Juhlasuunnittelijaksiko?


Pidämme ensi viikolla pienimuotoiset puutarhakekkerit muutamien sukulaisten kanssa meidän takapihalla. Ihan vaan nyyttäriperiaatteella ja ilman alkoholia, seuraavana päivänä on työpäivä :) Katselin eilen yövuorossa pinterestistä kaikkia koristeluohjeita omaksi ilokseni ja voi kuinka mä nautinkaan suunnitella juhlia! Oli sitten minkälaiset juhlat vaan. 


Ei tuonnekaan nyt _tarvitsisi_ mitään koristeita tai muita edes miettiä, tarkoitus on rennosti vaan istua iltaa yhdessä, mutta pakkohan mun on jotain vähän keksiä! Veljenikin jo kyseli, onko tiedossa kreikkabileitä, hän tahtoisi syödä hyvää ruokaa ennen reissua :D Täytyy siis varmaan nekin jossain vaiheessa toteuttaa!  Alkaa se matkakuume kaikilla jo kohota vaikka lomaan on vielä aikaa. 


Juhlien suunnittelusta kun sais joskus ammatin, olis niin mun juttu. Tykkään miettiä koristeluja, tekemistä, tarjoiluja, budjettia ja koko kokonaisuutta. Ei vaan taitaisi tällä alueella ainakaan saada leipää pöytään juhlien järjestelyllä, ei ainakaan löytynyt nopealla googletuksella juhlasuunnittelupalveluita.


Koitin katsella onko siihen olemassa jotain koulutusta, mutta ilmeisesti ei suoranaisesti ainakaan. Täytyy vähän perehtyä aiheeseen.. Kertokaa toki, jos teillä on jotain tietoa aiheesta! Helsingissä ainakin näytti olevan useampikin hää/juhlasuunnittelija. Olisipa huikeeta, jos vihdoin keksisi mitä sitä elämällään haluaisi tehdä ja jos se vielä onnistuiskin :D
Laitan teille sitten kuvia 0€ budjetin puutarhakemuista!

Kaikki kuvat löytyvät Pinterestistä, mun tauluja voitte seurata täältä. Muistakaa käydä tykkäämässä Piece by Piecestä myös Facebookissa, laitan sinne välillä jotain mikä ei blogiin päädy :)
11 kommenttia

Niina kirjoitti...

No hei eiks se oo ihan selkee vihje jos tällä alueella ei vielä ole juhlasuunnittelijaa ;)
Tiedät varmaan sen Juhlahuuman Jennin? Kysele häneltä vinkkejä koulutuksista tms? :)

Miia kirjoitti...

En tiedä, onko täältä päin? Täytyypä kysellä, kiitti!

happystarhome kirjoitti...

Tuossahan on ideaa jos siellä päin ei ole juhlasuunnittelijaa ja sinä aloittaisit, töitä olisi siis tiedossa koska moni varmaan kaipaisi hyviä ideoita ja vinkkejä tietyllä budjetilla :) Mukavia puutarhajuhlia teille :)

Jovelan Johanna kirjoitti...

Ajatuksesi sivuaa mun alaa melkoisen likeeltä, teen välillä juhlasuunnitteluakin tapahtumasuunnittelun lisäksi ja tunnen lukuisia juhlajärjestelijöitä ;) Joitain kurssejakin järjestetään Suomessa, mutta sanoisin, että juhlasuunnittelijan kovimmat ammattitaidot löytyy laajasta juhla-alojen tiedoista (jurasta käytännön seikkoihin ja etiketistä matematiikkaan) ja erityisesti jäätävistä hermoista ;D Siitä vaan firmaa bygaamaan jos siltä tuntuu! Pitää saada tehdä sitä mikä tuntuu omimmalta :) Aluksi kannattaa ehkä tehdä sivutoimena, koska sesonkiluonteisen asiakaskannan luomiseen ja palvelun tietoisuuteen saattamiseen menee hieman aikaa ja koko vuosi pitäisi kuitenkin pärjätä, eikä ne kulut vastuuvakuutuksista kaikenlaisiin nippelinappeleihin ole ihan halpojakaan. Suomessa on aika vähän päätoimisia juhlasuunnittelijoita suhteessa väkimäärään, mutta kyllä heitäkin nykyään melkein kaikkialta toiminta-alueena löytyy ihan pohjoisinta Lappia lukuunottamatta. Jos joskus haluat jotain kysellä, niin laitapa meiliä ;)

Niina kirjoitti...

Ei oo, etelässäpäin!

http://juhlahuuma.blogspot.fi/?m=1

Anonyymi kirjoitti...

Vuosi sitten pidin isot kekkerit, kun tuli täysiä pyöreitä täyteen. Voi miten olisin kaivannutkaan yhtä ainoaa ihmistä/tahoa, jolle sälyttää koko ruljanssi! Nyt oli yksi joka hoiti koristelut ja toinen ruuat, mutta "peräseinänä" toimin minä itse, ts. oli pidettävä kaikki langat käsissään ja mietittävä aina, miten ja mihin ja mitä maksaa ja mistä saa.... Komiat kinkerit niistä tuli, kuten pohjalaisuuteen kuuluu: Juhlapaikka oli kauniimpi kuin kukaan osasi odottaa ja ruoka niin hyvää, että sitä kiitteli vieraat vielä jälkikäteen moneen otteeseen. Lahjaksikin sain mitä pyysin: tavaroiden tilalle ohjelmaa ja sitä riitti - liki 6 tuntia hullunhauskasta kyyneliin liikuttavaan, ikimuistettavaa!

Jos vaikutat Etelä- tai Keski-Pohjanmaalla, olet varmaan enemmän kuin tervetullut tarjoamaan osaamistasi.

terveisin Keekeläinen

Miia kirjoitti...

Niin, saattais olla. Tai sitten etelä-pohojalaaset on sitä mieltä että teen itte :D

Miia kirjoitti...

Mulla olikin sellanen kutina et tiedät tästä alasta jotain ;) kiitos paljon, laitan meiliä kun ehdin!

Miia kirjoitti...

Kiva kuulla että tarvetta olis! Uskon kyllä että on paljon ihmisiä jotka on liian kiireisiä ym järjestämään juhlana ja siinähän voisin olla avuksi. Joo e-p:llä ollaan :)

KirsiY kirjoitti...

Kyllä täältä ainakin yksi, tai siis kaksi, juhlasuunnittelijaa löytyy. Yritykseni yhtenä osa-alueena on juhlasuunnittelu. Koulutuksena minulla muotoilija. :)
http://www.keyliving.fi

Miia kirjoitti...

Kirsi, ai :) googlettamalla en ainakaan yhtäkkiä löytänyt. Käynpä tutustumassa blogiisi :)