Massailua

Pääsin koittamaan Fimomassoja ennen joulua Kotopirkkojen ja CChobbyn yhteistyössä (klik). Silloin tein jouluisia tonttuja, mutta ihastuin massan helppokäyttöisyyteen ja monipuolisuuteen ja päätin myöhemmin koittaa tehdä jotain muuta. Käväisin eräänä päivänä jälleen kerran Paperinauhassa (käyn siellä ihan liikaa) ja ostin muutaman Cernit-massan lisää. Cernit toimii samalla tavalla kuin Fimokin. Siitä voi muovailla esimerkiksi kaulakoruja, nappeja, koristeita, avaimenperiä, nukkeja, eläinhahmoja, päällystää lasipurkkeja.. Vain taivas on rajana. Valmis tuotos laitetaan uuniin puoleksi tunniksi ja se kovettuu kestäväksi.


Olin törmännyt jossain netin syövereissä hauskoihin sydämiin, jotka näyttivät neulotuilta. Googlettelin vähän ohjetta ja selkeä video-ohje löytyikin täältä. Videolla on niin hyvät ohjeet, että en sen kummemmin itse kuvannut valmistuvaiheita.


Sydämillä voi koristella vaikkapa ystävänpäiväkortteja tai -lahjoja, niihin voi laittaa magneetin taakse tai käyttää avaimenperänä. Niistä voisi tehdä myös esimerkiksi riipuksen kaulakoruun, mutta itse koin hankalaksi laittaa korupiikkiä, koska sydän on niin ohut, että piikki jäisi helposti näkyville. Tuo tummemman pinkki ja vihertävä Cernit-massa ovat Glamour-mallistoa, joka kiiltelee hieman.


Eilen innostuin koittamaan Cernitistä myös kakkujen tekoa. Siihenkin löytyy monia ohjevideoita youtubesta vaikkapa hakusanalla polymer clay cake slice. Yritin napsia teille vaihekuvia, mutta osa jäi kuvaamatta innostuessani :D Näihin laitoin myös korupiikit käyttöä helpottamaan.


Pahoittelut huonoista kuvista, värkkäsin näitä yöllä kun yritin kääntää unirytmiä seuraavaa kuutta yövuoroa varten. Ensin siis leikataan muotilla useampia samankokoisia ympyröitä massasta. Asetellaan ne päällekäin ja päällystetään ympäriinsä. Leikataan viipaleet ja käsitellään niitä hieman hammastikulla, että saadaan kakkumainen ulkonäkö. Koristella voi oman mielen mukaan :) Hammastikku ja partaterä kertovat ehkä hieman näiden kakkujen koosta. Nämä oli mun ensimmäiset kakut, paljon upeampia luomuksia löydätte vaikkapa googlella. Totesin tarvitsevani nestemäistä fimoa, kunnon muotteja ja pastelliliituja värjäämistä varten. Tilasin Ebaysta vähän lisää Fimoakin.. 
Utelias askartelukaveri oli täysillä mukana! Nyt alan valmistautua yövuoroa varten, ajattelin askarrella sielä vähän lisää ystävänpäiväjuttuja. Niistä myöhemmin! Kivaa alkanutta viikkoa!


5 kommenttia

Tiina Siskonpaneelisoppaa kirjoitti...

Apua, en kestä, ihania noi kermakakkupalat!

Jani / Kaikki Paketissa kirjoitti...

Vähänkö ihania :) Söpöjä suorastaan :)

Miia kirjoitti...

Tiinanpaneelisoppaa (kjehkjeh), kiitos :D Vois melkeen haukata.. Jani, kiitti! Mä veikkaan et näitä tulee vielä paljon lisää, kunhan ebayn tilaus saapuu :D

Marika Koskimäki-Ketelä kirjoitti...

Vuosi sitten aloitin oman pienen nukkekotiprokkiksen ja en oo tajunnu kyllä vielä tätä materiaalia hyödyntää ollenkaan! Kiitos!

Miia kirjoitti...

Marikakk, Joo tuostahan saa vaikka mitä, huonekaluista ruokiin :) Mukavaa äkseeraamista!