Vapaapäivä


Kuinka onnellinen sitä voi olla yhdestä vapaapäivästä? Saa nukkua pitkään, käydä valoisan aikana lenkillä, jaksaa puuhastella kotona, ehtii nähdä ystäviä.. Mietin yöllä nukkumaan mennessä että tänään en kyllä hussaa vapaapäivää siivoamiseen. Usein se yksi ja ainut vapaapäivä menee pelkästään siihen siivoamiseen ja lenkillä käymiseen, eikä akkujen lataamiseen. Meillä naisilla varsinkin tuntuu olevan tapana siivota kaikki lomat ja vapaapäivät, silloin kun on aikaa tehdä se perusteellisemmin. Ajattelinkin keskittyä siivoamiseen työpäivinä ja jättää vapaapäivät pelkästään nautiskelulle, asioiden hoitamiselle ja ystävien tapaamiselle. Ne niitä akkuja lataa ja jaksaa taas paremmin töissäkin.


Tänään nukuin myöhään. Heräsin siihen, että ystäväni pyysi lähtemään kanssaan eläinlääkäriin puolen tunnin päästä. Vauhdilla laitoin itseni kuntoon ja kun ilmoitin lähteväni hänen luokseen, tulikin vastaus että ei tarvikaan, hän perui sen ajan. No, keitin uudet aamukahvit ja nautiskelin ne rauhassa ihastellen vaahteraa, joka on parhaimmillaan juuri nyt, syksyn väriloistossa. Koiria pissattaessa hämmästelin tämän syksyn ensimmäistä aamukuuraa. Vein lakanat pesukoneeseen ja vaihdoin uudet, että saa illalla pujahtaa puhtaisiin lakanoihin. Juttelin facebookissa parin ystävän kanssa hetken, sekä selasin Kotopirkkojen uusimmat linkit. Nappasin kameran käteen ja kuvasin kauniita yksityiskohtia, esimerkiksi eilen pihalta maljakkoon tuotuja viimeisiä tuoksuherneitä. Kävin postissa, sekä kirjastossa hakemassa pari varauksessa ollutta kirjaa ja pääsin samalla todistamaan Katti Matikaisen kuvauksia. Näytti hauskalle. Katti Matikainen juoksi uudestaan ja uudestaan kulman taakse ja palasi takaisin kameroiden pyöriessä ja ohjaajan huudellessa ohjeita. 

Kotiin tultuani päätin lähteä koirien kanssa metsälenkille ja ottaa pitkästä aikaa kamerankin mukaan, kun oli niin nätti ilma. Kuvasinkin niitä vähän ja jälleen kerran huomasi näiden senioirikoirien omapäisyyden. Ei puhettakaan, että enää toteltaisiin kerrasta, jos maassa on jokin mielenkiintoinen haju. Koiramme-lehdessä olikin mielenkiintoinen artikkeli viimeksi seniorikoirista, kyllä tunnistin meidän karvakaverit monesta kohdasta :DNolalla on tapana kantaa keppiä suussaan aina koko lenkki ja sitä piti etsiä useampaan otteeseen sen kadottua jonnekin. Tein muutamat etsintäharkat niille, kun tykkäävät niistä kovasti. Istutin ne siis paikoilleen, juoksin metsään siksakkia (etteivät pysty jäljestämään suoraan kepille) ja tiputin molemmille kepit johonkin matkan varrelle. Sitten lähetin ne matkaan ja ne innoissaan etsivät kepit, toivat ne mulle ja taas sama uudestaan. Jossain vaiheessa huomasin kameran linssin suojuksen tippuneen ja yritin saada koirat etsimään sen, mutta ei puhettakaan :D Ne etsivät vain keppiä. Suojus löytyi onneksi ihan omin avuin. 


Nyt täällä makaa kaksi kuorsaavaa paimentaljaa lattialla, kissat nautiskelee syysilmasta ulkohäkissä ja mä kirjoittelen teille. Kohta lähdetään pitkästä aikaa käymään ystävien luona ja illalla ajattelin jatkaa vähän eilisiä askarteluja ja ehkä katsoa jonkun hyvän elokuvan. Saunankin voisi laittaa päälle, oon tainnut saunoa viimeksi keväällä. Ei siis mitään erikoista tänä vapaapäivänä, mutta silti mä niin nautin! 


Pakko meillä on imuroida tänäänkin, pyyhkiä pölyjä ja siivota kissojen vessoja, mutta ajattelin kainosti pyytää T:tä apuihin ;)

Mitä te teette vapaapäivänänne? Meneekö koko päivä siivoukseen ja normaaliin arkeen, vai yritättekö tehdä jotain työpäivistä poikkeavaa?

4 kommenttia

Anis kirjoitti...

Moi. Luonnolla varsinkin on voimauttava vaikutus. Itse yritän vapaalla tehdä sopivassa suhteessa kaikkea mutta jos ei jaksa siivota tai pyykätä niin en sitä väkisin tee. Kyllä ne ehtii myöhemminkin :)

Miia kirjoitti...

Nimenomaan. Mä käyn paljon öisin lenkillä ja siinäkin on oma nautintonsa, kun ei oo missään ketään, mutta kyllä nuo metsä- tai peltolenkit on ihania auringonpaisteessa.

Anonyymi kirjoitti...

Kummitäti täällä vastaa, että siivous on mitä parhain tapa aloittaa vapaat..nautin jopa imuroimisesta ja pyykkien ripustaminen se vasta mukavaa on. On niin ihana, kun on puhdasta ja siihen sitten laittaa kynttilöitä palamaan yms. Arkena, kun käyn töissä niin silloin voi vahan paikat repsottaa ja vaatekasa kertyä tuolille..

Miia kirjoitti...

Kummitäti, no kyllähän se mukavaa on, että on siistiä mutta ajattelin pyrkiä jatkossa siivoomaan jo ennen ku vapaat alkaa :) Eihän se täällä kauaa pysy siistinä, mutta edes hetken..