Rappuset uuteen maaliin Colorian Akvafloorilla*

Kauan aikaa olen suunnitellut rappusten maalaamista monen muun rempattavan kohteen ohella. Vihdoin päästiin työntouhuun! Tykästyin Coloria maaleihin keittiön kaappia maalatessani ja päätin jatkaa hyväksihavaituilla maalilla. Maali levittyy helposti, ei roiski ja peittää todella hyvin. Rappusiin käytin Coloria Akva Flooria, joka olikin vielä odotettua parempi.


Rappuset oli aiemmin maalattu Betoluxilla, joka oli kyllä sinänsä hyvä maali, mutta portaat olivat tosi liukkaat kulkea. Lisäksi kissojen kynsistä oli jäänyt jo kovasti jälkiä eikä värikään kovin mieluisa ollut. Nyt Akva Floorilla maalaamisen jälkeen rappuset eivät luista läheskään yhtä paljon ja ovat siis paljon turvallisemmat, vaikka jyrkät ovatkin. [Jos joku miettii miksi, niin syynä vanhojen rappusten purkamiseen (sniff) oli se, että maalämpökone piti saada mahtumaan rappusten alle.] 
Maali kuivui tosi nopeasti, eikä tarvinnut estää kissojen kulkua kuin puolisen tuntia, sen jälkeen ne jo kestivät kissojen tassut maalin sotkeentumatta (tulipa kokeiltua). 

Yläpuolella kuva ennen..


Jälkeen :)Colorian maalit voi sävyttää minkä tahansa värikartan mukaisesti ja väriksi valitsin Tikkurilan Laastin (X487). Eteisen lattia on tarkoitus uusia, joten en sovitellut lattian ja rappusten sävyjä toisiinsa ollenkaan. Toisaalta tekisi vähän mieli valita eteisen lattiaksi joku hurja laatta, esimerkiksi tälläinen, mutta ehkäpä valitsemme jonkun hieman hillitymmän. 
Tuohon laastin sävyyn on kuitenkin helppo yhdistää muita sävyjä. Rappusten vieressä menevät putket pitäisi vielä koteloida (on pitänyt jo aika monta vuotta) ja listoja uupuu, sekä kaide on vielä maalaamatta kun joku unohti. Maalia kului n. 1,5 litraa, kun maalasin rappuset kahteen kertaan. Vähän leikittelin ajatuksella, olisinko maalannut keittiön lattian harmaaksi lopulla maalilla.. Jää nähtäväksi. 


Keväisin näköjään aina iskee tämä sisustusinspis. Huomenna voisi pyöritellä vähän muitakin tavaroita täällä ympäriinsä.. Kivaa alkuviikkoa teille kaikille!

*Postaus toteutettu yhteistyössä Colorian kanssa.
Ei kommentteja