Kaapin muutos kalkkimaalilla


Vihdoin ehdin istahtaa koneelle ja näyttää teillekin tämän viikon tuotoksia. Työ on vienyt aikani jälleen kokonaisvaltaisesti ja esimerkiksi viime yönä ehdin nukkua 2h työvuorojen välissä. Lähdin vielä iltavuoron jälkeen lenkille ja koirat päättivät pulahtaa jokeen, joten olivat vielä suihkua ja kuivausta vailla sen jälkeen. Juhannuksen jälkeisen viikon veljeni oli meillä, joten aika kului kaikkeen muuhun kuin koneella istuskeluun :)

Mutta asiaan. Oon jo talvesta asti suunnitellut maalaavani makuuhuoneessa olleen lipaston valkoiseksi ja siirtäväni sen keittiöön. Kaapillinen lipasto tuntuu käytännöllisemmältä keittiössä, kuin lipasto, jossa on pelkkiä laatikoita. Tämä senkki on ollut meillä käytössä mun ollessa pieni ja olinkin siihen näppärin pikku kätösin kirjoittanut omani ja veljeni nimet tussilla :) Keittiön lipaston siirsin makkariin alusvaatteille ja sukille ja se ajaakin asiansa paremmin siellä kuin keittiössä.


Kävimme sitten keskiviikkona äitin kanssa Mallan makeissa ja ostin sieltä Greengaten astioiden lisäksi Jeanne d'Arc kalkkimaalia sävyssä soft cream. Olisin ostanut ihan puhdasta valkoista, mutta se oli lopussa. Kovin valkoiseltahan se tuokin näyttää ja oon tosi tyytyväinen siihen. Alkutilanteesta mulla ei taida olla kummoisempaa kuvaa, kuin tämä kännykällä otettu räpsäys juuri ennen maalaamisen aloittamista, mutta eiköhän siitä pääse selvyyteen millainen ihanuus oli kyseessä.


Lommoja ja kolhuja näkyy siellä täällä, enkä halunnut niille mitään sen kummemmin tehdä. Näkykööt käytön jäljet, vanhahan se on kuin taivas ja saa siltä näyttääkin. Tykkään tuosta senkistä kovasti mutta tuon värisenä se ei ehkä ollut ihan niin käytännöllinen meillä.. Noi vetonupit on niin symppikset!


Paljon parempi vai mitä? Muutama kohta olisi vielä kaivannut hieman paikkamaalausta, mutta kalkkimaali loppui kesken. Kelpaa kyllä noinkin. Tuosta alemmasta kuvasta vasta huomasin, että täytyy siirtää tuota senkkiä vähän nurkkaa kohden, niin taulu on samalla kohdalla. 


Mullahan oli sen vanhan ruskean lipaston päällä ikean puunvärinen laatikosto (klik), jossa säilytämme kyniä ja mun hiusjuttuja ja muuta pikkusälää. Se olisi kovasti edelleen tarpeellinen, joten tuumailen vähän minkä väriseksi sen maalaisi. Mulla olisi ainakin valkoista tavallista maalia ja kalkkimaaleista harmaata, vaaleanvihreää ja vaaleanpunaista maalia. Yksi vaihtoehto voisi olla päällystää laatikosto esimerkiksi erivärisillä skräppipapereilla. Mitäs sanotte? 

Innostuin tuosta maalailusta hiukan ja penkoessani ulkovarastoja löysin sieltä söpön vanhan vihreän kaapin, jonka päätin myös maalata. Se on ollut ulkovarastossa useita vuosia ja araknofobikolla oli pahat paikat sisustoja pestessä.. (nimimerkillä "ei uskoisi kuinka ison kohtauksen saa aikaiseksi kun hämähäkki kävelee olkapäällä..")

Erikoinen kun ovet avautuvat eri suuntiin :) Pesin kaapin homepesulla jonka jälkeen ehdin kolmisen kertaa sen sutaista ennen maalin loppumista. Tänään en oo käynyt katsomassakaan miltä kaappi näyttää maalin kuivuttua, enkä sijoituspaikkaakaan ole vielä miettinyt.. Nappasin kuvat eilen viimeisen maalauskerran jälkeen.Ignooratkaa sotku taustalla. Kuva on meidän ulkovarastosta, missä on kröhöm.. hieman rakenneltu kaikenlaista ja säilytyksessä jos jonkinlaista tavaraa, joista osa odottaa raahaamista kaatopaikalle ja osa odottelee silkkaa järjestelyä (keväällä me se järjestettiin, mutta..). Toisaalta sieltä saattaa löytää tälläisiä söpöjä aarteita, kun aikansa pengastaa. Olisko ideoita ton kaapin käyttöön? Se voisi olla ihan kätevä terassillakin, jos nämä ilmat pysyisivät aurinkoisina ja ehtisi pihalla viettää aikaa. 

Tässä postauksessa on käytetty luvattoman paljon kännykkäkuvia, pahoittelut! En jaksanut hakea järkkäriä tuonne ulkovarastoon kun skände oli valmiiksi jo mukana. Mitä pidätte muutoksesta?

1 kommentti

Anis kirjoitti...

Moi. Onpas mahtavat kaappien muutokset. Tuota kalkkimaalia pitäisi päästä testaamaan. Vanhat yöpöydät odottavat kuunnostusta niin ehkäpä niihin. Tervetuloa vierailulle :http://pikkukankaalasta.blogspot.fi/