Hemmottelua kotiin

Joululahjoiksi tai ihan itselleen käytettäväksi on helppo tehdä kotikosmetiikkaa itse. Netistä löytyy ohjeita niin kasvonaamioiden, hiusnaamioiden, shampoiden, saippuoiden, sokerikuorintojen ja vaikkapa kasvovoiteen tekoon. Itse kokeilin tehdä sokerikuorintaa ja huulirasvaa vanhalla ohjeellani
Ohje on muistaakseni alunperin Huvikummun blogista.


Nettiä selailtuani päätin tehdä sokerikuorintaa, joka tuleekin tarpeeseen näillä ilmoilla. Itselleni ainakin kuorinta on välttämätön useita kertoja viikossa sekä kasvoille, että muulle vartalolle. Ohjeita löytyi vaikka miten paljon pinterestistä, mutta moneen tarvittiin jotain erikoisöljyjä, jota mulla ei nyt ollut saatavilla. Laitoin niitä muistiin kuitenkin myöhempää käyttöä varten, löydät ohjeita vaikkapa täältä.


Muokkasin ohjetta monesta eri ohjeesta ja laitoin tähän kookosöljyä, tuoretta vaniljaa (vaniljatangosta) ja sokeria. Värjäsin lopuksi puolet sinivihertäväksi. Kookosöljyn tuoksu on todella voimakas ja se näissäkin päällimmäisenä tuoksuu. Sekaan olisi voinut laittaa esimerkiksi limeä tai kanelia myös.


Koitin sokerikuorintaa itselle ja ihosta tuli ihanan pehmeä. Sokerikuorintaa ei kannata ottaa purkista käsin, vaan käyttää esimerkiksi lusikkaa tai muuta annostelijaa. Aion tehdä kyllä lisääkin kotikosmetiikkaa, tietää ainakin aineiden olevan turvallisia. Teen myös jalkakylpypaketteja ja mahdollisesti myös kylpypommeja. Kasvovoidettakin olisi hauska kokeilla.


Nämä ovat kivoja lahjojakin, koko vartalon hemmottelupaketti pyyhkeiden kera kuulostaa ainakin omasta mielestäni ihanalle. Annan mieluummin lahjaksi jotain mitä voi käyttää, lahjansaajalla kun voi olla ihan eri maku ja ehkäpä omasta mielestä upea patsas saattaakin jäädä lahjansaajalla kaappiin.

Oletteko tehneet kotikosmetiikkaa itse? Hyviä ohjevinkkejä otetaan vastaan!

Mukavaa lauantain jatkoa ja huomasittehan yöllisen postauksen tuossa alapuolella :)

Ei kommentteja