Kahvikuppikynttilät


Tein viime vuonna joululahjaksi kahvikuppikynttilöitä mm. äidilleni. Tilasin tarvikkeet Lahtisen Vahavalimolta ja kupit ostin kirpparilta.

Tarvitset sydänlankaa, kynttiläväriä, steariinia sekä parafiinirakeita. Onnistuu toki vain toisellakin viimeksi mainituista. 


Irrotin vanhasta tuikusta tuon metallinpalasen, joka pitää sydänlangan pohjalla saakka. Sen voisi kiinnittää vaikka pisaralla kuumaliimaa, itse en kiinnittänyt lainkaan. Pujotin sydänlangan metallinpalasen läpi ja mittasin suunnilleen oikean pituisen pätkän lankaa. Sidoin langan grillitikkuun kiinni, jotta se pysyisi suht koht suorana ja keskellä kuppia.

Kolmisydänkynttilään tein näin: (pahoittelut hullusta tarkennuksesta, en huomannut sitä kuvaa ottaessa)Sulatin steariinin ja parafiinin sekoitusta askartelukattilassa ja lopuksi lisäsin myös värirakeita sekaan.Kaadoin täysin sulaneen massan varovasti sekä kuppiin, että jukurttipurkkiin, mistä on tuleva kolmisydänkynttilä. 


Kannattaa antaa kynttilöiden kuivaa n. vuorokausi. Keskiosa saattaa valahtaa syvemmälle ja sitä voi korjailla jälkikäteen sulattamalla päälle lisää kynttilämassaa.Leikkasin sydänlangasta sopivan pituisen pätkän ja otin grillitikun pois. Kolmisydänkynttilä on tarkoitus keikauttaa pois jukurttipurkista ja polttaa jossain lasisessa kipossa. Parafiini nesteytyy kuumetessaan, joten lasiastian täytyy olla sopivan kokoinen. Valmista tuli!

2 kommenttia

Jani / Kaikki Paketissa kirjoitti...

Onpa kaunis ja kiva lahjaidea!

Miia kirjoitti...

Kiitti, tykkäsin itekin ja ajattelin tehdä noita lisääkin ittelle :)