DIY Höyhenlamppu


Tein minäkin vihdoin höyhenlampun, mitä on useammallakin askartelusivustolla näkynyt. Aloitin lampun tekoa jo ennen pääsiäistä, mutta tottakai höyhenet loppuivat kesken. Kuinkas muutenkaan. Olin ostanut höyheneni aikoinaan Tiimarista ja googlettelinkin jonkun verran, mutta en löytänyt mitään paikkaa, mistä niitä olisi järkevällä hinnalla saanut. Nyt kuitenkin satuin käymään eräänä päivänä Halpa-hallin askarteluosastolla ja siellähän niitä oli pinkkien ja vihreiden höyhenten seassa! Tyhjensin koko kaupan valkoisista höyhenistä, pahoittelut seinäjokisille ;D


Tein siis kyseisen pallosen valmiiksi toissapäivänä. Olin hakenut jo Clas Ohlsonilta aikaisemmin tuon lamppujutun kattoon. Lampun johtoa sai monella eri värillä. Mun paperipallo oli 50cm halkaisijalta ja oli kyllä liian iso tänne. Tuossa kuvassa se näyttää vielä suht ok:lta, mutta olisin halunnut pallon roikkumaan alemmas. T löi päänsä lamppuun jo tuolla korkeudella (mä en), joten kovin paljon alemmas sitä ei olisi ollut järkevää laittaa. 


Hain siis tänään uuden, 40cm halkaisijaltaan olevan paperipallon ja uusi yritys. Tadaa! Paljon parempi! 


Tässä iltakuva, ehkä siitä näkee tuota kokoa paremmin. Me likes!! Annan siis sen isomman palleroisen eräälle joka kerkis jo toivoa samanlaista ja joka toivottavasti ei lue tätä kun sen olisi tarkoitus olla ylläri ;)

Mitäs tykkäätte? Seuraavaksi sitten suodatinpussilamppua tekemään (höyhenet loppui taas) ja pian meillä onkin riisipaperipalloja vain joka huoneessa ;D No ei sentään.. ehkä :D


7 kommenttia

Johanna kirjoitti...

Näyttää oikein hyvältä :)

Jovelan Johanna kirjoitti...

Ohh! On tuossa ollut liimaamista! Sulla taitaa olla lamppukuume siellä ;)

Kaunis tuo kangas. Mulla on mennyt kukkakuosien kanssa on ja off, mutta aina ne sieltä tulee. Joskus aikoinaan Englannissa kai ihastuin niihin. Se oli sitä ysärin Laura Ashley kulta-aikaa ja kun olin paljon siellä, ne jotenkin jäi kestosuosikeiksi pienin tauoin ;)

Ellen - Milli`s Little Home kirjoitti...

Kaunis lamppu!
On siinä ollut näpertäminen ;)

Kiki kirjoitti...

On sulla ollut tuossa urakkaa, mutta lopputulos on varmasti kaiken vaivan arvoinen. Upea! Kurkkaa Kodin Terrasta paukkumaaleja, siellä on ainakin täällä meilläpäin paras valikoima :)

Miia kirjoitti...

Johanna, kiitti :)
Johanna, eikö ookki, supernätti! Eurokankaan mainoksessa oli muutakin kivaa. Mä veikkaan kanssa että saan kohta yliannostuksen kaikista söpöistä pikkujutuista ja kukista ja sitten en taas halua mitään ylimääräistä.
Ellen, no olihan siinä :D Nopeemmin sai liimailtua kuumaliimalla kun erikeeperillä.
Kiki, Täällä ei kodin terraa oo :( Mutta jostain hong kongista/biltemasta tms vois löytyä..

Anonyymi kirjoitti...

Hei!Ihana lamppu ja ajtellut tehdä smanlaisen.Pistelläänkö höyhenet läpi varjostimesta? Kuinka lähekkäin suunnilleen niitä kannattaa laittaa?

Miia kirjoitti...

Ei pistellä läpi vaan liimataan kiinni siihen riisipaperipalloon. Oon käyttänyt sekä erikeeperiä että kuumaliimaa. Laitoin vain vieri viereen, niin ettei riisipaperipalloa näkynyt höyhenten alta.