Remonttia, remonttia

Lisää remonttisuunnitelmia! Kaikki alkoi siitä, kun erään kattofirman miehet ajoivat pihaan ja tekivät tarjouksen kattoremontista. Meillähän on katon uusiminen ollut suunnitteilla jo pidemmän aikaa ja nyt saatiin varmuus, että sitä ei voi maalata. Tai voi, mutta maali ei pysy, kun se on muovipinnoitettua peltiä. 

Päätimme uusia katon nyt tänä kesänä, mutta pyysimme tarjouksen eräältä toiseltakin firmalta ja tämä jälkimmäinen firma tulee sen meille tekemään kesä-heinäkuun aikana. Mieluummin pieni paikallinen yritys kuin valtakunnallinen :) Remonttimiehet oikaisevat katon ja vaihtavat uudet pellit. Samaan syssyyn päätimme vetää uuden vesipisteen pihalle sekä sulkea vanhan vesiputken. Putki on asennettu joskus -70 luvulla ja on jäätynyt joka vuosi. Pari vuotta sitten se alkoi vuotaa ja nyt sitä ei ole käytetty ollenkaan, vaan siinä on jokin patentti että saatiin vuoto loppumaan. Siitä ei ole tarkkaa tietoa, mistä kohdasta se on vedetty ulkorakennukseen, joten keittiön ja eteisen lattiat joudutaan aukomaan sen selvittämiseksi. Jännityksellä odotan, onko eteisen lattian alla lankkulattia edelleen, vai onko se purettua ennen laatoituksen tekemistä. Jos lankkulattia on paikoillaan ja se saadaan säilytettyä, toki pidämme sen. Jos ei, edessä on mielenkiintoinen lattiamateriaalin valinta. Muovimatto, laminaatti, laatta? Vilkaisin jo laattavalikoimia ja miten mä ikinä pystyisin päättämään mikä niistä otetaan...  Eteisen sais muutenkin räjäyttää, en tykkää siitä yhtään, siksi se ei juuri kuvissakaan näy :D Se on ahdas ja hankala eikä esimerkiksi takeille ole mitään järkevää paikkaa. 


Kissan vessa pilkottaa tuolta rappusten alta. Kätevä systeemi, kun vessat ovat tuola portaiden alla, samoin ruokakipot. Koirat eivät pääse sinne, eikä vessojen tarvitse olla missään esillä.

Lattian asennukseen otetaan todennäköisesti myös ulkopuolista apua. T on putkiasentaja, joten hoitaa vesipistehommat itse. Kahdeksan vuotta oon odottanut, että pääsisin eroon tuosta vaaleansinisestä lattiasta ja nyt se hetki on lähellä! :D Yläkerran rappuset vaatii myös uutta maalikerrosta, toivottavasti saadaan se hoidettua nyt samalla. Ne maalataan varmaankin harmaaksi. Tuo maalikin oli aikoinaan tarkoitus olla kyyhkysenharmaa, mutta kovin siniseltä se näyttää :D Keittiöön tulee samaa harmaata laminaattia, mitä olohuoneessa ja makkarissakin on. Huippuostos Byggmaxista, ei mitään jälkiä näy monen vuoden käytön jälkeen! 

Sellaisia suunnitelmia tähän hätään, toivottavasti päästäisiin pian aloittamaan.  Kuvia saatte myöhemmin lisää kunhan päästään alkuun! Mitä remppasuunnitelmia teillä on kesälle?

2 kommenttia

Tiina Siskonpaneelisoppaa kirjoitti...

Mä pidän peukut pystyssä sen lautalattian puolesta!

Miia kirjoitti...

Kiitti, niin mäkin! :D