Näin tässä aina käy..

...eli nyt sitten olisi suunnitelmissa Thaimaan matka ystäväpariskunnan kanssa, ehkäpä syys-tai lokakuussa. Mahtavuutta!!! Yllärinä oli, että tällä kertaa matka oli miehen (jep, sen samaisen vastarannankiiskin :D) idea! Tosin mä oon tietysti vähän soveltanut sitä ja miettinyt matkakohteita..


Tässä muutama päivä onkin kulunut remontoidessa ja Thaimaa-kuvia ja videoita katsoessa. Meillä sattuu olemaan töissä entinen matkaopas, joka on ollut  myöskin Thaimaassa oppaana. Hän neuvoi kaikenlaista, antoi käytännön vinkkejä sekä must see-paikkoja, selailtiin töissä karttoja ja muuta kivaa.


Ystäväpariskunta tuntuu olevan aika helppo nakki, jolle kaikki käy (haha!). Tulossa on varmasti kiva reissu! Ja jos toinen pariskunta haluaakin mennä eri paikkaan kun toinen, niin sitten voidaan jakaantua. Tarkoituksena olisi siis olla matkalla 2 viikkoa.


Tässä vähän alustavia ajatuksia..
Ensimmäiseksi Bangkokiin


Kai se Bangkok täytyy kerran elämässä nähdä. Aluksi mua ei juurikaan kiinnostanut noin iso kaupunki, mutta matkaopas sai pääni käännettyä kertomalla kaikista, mitä Bangkokissa täytyy nähdä. Mm. jokiristeily pitkin kaupunkia halkovaa jokea, kultaisen buddhan temppeli, iltamarkkinat, skytrainit jne..


Bangkokista luultavasti teemme ainakin retken Kanchanaburiin Tiikeritemppeliin, Pha Luang Ta Buaan.
Luultavasti emme mieti etukäteen kovin tarkkoja aikoja, kauanko missäkin paikassa ollaan, vaan mennään oman mielen mukaan. Tarkoituksena olisi ottaa hotelli ehkä muutamalle ensimmäiselle yölle ja muuten etsiskellä majoitusta paikanpäältä.


Lisäksi olisi tarkoitus mennä Hua Hiniin, sekin tuntuu olevan paikka, missä on pakko käydä kerran elämässään ;)
Veikkaisin etukäteen, että Hua Hinissä viihdymme pisimpään.  Saattaa olla, että teemme jopa reissun Phi Phi-saarelle, mutta sinne täytyisi sitten joko lentää, tai sitten istua n. 10 tuntia linja-autossa, joten voi olla, että pysyttelemme mieluummin Bangkokin lähistöllä.


Tarkoitus olisi myös asuilla muutama päivä Koh Sametilla.


Kuvat: Google
Kuulostaa upealta, vai mitä? Ei malttaisi odottaa! Luultavasti menemme sadekauden aikana, koska emme malta odottaa ensi talveen.  Halvempaakin se tietysti on sadekauden aikana. Tässä on kuitenkin jonkin verran aikaa säästääkin ja syyskuussa voisi vielä pitää kesälomaa. Koh Sametista löytyi videoita youtubestakin, näytti aivan mahtavalta!


Nyt täytyisikin alkaa selvitellä, tarvitseeko Thaimaassa mitä rokotuksia ja tietysti etukäteen katsella, missä sitä kannattaisi käydä. Onko lukijoissa joku, joka on Thaimaassa käynyt? Kokemuksia ja neuvoja saa jakaa!


Yritän ehtiä postailla joku päivä remontin etenemisestä. Keittiökin on edelleen kaaoksen vallassa, kun kaikki alakaapit on levitetty pitkin keittiötä ja kuivaajat pauhaavat. Yläkerta alkaa olla siinä mallissa, että saisi alkaa maalailemaan.

9 kommenttia

Niina kirjoitti...

Moi!

Kivoja reissuhaaveita!Mullakin listalla tuo usa..siitä oon kauan haaveillu ja sinne kylä vielä joskus menen!New yorkiin! <3
Irlannissa ollaan käyty 4 kertaa,miehen sisko asuu dublinissa!Kiva paikka,tosin siellä on a-i-n-a kylmä!!Ei oo väliä oko kesä vai talvi,mä palelen siellä!:D
Thaimaassa oltiin huhtikuussa 2008.Cha amilla ja hua hinissä, en menis kumpaankaan enää ikinä.
Tarkotus olikin ensin mennä krabille mutta se oli täynnä joten mentiin tuonne.
Thaimaaseen kyllä mennään vielä mut ei samaan paikkaan!:D En vaan tykänny,siellä ei ollu oikein mitään,toisin kun mitä oon kuullu just bangkokista yms paikoista.Tosin onhan suomalaisilla hirveesti asuntoja just hua hinis että kyllä siitä moni tykkää mut mä en lämmenny.Cha amia nyt en ainakaan suosittele kenellekkään!!:D
Rokotuksista otettiin hepatiitti. Ja mä toin sieltä mukanani salmonellan.:D En tiedä mistä se tuli enkä niin kyllä välitä tietääkkään!:P
Eli kannattaa katsoa missä/mitä syö ja hyvä käsihygienia!!

Miia kirjoitti...

Kiitoksia vinkeistä! Oho, oot eka jonka kuulin sanovan, ettei menis enää uudestaan :) jännä nähä tykkääkö ite vai ei, mutta onneks meillä on sit muitakin paikkoja mieles, jos kyllästyy johonkin :)

Niina kirjoitti...

Siis menisin kyllä uudestaan Thaimaaseen, ehdottomasti!! Mutta en tuonne samaan paikkaan...!
Porukat on thaimaassa parhaillaan ja vähän syö kun äippä lähettelee viestejä miten ihanaa siellä on...

Miia kirjoitti...

Voi vitsi! Mä kans selailen facebookis kun kaverit laittelee kuvia..

Elina kirjoitti...

Siis todellakin kuulostaa upealta, vau! Nyt aletaan vaan odottelemaan huikaisevia matkakuvia! :)

Anonyymi kirjoitti...

Helppo nakki täälä kiittelee kommentista :D

Miia kirjoitti...

hahhah :D

Gravity kirjoitti...

Ah, ihan täydellinen toi kaupungin halkova joki. Minäki haluan!

Miia kirjoitti...

Joo se näyttää ja kuulostaa kyllä upeelta! Varsinkin ne iltaristeilyt..