Kranssi ohjeineen


Tein (tai tehtiin Moskan kanssa) itsellekin vielä kranssin noista vaahteranlehdistä. Ei oo enää niin hienon värisiä, kuin edellisen kranssin aikana, mutta kelpaa kyllä mulle :) Tuparilahjaksi viemästäni kranssista kysyttiin ohjeita, joten tässä ne tulee.

Tarvikkeiksi pussillinen vaahteranlehtiä (mä valitsin vaan suht sileitä ja ravistelin ne ulkona, ettei tarvi pelätä tuovansa hämähäkkejä sisälle ;D), muutama pajunoksa, rautalankaa ja sakset.

Otetaan pari-kolme pajunoksaa ja taitetaan ne ympyräksi. Mä pidin kokoajan kaksin käsin kiinni ja siirtelin oksia niin, että alku- ja loppupäät ei tulleet samaan kohtaan. 

Tää oli se vaikein kohta. Taisin laittaa tällä kerralla neljä pajunoksaa ja hyvin tuntui pitävän. Kieputin kaikkiin oksien alku-ja loppukohtiin rautalankaa muutaman kiepautuksen.

Välillä leikin vähän kissan kanssa..


Tässä jonkunlainen kuva kranssipohjasta. Ei ole ihan symmetrinen, mutta sitä ei huomaa valmiista kranssista.

Keräsin nipun lehtiä ja yritin valikoida vähän erivärisiä.


Ne muutamalla rautalangan kiepautuksella kiinni kranssipohjaan.Rautalankaa ei tarvitse katkaista välillä, eipähän jää mitään teräviä piikkejä pistämään. Itse katkaisin alussa, mutta huomasin olevan paljon kätevämpää käyttää rautalankaa yhtenä nauhana.

Jätin viimeisen lehtinipun jälkeen rautalangasta yhden pidemmän koukun kiinnitystä varten.


Tältä kranssi näyttää valmiina takapuolelta:


Ja edestä..


Kuten huomaatte, en sommitellut värejä yhtään. Joku minua tarkempi varmaan jaksaisi nähdä sen vaivan, mä vähän katselin nippu kerrallaan, että tulisi muutakin kuin pelkkää keltaista. Tässä vielä kranssi paikallaan ovessa:


Toivottavasti ohjeista on jollekin apua!  :)

4 kommenttia

Sirkka kirjoitti...

Ompa aivan ihana kranssi näin syksyyn! Moska on kyllä aivan hurmaavan suloinen kisuliini! Osallistuessaan kranssin tekoon...:)
Ja seisoessaan takajaloilla:)
Ihana mussukka<3
Siellä ruudun takaa kurkistelevat rakkaat koirulesikin, terkkuja heille kaikille ja voikaa hyvin iloisin mielin!

Niina kirjoitti...

Hieno kranssi ja suloinen apulainen sulla <3 Moskasta on kasvanu niin iso ja upea kisuliini!:)

Kiki kirjoitti...

Hyvä että laitoit kuvalliset ohjeet :) Vaahteranlehtiä riittää, mutta tuollainen ihana kehräävä pörröinen apulainen puuttuu :)

Miia kirjoitti...

Sirkka, kiitti :) Niina, joo siitä on kyllä kasvanu melkonen jätti! Jännä nähä mitä Nessasta tulee :) Kiki, ei muuta kun kissakauppaan ;)