Annie Sloan Chalk Paint™


Lähdimme Siskonpaneelisoppaa-Tiinan kanssa Vaasan Loftetiin tuossa jokin aika sitten tutustumaan Annie Sloankalkkimaaleihin. Mitenkäs sitä sateisen lauantain kuluttaisikaan paremmin? Käsityön talo Loftet toimii vuonna 1860 rakennetussa vanhassa puutalossa. Puitteet olivat upeat! 


Hörppäsimme kahvit Konsulinnan kahvihuoneessa. Pakkohan sitä oli maistaa suklaakakkua, joka olikin suussasulavaa.

Loftetin Nansi kierrätti meitä ensin ympäri taloa ja kertoi hieman talon historiasta. Käsityön talossa järjestetään pienimuotoisia juhlia ja siinä toimii myös kahvila ja Taito shop Loftet, josta löytyy mm. upeat kasvitaulutuotteet sekä paljon käsitöitä laidasta laitaan. Täältä löydät pläkkilyhdyt, kynttilät, lahjapakkaukset, pussilakanat, asusteet, korut ja vaikka mitä. 

Juhlatilassa oli upea katto sekä vaihtuva näyttely seinillä. Seuraavaksi pääsimmekin Annie Sloan-maalin kimppuun. Ensin hieman taustatietoa maalista: Tällä maalilla maalaat yleensä kertasivelyllä. Maali kuivuu nopeasti, noin alle tunnissa maalikerroksen paksuudesta riippuen. Pohjatöitä ei tarvita, voit maalata hiomattomallekin pinnalle. Chalk Paint™  sävyjä voi sekoittaa keskenään ja esimerkiksi vaalentaa niitä. Maali on riittoisaa, litra maalia riittää keskimäärin 13m2 alueelle. Desilitran purkilla maalaat yhden tuolin. Kuulostaa aika täydelliseltä, vai mitä? Se olikin! Toinen toistaan upeammat värisävyt tekivät valitsemisesta todella hankalaa.


Mulla oli mukana vanha mäntyinen naulakkohylly, johon valitsin lopulta Chalk Paint Duck Egg Bluen. Toden totta, maali peitti kerrasta ja tarttui hyvin hiomattomaankin puuhun. Lopputulos on ihanan matta ja upean syvän värinen!Sudimme vanerinpalalle eri värejä. Värien nimet Old White, English Yellow, Provence. Provenceen vedimme haarukalla erilaisia kuvioita. Itse tein kiemuroita, Tiina teki ruutuja. Maalien kuivuttua pääsimme harjoittelemaan vahan käyttöä. Kokeilimme läpinäkyvää vahaa, ruskeaa vahaa sekä vaaleaa vahaa. Uutuuksina on nyt myös valkoinen ja musta vaha! Näillä saa upeita kulutusefektejä aikaan. Maali kuivui ihan tasaiseksi, mattapintaiseksi kerrokseksi ja vahaamisen jälkeen kestää kulutusta paremmin. Ensin laitettiin aina väritön vaha ja sen päälle voi laittaa tummaa vahaa jos tahtoo.Kokeilimme myös eri sävyjen tekoa. Nansi kertoi, että vaalentamiseen kannattaa käyttää Old Whitea, ei Purea, koska Puressa on niin vähän pigmenttiä. Tykästyin kovasti tähän helppokäyttöiseen maaliin ja sen upeisiin sävyihin! Kokeilimme myös Nansin ehdotuksesta tälläistä hauskaa "vintagekyltin" tekoa. Tähän käytettiin kahta eri sävyä sekä sahanpuruja. Oli kiva kokeilu! Vietimme paikan päällä useamman tunnin testaillen maaleja ja vahoja. Kiitos paljon Loftet ja Nansi mukavasta päivästä!

Olen koittanut myös muita kalkkimaaleja, mutta kyllä tämä ehdottomasti oli kaikkien lupausten arvoinen. Jotkin muut kalkkimaalit ovat olleet myös helppokäyttöisiä eikä pohjatöitä ole tarvinnut tehdä, mutta tarvitsevat sitten useamman kerroksen peittääkseen allaolevan maalin. Annie Sloan Chalk Paintia ei tosiaan tarvittu kuin yksi kerros ja sen maalaaminen oli helppoa. Maalia saat ostettua Vaasan Loftetista, www.anniesloan.fi osoitteesta tai suoraan maahantuojalta Måla & Moresta.

Tässä vielä tietoa Chalk Paintin turvallisuudesta:

Chalk Paint™ on liuotteeton, lyijytön, myrkytön, hajuton ja se soveltuu kaikenlaiseen maalaamiseen, myös lasten huonekaluihin ja lastenhuoneiden seiniin, sillä siinä ei ole haitallisia aineita.
Annie Sloan vahoissa on hieman liuotinta, mutta vain noin 1/3 sallituista määristä. Kohteissa jotka lapsi saattaa laittaa suuhunsa, suositellaan että vahan annetaan kuivua 5–21 päivää ennen käytöönottoa.


Chalk Paint™, Wall Paint ja Soft Wax on testattu ja niille on myönnetty Toy Safe sertifikaatti (BS EN 71-3:2013).

2 kommenttia

Aurinkokujalla kirjoitti...

Kivan tuntoisia maaleja, noilla määkin voisin osata maalata.
Osaallistu kastehelmi arvontaan mun blogiin.
Oikein hyvää torstai iltaa sulle.

Miia kirjoitti...

Kyllä varmasti osaisit :) Kiitti vinkistä, käyn kurkkaamassa. Mukavaa alkuviikkoa!