Autolla Norjaan?

Musta tuntuu, etten oo taas viikkoihin osannut muusta puhuakaan, kuin matkakuumeesta, matkustelusta ja ulkomaille muutosta :D Voi kun olis rajattomasti rahaa ja vapaa-aikaa, kyllähän mä reissaisin! Saattaa olla, että jälleen jää jotain kotijuttuja tekemättä tai ostamatta (kyllähän me tälläkin sohvalla pärjätään vielä..) ja ne rahat sijoitetaankin vähän eri tavalla. 


Mulla on kesä-heinäkuun vaihteessa pari viikkoa lomaa. Provinssirockin jälkeen on vielä viikko aikaa mennä jonnekin. Pohdimme, ottaisiko äkkilähdön tai lennot jonnekin lämpimään.. Kroatia, Portugali, Espanja, Ranska, Praha, Budapest.. Vai hyppäisimmekö autoon ja ajaisimme Ruotsin läpi Norjaan kiertelemään muutamaksi päivää. Norja tuntuisi jotenkin turvallisemmalta kuitenkin kuin Baltian maat.


Tiukalla budjetilla mennään ja yritetään päästä mahdollisimman edullisesti. Kreikan matka on kuitenkin varattuna elokuulle ja pitäisi tässä vähän muutenkin elää :D Norjassa voisi päästä edullisemmin kuin hotellilomilla, säästöä syntyy ottamalla retkikeittimen ja eväitä mukaan, sekä yöpymällä leirintäalueilla ja mökeissä. Googletuksien perusteella ravintolat on Norjassa jäätävän kalliita ja kyllähän trangialla keittelyssä on omanlaisensa fiilis :D Maisemat olisi varmasti upeat ja kokemus muutenkin. Itse pystyn kyllä nukkumaan autossakin ja olemme joskus aikoinaan huviksemme ajelleetkin Suomea ristiinrastiin autossa yöpyen. Onko teistä lukijoista kukaan käynyt Norjassa? Vinkkejä ja kokemuksia otetaan mielellään vastaan! 

Googlella löytyi joitain kokemuksia Norjassa ajamisesta ja monissa matkakertomuksissa kerrottiin välimatkojen vievän pitkiä aikoja. 100km matkaa saattaa joutua ajamaan useita tunteja maaston ja nopeusrajoitusten vuoksi. Matkalle osuisi muutamia lauttareittejä, jotka vievät tietysti aikaa. Tälläistä reittiä suunnittelimme, onkohan millään tavalla realistista ajaa tuo viikossa? Laiva olisi su-ma välisenä yönä Uumajassa klo 00.00 ja kotiin pitäisi ehtiä seuraavana sunnuntaina. Ajattelimme ajaa ensimmäisenä yönä niin pitkälle Norjaa kohti kuin jaksamme ja nukkua autossa. Tai sitten otamme Uumajasta jonkin yöpaikan ja jatkamme matkaa aamulla.Eihän siinä tietysti oo kuin ajaa sitten pidempiä pätkiä kerralla jos alkaa aikataulu pistää vastaan, mutta kiva sitä olisi jossain hieman pysähdellä ja hämmästellä paikallista elämää tai nähtävyyksiä. Toinen vaihtoehto olisi tietysti mennä Kilpisjärven kautta suoraan Norjaan ja ajella pohjoisemmassa, mutta jotenkin ei houkuttele ajaa Suomen puolella niin pitkään. Mietimme aluksi, että olisi käynyt Ruotsissa Kolmårdenissa, mutta valitettavasti aika ei riitä kaikkeen. Toisella kertaa sinne sitten. Vielä ei tietenkään oo sanottua, ettemmekö bongaisi jostain huippuhyvän tarjouksen jonnekin kaupunkilomalle tai lämpimään, mutta tälläinen reissu on nyt mietinnässä. 

4 kommenttia

Julia Tuuhela kirjoitti...

Me ajateltiin ajaa ennen juhannusta norjaan asuntoautolla!

Miia kirjoitti...

Julia, kivaa! Onko teillä minkälainen reitti suunnitteilla?

Hannele Turkki kirjoitti...

Meillä myös lähtö asuntoautolla kesäkuussa Ruotsin läpi etelä Norjaan, josta pohjoista kohti ja Kilpisjärven kautta paluu Helsinkiä kohti.

Miia kirjoitti...

Hannele, vau :) Kuulostaa kivalta! Mä en vielä tiedä mentäiskö sittenkin johonkin aurinkolomalle..