Purjehduskauden päättäjäiset


Kun mä olin pieni, meidän kyläseuralla oli tapana järjestää purjehduskauden päättäjäisiä. Seinäjoella liikennöi Kaanaa Linesin jokilaiva, joka silloin lähti meidän kylän laiturista matkaan. Eräät purjehduskauden päättäjäiset on jääneet hyvin mieleen, siellä esiintyi Rehupiikles, Lola Wallinkoski oli juontamassa ja tarjolla oli mm. rosvopaistia. Lapsille oli discoa ja aikuisille sitä Rehupiiklesiä. 

Jossain vaiheessa juhlien pitäminen loppui, mutta nyt ne on taas elvytetty! Muutama vuosi sitten entinen kyläseuran puheenjohtaja piti omassa puutarhassaan juhlat ja sen jälkeen ne on pidetty joka vuosi hänen riihessään ihan meidän naapurissa. Edellisinä vuosina juhlijat on paikalle ohjannut suuret huojuvat palmut, mutta tänä vuonna niitä ei saatu vuokrattua. Muistan vielä, kun riihi oli täynnä lehmiä, mutta nykyään se on hieman eri näköinen.. 


Naapurin riihi ja pihamaa on aivan upea paikka tälläisille juhlille. Seinille on nostettu vanhoja rekien jalaksia ja toisella puolella vanhoja kärrynpyöriä. Katossa naamioverkko madaltamassa tilaa. Mua pyydettiin auttamaan koristeluissa ja oonkin siellä hypännyt koko viikon, milloin kiipeämässä viirinauhoja kattoon ja milloin pesemässä pöytiä tai virittelemässä valosarjoja. Tein viirinauhan riihestä löytyneistä vanhoista säkeistä. Pöydille laitoin koristeiksi vehnää pilttipurkeissa ja karaoken esiintymislavalla oli maitotonkkia, jotka olivat myös täynnä vehnää. Pöytäliinat olisi olleet kivat, mutta nollabudjetilla mentiin koristeiden suhteen, ainoastaan kynttilät ostettiin. Naapurimme piha oli täynnä kynttilöitä, lyhtyjä ja kohdevaloja. Ulkokuvia mulla ei ole, kun kännykällä ne harvemmin pimeässä onnistuu, mutta sisältä on nämä muutamat kuvat, huonolaatuisia kyllä nekin.

Eilen juhlat vihdoin olivat ja mäkin sain vaihdettua yövuoroni pois, niin että pääsin koko illaksi juhlimaan. Paikalle saapui huikea määrä kyläläisiä, tarkkaa määrää en tiedä, mutta varmasti ainakin 100 juhlijaa. Kyläseura oli hoitanut paikalle DJ Enstin, joka veti karaokea ja bändiksi Sensitive Skinin, joka soitti pari settiä. Lisäksi oli makkaran, perunasalaatin ja alkoholittomien juomien myyntiä. Lämmittelemään pääsi kalkkimaalilla valkaistussa maakellarissa, missä vanhat taljojen päällystämät penkit kiertävät seinustoja ja lämmitin puhisi nurkassa. Istumapaikkoja siellä oli n. 15 hlölle. Maakellarilla olikin suuri suosio ja se oli jatkuvasti täynnä. Harmi, että sieltä jäi kuvat ottamatta, en viitsinyt kuvata kun olisi tullut  juhlijoita kuviin.

Ihanaa, kun tälläisiä juhlia edelleen järjestetään. Meidänkin kylälle on muuttanut paljon ihmisiä, joihin on helppo tutustua näissä kokoontumisissa. Mä olen kotoisin samalta kylältä ja asun kotitalossani joten tunnen paljon esimerkiksi vanhempieni ystäviä tai kavereita, joita ei tule muulloin nähtyä. Nyt saakin alkaa sitten odottamaan ensi vuoden juhlia! 

6 kommenttia

aNNa kirjoitti...

Voi että, kuulostipa kivoilta juhlilta!! Tuollainen yhteisöllisyys ei ihan itsestäänselvyys tänä päivänä oo, aivan mahtavaa että sitä joissain paikoissa pidetään arvossaan :)

Miia kirjoitti...

aNNa, niimpä, tosi kiva että tehdään kaikenlaista yhdessä. Ei pahitteeksi olis vaikka olis enemmänkin kaikenlaista :D

Marika Koskimäki-Ketelä kirjoitti...

Siis upeat juhlat! Ja mikä miljöö!

Miia kirjoitti...

Niimpä, oli kyllä huikeeta! :)

Anonyymi kirjoitti...

Voi mä niin muistan nuo rehupiikles bileet :D <3

p.s Kivoja ideoita blogissas :)

Minna

Miia kirjoitti...

Ne oli kyllä unohtumattomat :D kiitti!