Fairy Gardenin / minipuutarhan suunnittelua

Vähän viime postauksessa jo vihjasinkin Fairy Gardeneista. Ootteko tutustuneet?
Kuinka söpöjä! Näin ensimmäiset varmaan joskus vuosi sitten ja tarkoituksena oli viime kesälle sellainen väkertää, mutta niin vain kesä vei mennessään enkä ehtinyt. Tässä teille linkki Pinterestiin, mihin oon kerännyt minijuttuja.

Kotopirkoilla on oma osasto Pytinkimessuilla ja sinne olemme kaikenlaista jännää tekemässä. Saltunraitin Annan kanssa pääsimme askaroimaan tälläisen minipuutarhan parissa ja hyvin nopeaan sitä alkaakin katsella joka paikassa eri tavalla. "Saisiko tuosta tehtyä puuvajan? Entä mistä tehdä keinu? Nuotio? Voinko heittää jukurttipurkin roskiin vai saisiko siitä jotain?" 

Päätin aloittaa suht helpoista jutuista ja fimomassallahan pääsee jo pitkälle. Sammaleet ja kasvit saa vasta lumien lähdettyä, mutta paljon on askaroimista näissä pikkukoristeissa. Mukavaa puuhaa. Fimomassasta tein kynttilät, joita voi laittaa minipuutarhaan. Suklaalevyt olin tehnyt jo aiemmin omaksi ilokseni ja paistoin ne samalla kynttilöiden kanssa. Noihin kynttilöihin en käyttänyt varsinaista fimomassaa, vaan tilasin ebaysta jotain vastaavaa massaa ison paketin, missä oli paljon pieniä kuutioita eri värisiä massoja. Samalla tavoin se toimi kuitenkin ja kovettui uunissa kivikovaksi. Muotoilu oli ehkä hieman hankalampaa, sillä se oli todella venyvää ja jokainen sormenpainallus jätti jäljen. Puhelin on kuvassa kokovertailun vuoksi.


Illalla selailin taas muutamia sivustoja ja päätin, että kynttilöille pitää olla jonkin sortin tarjotin. Puutarhassa vois kasvaa myös kärpässieniä, joita päätin tehdä myös fimosta. Myöskin köysitikkaat oli helppo pyöritellä pikkuisista risun pätkistä ja juuttinarusta. Kivinen kaariportti syntyi rautalangan ympärille. En vielä osaa sanoa näyttääkö nuo fimopallerot tarpeeksi kiviltä, vai pitääkö ne päällystää jollain kasveilla :D
Sienistä tuli kyllä aika söpöt. Ne oli niin helpot tehdäkin, että lapsen kanssakin onnistuisi varmasti. Mitä sanotte, sopisiko nämä minipuutarhaan? Mitä muuta sinne voisi tehdä fimosta?

Meen jatkamaan miniaiheisten sivustojen koluamista :)

3 kommenttia

Jani / Kaikki Paketissa kirjoitti...

Mä en ole vielä tuota massaa käyttänyt, mutta pakko kait kokeilla kun kaikkea kivaa niistä saa tehtyä. Hienoja toteutuksia.

Niina kirjoitti...

Hurjan suloiset nuo kärpässienet <3

Miia kirjoitti...

Jani koita ihmeessä, on kyllä tosi monikäyttöistä!

Niina, kiitos :)