Puutarhajuhlat


Pidimme tänään puutarhajuhlat ihan vaan lähisuvun kesken. 17 henkilöä oli alunperin kutsuttu ja 14 pääsi paikalle. Meitä serkkuja puolisoineen ja kaikkien äitit ja mun isä. Ruokapuoli hoidettiin nyyttäriperiaatteella. Äiti tuli auttelemaan jo päivällä järjestelyissä. Laskeskelimme äitin kanssa, että paviljonkiin mahtuu istumaan vajaa 10 henkilöä ja terassilta voi kantaa lisätuoleja, jos porukkaa tulee enemmän paikalle. Tai sitten ruoat voi laittaa terassille tarjolle ja kaikki hakekoon siitä. 


Olemme asuneet lapsesta asti aika tiiviisti samassa pihapiirissä. Mehän asutaan T:n kanssa nyt mun kotitalossa ja tuossa naapurissa on asunut kolme hyvin samanikäistä serkkuani ja heidän talonsa toisessa päässä asui yksiössä vuokralla neljäs serkku. Tuossa kuusiaidan takana näkyykin tie heidän taloonsa eli ihan lähekkäin ollaan asuttu koko lapsuusaika.


Lopulta paikalle pääsi kuitenkin paljonkin porukkaa, joten päädyttiin kantamaan myös terassikalusteet paviljonkiin, ettei tarvitse istua erillään. Lisää ruokaa kannettiin jo valmiiksi notkuviin pöytiin vielä näiden kuvien ottamisen jälkeen. Tarjolla oli mm. suolaista piirakkaa/pizzaa, valkosipulipatonkia, vehnäpatonkia, tuorejuustoja, kahta eri vihreää salaattia, mansikkatäytekakkua, makaronisalaattia, rockyroadia, herkkutikkuja, grillattua makkaraa ja ties mitä. Juomina oli hedelmämehua jonka pakastetut persikanpalaset piti kylmänä, kuplavettä tuoreilla mansikoilla ja itsetehtyä raparperimehua.


Ilta kului vauhdilla ja kaikki hämmästelivät kun kello olikin yhtäkkiä puoli yksitoista. Välillä haettiin lisää vaatetta päälle ja puheensorina ja herkkujen napsiminen jatkui. Mukana ollut serkkuni ihana 2-vuotias tyttö viihdytti myös kovasti ja nauru raikasi vähän väliä. Pitäisi useamminkin pitää tälläisiä kekkereitä, oli tosi mukavaa! 


Nappasin nopsasti kännykällä vielä kuvan kupeista, jotka tein tuossa viime viikolla. Joissain kuvissa ne näkyykin vähäsen. Oli ihan kätevät juhlamukeina! Ehkä olisin kaivannut vähän vielä isompia purkkeja (en tiedä onko pilttipurkkeja isompaa kokoa enää). Maali tosin ei kestänyt tiskikonetta, niin kuin arvelinkin, vaan kupruilee nyt kuten kuvasta näkyy, joten seuraavia juhlia varten tehdään sitten uudet mukit. Ensi kerralla maalaisinkin kannet suhumaalilla, vaikka kyllähän tuo kalkkimaali oli söpön väristä. 

Viirinauhan virkkasin tuossa jokin aika sitten omaksi huvikseni, liehukoon se nyt terassilla. Kukkia kerättiin maljakoihin ja säilyketölkkeihin juuri kukkimaan innostuneesta tuoksujasmikkeesta, se on kyllä ihana! Maljakossa ei vaan kauaa kestä, parin tunnin päästä alkoi jo nuupahtaa..

Sellaiset juhlat tänään, nyt taas arki koittaa. Mulla tosin on aika helppo viikko, kun tiedossa on kolme yövuoroa ja sitten pari vapaapäivää taas :) Mukavaa viikkoa kaikille!

3 kommenttia

Kata Maria kirjoitti...

Oih, mitä herkku on! :) Kuulostaa mukavilta noi teidän puutarhajuhlat. :)

Miia kirjoitti...

Oli kyllä tosi mukavaa, pitäis useemminkin järjestää jotain vähän extraa kaiken tämän arjen keskelle:)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos vielä Miialle järjestelyistä!! Sain olla mukana ja oli tosiaan mukava ilta!! t:Marjaana-serkku