Kirjoja

Oon aina ollut kova lueskelemaan kirjoja ja hyppelinkin riemusta, kun WSOY kertoi lähettävänsä mulle Hannu Rinteen Tyylikirjan ja Rintamamiestalokirjan. Kahlasin molemmat alusta loppuun ja varmasti tulen palaamaan niihin monen monituista kertaa.


Rintamamiestalokirjassa kerrottiin alussa hieman historiaa. Kirjasta löytyy remontoimisohjeita lisäeristämiseen, seinän rakentamiseen, laatoittamiseen, vedeneristykseen ja ties mihin. Pitää laittaa T:kin lukemaan tuo kirja :) Lisäksi kirjasta löytyy hauskasti INFO-osioita välissä, mistä selviää esimerkiksi miksi lateksi lahottaa tai miksi pellavaöljymaali on hyväksi rintamamiestalolle. Paljon uutta asiaa tuli mulle ainakin enkä varmasti kertalukemalla sisäistänyt kaikkea. Mielenkiintoista luettavaa oli myös piha ja puutarhaosio, missä oli vanhojen puutarhojen piirustuksia, kuvia sekä kasviluetteloita.Kirjassa oli paljon ohjeita myös tavalliselle tallaajalle. Hauskoja itsellekin tuttuja kuvia esimerkiksi vanhoista valokatkaisijoista tai pistorasioista, kirkkaanpunaisista rappusista (jotka meilläkin oli ennen maalämpökoneen asennusta) ja monista muista rintamamiestalolle ominaisista jutuista. Kiva oli myös katsella kuvia valmistuneista rintamamiestalojen remonteista ja sisustuksesta. Helppolukuinen ja selkeä kirja jokaiselle rintamamiestalon remontoijalle.Hannu Rinteen Tyylikirjasta oli remonttiohjeet jätetty pois kokonaan. Tyylikirjasta löytyy eri aikakausien tyylejä talonpoikaistyylistä modernismiin ja nimensä mukaisesti tästä kirjasta löytyi opastusta eri tyyleihin. Myös hauskat pienet tietoiskut tekivät kirjasta mielenkiintoisen ja helposti luettavan.


Kirjasta löytyy paljon vinkkejä, mistä mitäkin tuotetta voi hankkia. Paksun, yli 300-sivuisen kirjan sisälle mahtuu tarkkoja tietoja kunkin aikakausien seinistä, lattioista, katoista, ovista, huonekaluista jne. Kuvia löytyi myös tutuista paikoista esimerkiksi Sulvasta, Stundarsista ja Yli-Lauroselan museosta Ilmajoelta. Veljenikin jäi selailemaan kirjaa pitkäksi toviksi kahvilla käydessään. 

Jos rintamamiestalo ja vanhat tyylit yhtään kiinnostavat niin suosittelen kovasti tutustumaan näihin kirjoihin. 

Ei kommentteja