Kotopirkkoilua ja käsityömessut


Mulla on elämä pyörinyt Kotopirkkojen ympärillä. Oon ihan innoissani siitä ja ollaan joka ilta höpisty Siskonpaneelisoppaa Tiinan kanssa aiheesta ja mietitty uusia kivoja juttuja. Tehtiin myös blogi, jotta sellaisetkin pääsevät seuraamaan, jotka eivät Facebookissa ole. Blogin ulkonäkö ei nyt ole sellainen mitä toivottiin, koska tarvittiin erillinen sovellus päivittämään Facebookiin linkitetyt postaukset myös bloggerin puolelle ja tuon gadgetin kokoa ei voi säätää. Saatiin postaukset linkitettyä blogiin, joten näillä mennään. Facebookissa on kuitenkin meidän pääpiste tällä hetkellä ainakin. Kotopirkoissa pyörii tällä hetkellä blogien esittelyt, joka päivä yksi Kotopirkko esittelee itseään ja DIY-ideoitaan. Käykäähän tutustumassa upeisiin blogeihin! Yksi arvonta ehdittiin jo suorittaa ja toinenkin on tulonpäällä ja kaikenlaista muutakin mukavaa ollaan keksitty.

Tänään käytiinkin Tiinan kanssa Seinäjoen käsityömessuilla. Oli tosi mukava käydä jo näin perjantaina, kun areena ei ollut ihan tupaten täynnä porukkaa ja pystyin teillekin kuvailla muutamia kivoja juttuja. Tänä vuonna oli mulle ainakin tosi paljon uusia näytteilleasettajia ja tuotteita, mitä en oo ennen nähnyt. 


Kotopirkoissakin vaikuttava, Marikakk blogin kirjoittaja oli taiteillut tämän upean kankaan koristamaan Seinäjoki Areenan seinää. Olisi upeaa mennä Marikan oppiin jollekin kurssille, mutta vuorotyö vähän hankaloittaa aikataulutuksia. 


Lankavalla oli myynnissä hauskoja glitterikuteita.


Thurströmin työpajassa opetettiin nypläämistä. Ohjaaja kertoi mielenkiintoisia asioita raumalaisesta pitsitaiteilijasta Tarmo Thorströmistä. Nyplääminen vaikutti kuitenkin niin monimutkaiselta, että mä en todennäköisesti oppisi sitä vaikka ohjaaja olisi kuinka hyvä :D


Wanhasta Markista oon teille kirjoitellut ennemminkin, täällä. Kävimme myös tänä kesänä ihastelemassa Wanhan Markin eläimiä ja idyllistä pihapiiriä. Mukava ostaa tuotteita, joiden tuoton tietää menevän hyvään tarkoitukseen. Heikki hauskuutti meitä jutuillaan ja vaikean valinnan jälkeen ostin ihanan omenantuoksuisen saippuan, jonka upea tuoksu leijailee nyt meillä kotona.


Koululaisten pitsinäyttelyssä oli paljon ideoita pitsien uusiokäyttöön. Tuo kello ylhäällä keskellä oli tosi symppis :)Down to Size-yrityksen omistajien kanssa juttelimme pitkään ja eikö nämä laukut ja reput olekin aivan ihania? Paljon plussaa kierrätyksestä ja uusiokäytöstä! Mulle kyllä kelpais tuollainen mattokin...Jujuliini onkin mulle jo entuudestaan tuttu, onhan Jujuliinin omistaja rakas anoppini. Jaana valmistaa laadukkaita käsinmaalattuja tyynyliinoja, pyyhkeitä ja unileluja muunmuassa. Saattaapa hän joskus innostua tekemään muitakin tuotteita, esimerkiksi pöytäliinoja tai verhoja. Olemme useammankin kerran vieneet lahjaksi Jujuliinin tuotteita, aina ne ovat yhtä tykättyjä ja unileluja on kovasti rakastettu. Meilläkin on käytössä Jaanan tekemiä tyynyliinoja, eikä ne ole menneet miksikään vaikka on käytetty useampia vuosia jo.


Sirpa Salmun tuotteita ihastelin jo Isonkyrön 1700-luvun markkinoilla. Kuinka upeita nuo kyltit ovatkaan! Kuviot erottuvat selkeästi, mutta värimaailma on ihanan rauhallinen.


Suloisuudellaan meitä ihastutti Onnenpussin osasto. Katsokaa nyt miten kauniisti saippuat on aseteltu! Ja se huumaava tuoksu! Onnenpussin saippuat valmistetaan alusta loppuun saakka itse. Miltä kuulostaisi esimerkiksi raparperihyve-suolasaippua, tai Ihastus-suolasaippua?


Pysähdyimme pitkäksi toviksi ihastelemaan myös Handmade by Heinin upeita koruja. Heini on myös mukava Kotopirkoissa, joten juttua riittikin. Mun olisi tehnyt mieli ostaa tuollaiset nappikorvikset ja rusettipinnejä hiuksiin..


Uskoisitko, että kaikki tässä pöydässä tarjolla olevat herkut ovat Hiekkakakun koruja? Aivan upeita!Kierroksemme tehtyämme palasimme vielä Design Pylsyn osastolle, mistä Tiina oli iskenyt silmänsä erääseen pipoon. Juttelimme pitkän tovin Pylsyn Suomessa valmistetuista tuotteista. Erityisesti mieleen jäi erikoinen Rag-hame ja sulkaheijastin. Pylsyn osastolta löytyi myös kynttilänjalkoja, jotka tehdään 50-luvun mallin mukaan työpajalla Keski-Suomessa. 

Messut on auki vielä lauantaina ja sunnuntaina, suosittelen pistäytymään! 

2 kommenttia

aNNa kirjoitti...

Mulla on jääny käsityömessut monena vuonna nyt välistä just siksi että sieltä löytyi samat tuotteet vuodesta toiseen ..kiva kuulla että nyt oli uutta ihasteltavaa :)

Kata Maria kirjoitti...

Ny jopa harmittaa et messut jäi väliin. Kuvia mitä oon nähnyt nii tuntuneet siltä et siellä on ollut uusiakin juttuja. Ku vuodesta toiseen on melkein samat kojut samoilla paikoillakin. :(