DIY narupallovalot


Syksyn tullen sitä kaipaa lisää valonlähteitä iltaisin. Tuikkuja tulee poltettua jatkuvasti. Meillä oman haasteensa kynttilöiden ja valojen asettelulle aiheuttaa tietysti noi kolme innokasta kissaa. Kaikki pöydillä olevat kynttilät (ja maljakot ja oikeastaan kaikki muukin mitä on pöydillä) on vaarassa, vaikka kissat tietävät kyllä ettei pöydille saa mennä. Eikä ne oikeastaan meekään silloin kun me ollaan paikalla. Mutta tilannehan on täysin toinen, kun me ollaan poissa kotoa.. ;) Harvemmin tulee kynttilöitä poltettua pöydillä silloinkaan kun ollaan kotona, koska pitäisi olla silmät selässäkin, ettei yhtäkkiä kissa kärähdä.

No höpinät sikseen. Väsäsin tossa joku aika sitten lisää näitä ihanaisia narupalloja, kun mulla on vieläkin jäljellä tuota samaa paperinarua, mitä vuosia sitten ostin. Vaaleaa narua, missä on hopeisia säikeitä. Näitähän myidään lähes kaikenvärisinä ja sitten on erikseen myös paperinauhaa, mikä on leveämpää eikä noin tiivistä kun paperinaru.


Paperinarupallot tehdään helposti. Tarvitaan vain erikeeperiä, vettä, ilmapalloja, elmukelmua ja paperinarua tai -nauhaa. Puhalla ilmapalloista sopivan kokoiset, solmi ne ja kieputa elmukelmuun kokonaan. Kelmutus ei ole pakollinen, mutta tekee palloista pyöreämpiä. Ilman kelmua ne saattavat olla hieman munanmuotoisia. Sekoita erikeeperiä ja vettä n. 1:2. Oon itse sekoitellut aika summissa. Kasta paperinarua liimavedessä ja ala kieputtaa ilmapallon ympärille sikin sokin. Anna kuivaa ainakin yksi vuorokausi, jonka jälkeen voit puhkaista pallon ja ottaa sen pois pallon sisältä. Jos haluat tehdä isompia paperinarupalloja, esimerkiksi kattovalaisimia, kannattaa jättää tarpeeksi iso reikä lampun asentamista varten. Helppoa! Isoihin palloihinhan voi laittaa myös koko valosarjan kerralla. 


Ostin kaupasta ledivalosarjan, kiinnitin lamput rautalangalla pallon sisälle ja tadaa! Eikö hurjan hieno heijastus, mikä seinälle tulee?Mulla on myös sydämenmuotoisia ilmapalloja, saattaapa olla että koitan tehdä siihenkin :) Idearikasta viikkoa!

4 kommenttia

aNNa kirjoitti...

No ilimankos mun palloista tuli just niitä munan muotoisia😶

Miia kirjoitti...

aNNa, niin mullakin tuli ekoista mitä tein joskus :D

Jovelan Johanna kirjoitti...

Mä pidän kaikkia narupallojen kanssa puuhailevia megakärsivällisinä tyyppeinä ;D Olen pari kertaa tehnyt näitä palloja, toisella kertaa joku 40 kpl, joista osa isoja ja osa pieniä ja hermo meinasi mennä totaalisesti. Me ei tulla narupallojen kanssa yhtään toimeen. Minkä hirveän sotkun saankaan aikaiseksi :D

Mutta nuo ovat kauniita! Todella kivoja, todellakin!

Miia kirjoitti...

Johanna, kyllä mä en oo yhtään kärsivällinen :D Äkkiähän noi tulee, varsinkin noihin pikkupalloihin. Isojen kanssa meneekin enemmän hermot :D Ja ehkäpä se tuo 40kpl määräkin vaikutti sun kärsivällisyyteen ;)