Uutta ilmettä pienillä muutoksilla


Ajattelin laittaa pitkästä aikaa kotikuvia ja tuumia vähän, mitä täällä haluaisin muuttaa noin niin kun pienessä mittakaavassa. Hauska lukea jälkikäteen niitä, "oonko mä joskus oikeasti halunnut tehdä noin?!" En tiedä onko täällä juuri mikään muuttunut, korkeintaan kaikenlaista krääsää tullut lisää. Mutta krääsästähän mä tykkään! Esimerkiksi veljeni toi mulle jo "hyvin paljon etukäteissynttärilahjaksi" ihanan mustan maapallon :) Oon niin huono maantiedossa, että josko tuo pallonen nyt auttaisi asiaa ;) 
Olohuoneelle kaipailisin taas jotain muutosta. Tapetti on edelleen ihana, mutta herra Möökö kävi raappaamassa siitä muutaman palasen tuolta lasitiilien vierestä. Sille täytyisi pikaisesti tehdä jotain korjausliikkeitä, mutta en tiedä miten onnistun tuollaisen kohdistettavan tapetinpalasen kanssa. Melkoista näpertelyä. Kollaasin pitäisi edelleen teettää lisää kuvia, mutta en oo saanut aikaiseksi. Pitäisi ostaa ihan kunnolla lisää valokuva-albumeita mihin saisi teetetyt kuvat, mulla lojuu nytkin useampi sata kuvaa pelkästään kuorissa kun niille ei ole muuta paikkaa. Kollaasiin  oli tarkoitus laittaa myös kaikista kissoista kuvat, mutta sopivia ei ole teetetty vielä. Tällä hetkellä kissoista siinä ei ole kuin Nessan pentukuva. 


Nojatuolin vaihtoa kaipailisin. Tuossa on ihan hyvä istua, mutta paremmin mun silmään sopisi joku ihana rottinkinen tuoli lampaantaljalla. Siihen olisi ihana käpertyä lukemaan hyvää kirjaa syksyisinä iltoina. Harvoin tuossa tulee kuitenkaan istuttua nyt, kun sohva on vaihtoehtona. Lisäksi tuoli on vähän tuossa television ja sohvan välissä hullusti. Oon miettinyt, jos heivaisi tuon kissojen kiipeilypuun kokonaan vaikkapa yläkertaan ja siirtäisi nojatuolin tuonne takan viereen. Kiipeilypuussa ei nuku muut kuin Nessa, pojat lähinnä raapii sitä ja rallittaa ylös ja alas. Yläkerrassa kiinnitykseen luo haasteensa vino katto.


Paljon täällä olisi vielä tekemistä ja moneen paikkaan en oo tyytyväinen. Itsetehty tv-tasokaan ei enää miellytä silmää ja olen vähän vaivihkaa miettinyt sille vaihtoehtoa. En haluaisi ostaa enää ikean kalusteita vaan haluaisin siihen jonkin puisen tv-tason tai lipaston alle. Lipaston laatikoihin saisi piiloon kaikenlaista tavaraa, mille ei nyt ole olohuoneessa säilytyspaikkaa. Mitään isoja hankintoja ei kuitenkaan nyt olla tekemässä, joten joku loistokas kirppislöytö saisi tulla vastaan :) 

Olohuoneeseen ostin työkaveriltani hauskan pöydän, mikä täytyisi hioa ja maalata. Olohuoneeseen olisi myös ihana joku vaaleasävyinen matto, tai sitten joku iso värikäs räsymatto. Käyttömukavuudet asettaa sillekin paljon vaatimuksia. Toiveissa olisi ettei mattoon tarttuisi ihan kaikki koirankarvat, että se pysyisi paikoillaan lattiassa ja että puhdistaminen olisi suhteellisen helppoa. Mähän ostin tuohon jo aiemmin Hobbyhallista Pioni-maton, mutta sitä oli erittäin hankala imuroida ja jokaikinen karva tarttui siihen todenteolla kiinni, joten heivasin maton varastoon.


Tänään ajattelin vähän pesaista ikkunoita, kuten ylläolevasta kuvasta huomaa niin tarpeeseen tulee sekin ennen talvea :) Muuten mulla ei olekaan mitään suunniteltua tälle päivälle ja T:kin lähtee kohta bändireeneihin, joten ehkäpä sitä voisi jotain hauskaa askarrella.


