Luonnonkukkakimppuja juhannuksena


Juhannusta vietetään täällä aika rauhallisissa tunnelmissa, töissä :D Ei mitään hurjia bileitä saa yksin aikaiseksi. Vaikka tuskinpa olis erikoisemmin tullut juhlittua vapaallakaan.
Joitain juttuja juhannukseen kuitenkin kuuluu, grillaus ja luonnonkukat nyt ainakin. Tietysti pihasaunassa olisi ollut mukava käydä, mutta nyt ei lämmitetty saunaa ollenkaan. Mun vanhemmilla oli tapana hakea juhannuksena koivut oven pieleen koristeeksi, mutta me mennään vähän kevyemmällä linjalla. Luonnonkukkakimppuja siellä täällä. 


Kuinka ihanaa, että luonnosta löytyy vaikka minkälaisia kukkia! Ja voi tuo syreenin tuoksu on huumaava! 


Eilen grillattiin päivällä tutulla porukalla. Äitini ja veljeni tulivat meille herkkuja kantaen ja syötiin kesän ensimmäisiä uusia perunoita, lohta, salaattia, patonkia, makkaraa, ulkofileepihvejä jne. Jälkiruuaksi raparperipiirakkaa. Oli ensimmäinen grillauskertakin tälle vuodelle. Nam! 
Grillaamisen jälkeen vietettiin T:n kanssa rauhallista kotipäivää, katseltiin Orange is the new blackin kolmoskautta peiton alla maaten ja mä yritin torkkua hetken ennen töihin lähtöä siinä onnistumatta. Mukava päivä kuitenkin :)
Tykkään hullun lailla tästä perussalaatista; jäävuorisalaattia, kurkkua, keltaista ja punaista paprikaa, punasipulia, ripaus oliiviöljyä ja mustapippuria. 


Kuvassa on vähän kummalliset värit, mutta näin ihana sateenkaari oli eilen illalla! 


Tässä vielä pari kukkakimppua, jotka keräsin tänään kaatosateessa lenkillä ollessani. Koirat vinkui ja katseli mua siihen malliin, että kauanko tässä nyt vielä menee ja enkö mä tajua että ne kastuu :D  
Tykkään varsinkin noista kissankelloista, ne on niin kauniita! 

Toivottavasti teillä kaikilla on ollut ihana juhannus! Tein blogillekin vihdoin Facebook-sivut, käykäähän tykkäilemässä tästä

2 kommenttia

Marika kirjoitti...

Minä rakastan lupiineja! Tuli tässä juhannuspäivänä kerättyä kimput lupiineja sekä omille vanhemmille, että appivanhemmille. Ovat niin kauniissa kukoistuksessa juuri nyt, että oih ja voih :) Erityisesti nautin aina kun löydän valkoisia ja vaaleanpunaisia kukkia - vaaleanpunainen kun on lempivärini ja saa aina enemmän tai vähemmän sydämen pyörimään ympyrää :)

Teillä on todella upeasti noita luonnonkukkia kerätty!
Meillä ei ole syreeniä vaikka olen sitä vuosia ajatellut.
"sSitten joskus" täytyy hankkia se ;)

Miia kirjoitti...

Joo ne on kyllä ihania, varsinkin vaaleanpunaiset ja valkoiset kun niitä tuntuu harvemmin löytyvän :) Hankkikaa ihmeessä, se tuoksu on niin ihana! Meillä on kahta erilaista syreeniä, toinen kukkii nyt ja toinen muutaman hetken päästä :)