Yöpöytä ennen ja jälkeen*

Sain Country Frenchiltä maaleja testiin. Country French-maaleista tulee hyvin samanlainen pinta kuin kalkkimaaleista, vaikka sammutettua kalkkia onkin maaleissa minimaalinen määrä. Oltuani viikon putkeen yövuoroissa, en saanut nukuttua ja pyörin sängyssä miettien miten saisin makkarista omaan silmään kivemman. Ihana ystäväni lupasi lahjoittaa mulle itselleen tarpeettomaksi jääneitä kuormalavoja, joista tulee meille vihdoinkin sängyn runko. Oon jo kauan miettinyt, että niistä sais kivan sängyn, mutta en oo vain saanut aikaiseksi (ja T ei ole kovin innoissaan asiasta..), mutta lähiaikoina aion ne laittaa. Uskon T:nkin niihin tykästyvän kun kokeillaan ja saahan ne aina vaihdettua takaisin, jos nukkuminen ei tunnu hyvältä.


Makkarissa oli myös vaatelipasto (pähkinän värinen), yöpöydät (myös pähkinänväriset), ikean expedit-hylly (valkoinen) ja ikean vaaleanruskea kirjahylly. Kaikki ovat tarpeellisia, joten mitään isoja muutoksia huonekalujen suhteen siellä ei tule tapahtumaan. Ehkä tapettien vaihto olisi ajankohtainen, ovathan nuo nykyiset olleet siellä jo 8 vuotta! Näistä ei nyt kuvia ole tulossa, ennen kuin saan jotain aikaiseksi. Tehostetapettia voi käydä kurkkaamassa täältä ja muiden seinien tapetti näkyykin noissa yöpöytäkuvissa.


Yöpöydistä oli helppo aloittaa ja tässä eräänä päivänä kävinkin tuumasta toimeen. Country French-maali sekoitetaan itse ja annetaan oleentua 0,5-1h ennen käyttöä. Sekoitin maalin pestyyn kreikkalaiseen jukurttirasiaan, jolloin se oli helppo sulkea kannella maalin kuivamisen ajaksi. Sitä sivellään ohuina kerroksina ja jouduinkin maalata 5 kerrosta, ennen kuin maalista tuli peittävä. Jos olisin tehnyt pohjatyöt kunnolla ja hionut yöpöydät ensin enkä laiskuuttani hypännyt suoraan maalailuun, olisi todennäköisesti peittämiseen tarvinnut vähemmän kerroksia. Kuivamis- ja päällemaalausaika oli kuitenkin vain pari tuntia, joten ei tarvinnut kovin pitkiä aikoja odottaa. Maali saavuttaa lopullisen kovuutensa noin kuukauden kuluessa, joten siihen asti pitäisi vältellä kolhuja. En kokenut tarpeelliseksi laittaa vahaa päälle, sillä yöpöydät eivät kovin kovalla käytöllä ole ja meillä ei eläimet oleile makkarissa, joten ovat niiltäkin turvassa.


Yöpöydän alle kertyi luettuja lehtiä ja eräs kreikasta ostettu juliste odottelee kehyksiä. Yöpöydät ovat acasiapuisia ja tuo pähkinänväri ei vain enää mun silmää miellytä. Aiemminhan meillä oli kaikki kalusteet pähkinää, nyt on enää makkarin lipasto ja keittiön pöytä. Yöpöytä on muodoltaan kuitenkin kivan selkeä ja siihen mahtuu hyvin kesken jäänyt kirja tai lehti sekä lukuvalo. 


Yöpöytä muuttui aika radikaalisti uudella maalilla. 
Koko makuuhuone tuntui valoisammalta ja nukuin makoisat yli 10h unetkin heti uuden yöpöydän tulon jälkeen ;) 
Ajattelin vielä jonkin rottinkisen korin etsiä tuonne alaosaan, niin siihen ei keräänny lehtiä. 
Mitä tykkäätte muutoksesta?


Käykäähän tutustumassa noihin Country Frenchin maaleihin, näistä maaleista löytyy paljon upeita sävyjä! Mä tykkään tuosta mattapinnasta myöskin. Sivuilta löytyy myös kattavasti maalausesimerkkejä ja muuta tietoa maaleista.

Nyt lähden iltavuoroa kohti, palaillaan!

*Postaus toteutettu yhteistyössä Country Frenchin kanssa.

5 kommenttia

Kirsi kirjoitti...

Tuli kyllä paljon raikkaampi fiilis kun yöpöydät muutti väriä vaaleaksi! :)
Psst, onko nuo lasipullot ihan Ikeasta missä pidät tulppaaneja? Tosi kiva idea! :)

Miia kirjoitti...

Kirsi, Joo ne on niitä Ikean kaljalaseja. Ostin niitä aikanaan häihin ja nyt mulla on niitä useampi kappale :)

Jani / Kaikki Paketissa kirjoitti...

Tosi raikas muutos. Ja hyvä, että unikin maittaa muutoksen jälkeen :)

Niina kirjoitti...

Tykkkään muutoksesta! Todella kaunis <3

Miia kirjoitti...

Jani, kiitos paljon! Niina, mä tykkään kanssa :)