Maailman paras raparperipiirakka


Meillä ei raparperia tullut tänä vuonna, oli kadonneet koko puskat. Onneksi sain työkaveriltani ja äitiltä raparperia piirakan tekoa varten. Täytyy syksyllä istuttaa uudet, että saisi ensi vuonna omasta takaakin satoa.







[kuvassa piirakka on juuri uunista tullut,höyryävän kuuma ja herkullisen tuoksuinen]





Tässä teillekin ohje tähän maailman parhaaseen raparperipiirakkaan:





150g voita


1dl sokeria


1 muna


2dl vehnäjauhoja


1dl perunajauhoja


1tl leivinjauhetta





Täyte:


n. 0,5l raparperinpaloja


1tlk kermaviiliä


1dl sokeria


1 muna


2-3tl vaniljasokeria





Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna hyvin sekoittaen. Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan. Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle, nosta hiukan reunoja. Kuori raparperit ja leikkaa ne ohuiksi paloiksi. Sekoita kermaviili, sokerit, muna ja raparperinpalat. Levitä raparperiseos tasaisesti pohjan päälle. Kaada seos piirakan päälle. Paista n.200 asteessa n. 20-30 min. kunnes kermaviili pintakin on saanut hiukan väriä. 





Ohje löytyi Kotikokin (klik) sivuilta.










Iltapäivällä päästään herkuttelemaan, kun ystäväni tulee pitkästä aikaa käymään. Emme ole muutamaan viikkoon nähneetkään, joten päivittämistä varmasti riittää raparperipiirakan ohessa. Olisi ihana juoda kahvit paviljongissa, mutta eipä näillä Suomen kesäkeleillä tarkene :) Taidan lähteä vähän kitkemään rikkaruohoja ulos ja nautiskelemaan vapaapäivästä.





Mukavaa juhannusviikkoa teille kaikille!

3 kommenttia

SisustEllen kirjoitti...

Näyttääpä herkulliselta<3 Meillä raparperit ovat saaneet paikan kukkalaatikosta. Siellä ne ovat nyt talvehtineet ihan hyvin jo muutaman vuoden ajan:)

Marika kirjoitti...

No voi nyt nam sentään!

Miia kirjoitti...

SisustEllen, mun täytyy kanssa istuttaa uudet raparperit. En tiedä mihin meidän puska oli tuosta pihalta kadonnut :D Olin toki siirtämässä niitä muutenkin. Marika, sanos muuta :) Oon tehnyt jo useamman piirakan samalla ohjeella :D