin näitä ajatellut, mutta siinä oli niin pieni se pohjan pinta-ala, ettei sinne mahtunut kuin lyhty :D Täytyy jossain vaiheessa ostaa isompi purkki tätä varten, että saan myös pari muuta kuusta mahtumaan ja ehkäpä pupusenkin. Tälläinen miniminimaailma syntyi kuitenkin nyt.


Instagramissa hakusanalla "bottlebrushtree" löytyy vaikka miten paljon pulloharjoista tehtyjä kuusia ja ajattelinkin jossain vaiheessa hakea erimuotoisia kuusia. Latvaan voisi laittaa tähden ja tehdä vaikkapa fimomassasta minikoristeita oksille. Kuinka söpö tulisi! Riviera Maisonilla on ihan myynnissä tuollaisia pieniä kuusia kimaltavina (klik). Olen nähnyt tehtävän myös pulloharjakuusia, jotka on kiinnitetty pienten vanhojen autojen katolle tai kuusia jotka on maalattu hempeän pinkillä, keltaisella, sinisellä.. Hauskoja nekin.

Tässä maisemassa on nyt mittasuhteet vähän hassut, tuo lumilyhty on jättiläismäinen verrattuna peuroihin. Mutta ompahan peuroilla valoa :D Mutta ihan kiva tuli, vai mitä tykkäätte? 


Ihanaa joulukuun alkua teille kaikille! 

*Fimomassat saatu CChobbyltä

10 kommenttia

Kanivinossa kirjoitti...

Upea toteutus! Mistä tuollaisia puita saa hankkia?

Emonen | Tipulassa kirjoitti...

Oi miten söpö! Tällainen purkkiasetelma olisikin mainio pikkulapsiperheeseen! Jos nuo olisivat kosketeltavissa, olisi asetelma hetkessä entinen. :)

Miia kirjoitti...

Kanivinossa, mä ostin Hong kongin siivoushyllyltä :D Emonen Tipulassa, niimpä, kätevä olis lapsiperheeseenkin :) Kissatkaan ei pääse sitä lääppimään nyt :)

Miia-Rebekka kirjoitti...

Tosi ihana pieni minimaailma! Kiitos inspiraatiosta!

Tiina kirjoitti...

Ihana joulu asetelma. Mistä olet nuo peurat hankkinut?

Miia kirjoitti...

Miia-Rebekka, kiitos paljon :) Tiina, ne on Schleichin peuroja, että ihan cittarin lastenosastolta :D

kaija kirjoitti...

kiva idea

Marika Suomi kirjoitti...

Aivan valtavan ihana minimaailma<3 Kumpa ois itelläkin aikaa kiivetä yläkertaan ja askarrella :) Mutta aikansa kutakin!

Jani / Kaikki Paketissa kirjoitti...

Onpa tunnelmallinen minimaailma :)

Miia kirjoitti...

Kaija, kiitoksia :) Marika, no nimenomaan :) Jani, kiitoksia. Nyt on hommattuna jo uudet kuusetkin, kunhan ne sai maalattua..