DIY korut*

Tein metallilangasta sormuksen ja tässä teillekin ohje siihen. Sormus oli tosi helppo ja nopea tehdä näin ensikertalaisenakin.Otin aika reilun pätkän metallilankaa, kun en osannut arvioida paljonko sitä menee. Aika summissa taivuttelin, mittailin vähän, että tuo keskelle suoraksi jäävä pätkä riittää sormen ympärille ja vähän enemmänkin. Väänsin pyöröpihdeillä toisesta mutkasta sydämen. Mittailemalla sormen ympärystä tein toiseen päähän samanlaisen sydämen niin, että suoraksi jäävästä osasta tuli sopiva sormukseksi.


Sukelsin myös jälleen fimojen maailmaan ja kokeilin tehdä helmifimosta pari karkkikorua. CChobbystä löytyy valtava valikoima erivärisiä massoja. Niillä voi päällystää melkein mitä mieleen juolahtaa ja massa kovettuu itsekseen parissa päivässä. CChobbyn sivuilta löytyy myös ideoita helmimassan käyttöön. Näistä teen korvikset pyöräyttämällä korupiikistä koukun, lisäämällä välirenkaan ja korviksen. Korvikset oli nyt loppu, joten ette valitettavasti saa kuvaa valmiista tuotoksesta.


Tein myös Cernit-massasta muutamia suklaalevykorviksia ja vaahtokarkkikorviksia, tässä teille pikainen ohje helppoihin vaahtokarkkikorviksiin.


Pyörittele haluamasi värisiä massoja käden ja pöydän välissä pötköksi. Valkoinen massa kannattaa käsitellä ensin, siihen tarttuu helposti muita värejä. Aseta pötköt päälletysten ja ala kiertää niitä toistensa ympärille. Pätki pötköt samanpituisiksi mattopuukolla ja työnnä korupiikki vaahtokarkin läpi. Paista uunissa 100-130 asteessa puolisen tuntia. Korupiikin voi paistamisen ajaksi ottaa pois, itse olen kyllä laittanut myös sen uuniin. Korupiikki lyhennetään niin että toinen pää jää karkin sisälle piiloon. Sitten vain välirengas ja korvis pyöröpihdeillä auttaen tuohon pikkuiseen koukkuun kiinni ja korvikset ovat valmiina. Tuossa valkoisessa Cernit-massassa oli jotain vikaa ja se oli todella venyvää ja tarttuvaa. Myös sormenjäljet jäivät siihen normaalia helpommalla, kuten keskimmäisestä kuvasta näkyykin. Valmiita korviksia voit käydä vilkaisemassa instagramissa. Siellä on kuva myös herkullisista suklaalevykorviksista.

Tein myös pari hassunhauskaa pöllöä :D Näille en tiedä vielä käyttöä, mutta halusin koittaa tehdä vähän tarkempaa työtä. Kuvissa vilahtaa myös tikkarit, jotka tein vaahtokarkkimassojen jämistä. Vielä saa paljon harjoitella massojen käyttöä varsinkin näissä pikkutarkoissa jutuissa, että oon tyytyväinen tulokseen.


Mikä on sun lemppari? Oletteko innostuneet kokeilemaan fimo-tai cernitmassoja?

Metallilanka ja helmimassa saatu CChobbyltä.
3 kommenttia

Niina / Ideatasku kirjoitti...

Kaunis sormus <3 Tosi suloinen tuo pöllö!

Jani / Kaikki Paketissa kirjoitti...

Tosi kauniisti tehty sormus. Ja toi pöllö. Kuinka ihana :)

Miia kirjoitti...

Kiitos paljon :)