Kuvia otin eilisellä iltahämärissä, on niin ihanaa kun iltaisin on pimeä ja saa tunnelmoida sisällä kynttilänvalossa :) Keittiönpöydän maalaamista valkoiseksi olen mietiskellyt kanssa välillä. Tänä syksynä en sitä ainakaan tule tekemään, mutta ehkäpä kesällä. Keittiöstä myös vitriinin saisi siirtää pois, kunhan keksisin astioille jonkin muun paikan. Iso koristeellinen lautashylly olisi ihana, saisin heivattua vaikkapa ikean hyllytkin pois samaan syssyyn. 


Jossain vaiheessa haluaisin päästä eroon kaikesta pyökin ja kirsikan väristä mukaanlukien tasot ja sokkelit ja lattian, mutta siihen menee varmasti joku tovi. Vähän oon mietiskellyt pitäiskö väliaikaisesti dc fixata edes nuo sokkelit ja tasot.. Mitä ootte mieltä? Joku harmaa rustiikkinen lautakuvio? Tietysti se vähän riitelisi tuon lattian kanssa, jota ei kannata vaihtaa jos ei samalla tehdä jotain putkijuttuja ja pureta lattioita ja seiniä ym.. Älkää kysykö mitä putkijuttuja, en muista enää :D Ainakin ulos pitäisi vetää uusi vesipiste. Ne on sellasia T:n juttuja ;) Lattia ollaan kuitenkin jossain vaiheessa vaihtamassa samaan laminaattiin, mitä olohuoneessa ja makkarissakin on, se on ollut huippuostos Byggmaxista! Ei näy liat eikä koirien kynsistä ole tullut jälkiä. 


Äiti antoi mulle tuon ihanan vanhan vaa'an ja se pääsi samalle paikalle, missä oli silloinkin kun asuin tässä vanhempieni kanssa. Se on niin symppis! Oon hurahtanut noihin emaliastioihin ja tuon kulhon ostin kesällä kirppikseltä, vaikka se on pohjasta rikki. Niitä täytyy bongailla lisääkin. Tuonne hellan taakse voisi olla kiva esimerkiksi Kolmen tähden koti-blogin Marikan tekemä lavahylly :) Kuinka hauska idea!


Innostuin vähän pitsiteipin kanssa :D Tuossa kreikassa tuodussa lasisessa pullossa on yksi tekopioni, koska tiedän että kissat kaatavat sen vähän väliä enkä jaksa jännittää vesivahinkoja :D Kissathan eivät pöydälle saa mennä ja joka kerta ne siitä alas ajetaan, mutta niin vain tänäkin aamuna Moska tähyili ikkunasta istuen keskellä keittiön pöytää kun tulin yövuorosta. Se hyppää aina alas ennen kuin saan ulko-ovea auki, joten kieltäminenkin on hankalaa. Näitä kortteja oon ostanut joskus Minimanista. Upeat kuvat ja kivat mietelauseet. Siirsin ne nyt sekavasta jääkaapinovestamme viereiseen seinään, missä ne pääsevät paremmin oikeuksiinsa. 

Tälläisiä mietteitä tähän lauantaihin. Kertokaa mielipiteitä pikku muutoksista ja dc fixin käytöstä keittiössä! :) Mukavaa viikonloppua teille kaikille täällä piipahtaville!

6 kommenttia

Tiina Siskonpaneelisoppaa kirjoitti...

Lävikkö kynttilänjalkana on ihanan erilainen!

aNNa kirjoitti...

Näin facessa fixatun keittiön harmaalla lautakuviolla vaakaan ja oon vakuuttunu että meidänkin keittiö näyttäis hyvältä semmosena :D Sit vielä tasot ja välitila perään. Kimppatilausta ebaysta? ;)

Miia kirjoitti...

Kiitos :) Kyllä mä sen käyttöön ostin mut T valittaa et siitä tulee riisit läpi nii olkoot sit noin :)

Miia kirjoitti...

Joo näin sen saman kuvan, niin hieno! Miks ebaysta? Eiks sielä oo kalliimpia ku Suomes vai eikö Suomesta saa tuota?

aNNa kirjoitti...

Ai, mä olin kattovinani että ebayssa huomattavan paljon halvempaa ku täällä ..täytyypä kattoa tarkemmin :)

Miia kirjoitti...

aNNa, täs on suomesta: http://www.etola.net/Tuote/kodin_sisustus/sisustusmuovit/rulla--d-c-fix-harmaa-puukuvio-kontaktimuovi
ja täs on vähä samantyylistä:
http://www.ebay.com/itm/d-c-fix-Set-Of-4-High-Quality-Placemats-Woven-Dark-Grey-30cm-x-45cm-/251880518243?hash=item3aa53fb263..
Oli vissiin joku eri paikka mistä katoit? Se rustiikki olis kans ihanaa..