Roadtrip


Viime viikonloppuna kulutin lauantain ystäväni luona tuossa lähikunnassa. Kuinka mukava olla koko päivä poissa täältä, vähän kuin olisi ollut lomalla. Kävimme kahvilla Kauhajoella Valkoinen Puu-nimisessä kahvilassa, jossa Kirsi ja Mark loihtivat upeita herkkuja. Heidän erikoisuutensa on amerikkalaiset juustokakut ja tämä suklaahippujuustokakku vei kyllä ainakin kielen mennessään! Olimme molemmat samaa mieltä, että oli parasta juustokakkua, mitä ollaan koskaan maistettu. Menkäähän käymään, jos Kauhajoella päin liikutte. Eikä ole mikään maksettu mainos, vaan ihan oma rehellinen mielipide :)

Olimme ajatelleet tekevämme kaikenlaista lauantaina, mutta ilma ei ollutkaan sitten kovin häävi, joten suunnitelmat meni uusiksi. Ihastelin ystävän uutta rempattua kotia ja grillasimme ja höpöttelimme tuntikaupalla hänen luonaan. Niin rentouttava päivä! Siitä innostuneena kysyinkin T:ltä, josko lähtisimme sunnuntaina maakuntamatkailulle, kun ei olla taas hetkeen missään käyty ja ihan lähimaastossakin on mukavia paikkoja. Mullakin sattui olla ihan koko viikonloppu vapaana pitkästä pitkästä aikaa. Lähdimme siis sunnuntaiaamulla ajelemaan kohti Kaskista. Lähtiessä aurinko paistoi ja oli lämmintä, joten en ottanut takkia tai muuta mukaan. Matkalla sää muuttui sateiseksi ja näyttikin siltä, että Kaskisissa sataa ihan kunnolla. Käännyimme sitten lennosta Kristiinankaupunkia kohden, joka on aivan ihana kaupunki.


Kristiinankaupungissa satoi ja tuuli myös, joten ei tarjennut kävellä minnekään, niin kuin olimme ajatelleet. Vähän kävimme rannalla ihastelemassa joutsenperhettä, mutta ei siinä kauaa pystynyt seistä t-paita päällä. Upeita maisemia, värikkäitä puutaloja, vanhoja kylttejä.. Kanadanhanhia parveili tien varressa eikä paljon piitanneet liikenteestä. Ensi kerralla täytyy varautua vähän paremmin ja mennä kiertelemään kaupunkiin. Olen joskus Kristiinankaupungin markkinoilla käynyt, mutta en näin muuten vain. Sunnuntaiaamupäivällä mikään ei tietysti ollut auki, joten ei sitten kahvillakaan käyty. 


Matka jatkui Kaskisia kohden. Siellä pysähdyimme käymään kirppiksellä. Mitään ei kuitenkaan jäänyt käteen, mutta hauska oli kierrellä. Kirppis oli ilmeisesti jokin tapaamispaikka paikallisille, siellä oli kourallinen ihmisiä istuskelemassa, tekemässä käsitöitä ja iloinen puheensorina sekä suomeksi että ruotsiksi. 


Matkalla törmättiin myös upeaan puutarhaan, missä lampaat maistelivat suoraan heinää suoraan seipäistä. Niin idyllinen pihamaa :)

Hauskan muotoisia taloja ja erikoisia yksityiskohtia. Oli ulokkeita joka suuntaan ja kulmia erikoisissa paikoissa. Mä aina pienenä haaveilin muuttavani taloon, missä on torneja ja salakäytäviä, tuo näyttää just siltä, että siellä on pakko olla ainakin yksi salakäytävä! Olisi hienoa käydä tuolla sisällä kiertelemässä, vanhoissa taloissa on niin ihana tunnelma. 

Yritimme käydä useammassa paikassa kahvilla, mutta missään ei käynyt kortti, mikä oli jotenkin huvittavaa, kun ei nykyaikana enää juuri ole käteistä mukana. Emme nähneet automaattiakaan missään, joten lopulta menimme torikahville. Siellä saikin ihanaa Polka-jäätelöä, mitä söin usein lapsena jäätelökioskista. Yhtä hyvää se oli edelleen! Sitä ei olekaan enää vuosiin saanut Seinäjoelta.

Tämä viikonloppu menikin hieman erilaisissa merkeissä, ensin töissä ja eilen Vauhtiajoissa E-typeä ja Kaija Koota kuunnellen :) Tänään ollaankin sitten lähinnä vain toivuttu eilisestä ja huomenna alkaa viimeinen työviikko ennen lomaa! 

Iloista viikon alkua teille kaikille ja toivotaan, että säätkin alkaisi pikkuhiljaa suosia :) Vielä ehditte arvontaan mukaan muutaman päivän!


4 kommenttia

Marika kirjoitti...

Tuolla valkoisessa puussa on kyllä ihan pakko pysähtyä pian, ihan uusi tuttavuus mulle! Kristiinankaupunki on lähellä mun sydäntä, joka vuosi ollaan saatu sinne mökkikutsu kamupariskunnalta ja ne markkinat siellä keskustassa <3

Kata Maria kirjoitti...

Lähimatkailu on mukavaa! Ja Kristiinankaupunki on todellakin kaunis paikka.

Anis kirjoitti...

Ihanat on maisemat ja herkut myös:)

Miia kirjoitti...

Marika, joo oli kyllä käymisen arvoinen paikka :) Käsittääkseni omistaja oli mukana jossain tv-ohjelmassakin.. (?).

Kata Maria, niimpä, piristää käydä välillä vähän jossain muualla kuin kotikaupungissa :)

Anis, todellakin!