Eka päivä Lissabonissa

Täällä sitä ollaan, Lissabonissa! Matka alkoi eilen illalla 9 aikaan junalla kohti Helsinki-Vantaan lentokenttää. Olin perillä puolilta öin ja odottelin lennon lähtöä puoli kuuteen saakka katsellen sarjoja netflixistä. Juuri ennen boardausta eräs kreikkalainen tuttuni hipsutti mua poskesta ja ehdittiin heipat huutaa ennen kuin mun piti nousta koneeseen :) Hän oli lähdössä kesäksi Rodokselle. Lento lähti vähän myöhässä, mutta olimme perillä kuitenkin ajallaan. Nukuin koneessa lähes koko matkan huolimatta takanani istuvista kovaäänisistä golffareista.


Lentokentällä kaikki sujui mukavasti ja työpaikan puolesta mua vastaan tullut setä odotteli minua siellä missä oli sovittukin. Setä antoi mulle luettavaksi asuntosopparin (josta en tällä hetkellä muista sanaakaan kun olin vielä vähän sekaisin väsystä) ja kertoi käytännön asioista. Hän opasti minut sisään kämppään ja oli kovin huolehtivainen, pyysi että ilmoitan jos jokin ei toimi ja että he eivät ajattele sitä valituksena, vain apuna. Hän tarkisti, että sain avaimet toimimaan joka ovessa, neuvoi bussin kanssa ja antoi opasvihkon, missä on tarkempia ohjeita. 


Tyhjäsin laukut ja petasin sängyn. Työpaikan puolesta tuli pyyhe, lakanat ja muutama astia. Tervetulopussissa oli myös pieni aamupala, mehu, fitnesspatukka, voileipäkeksiä ja marmeladia. Huoneistossa on tosi kylmä, vaikka laitoinkin patterin heti päälle. Ei mitään +22 lämpötiloja täällä, mutta toivottavasti pian lämpenee. Ikkunastani näkyvässä puussa leikki kaksi vihreää papukaijaa. 


Katsoin kartasta, missä suunnalla pitäisi olla ravintoloita ja lähdin talsimaan sinnepäin. Hain eräästä kahvilasta mehun (myyjä ei puhunut sanaakaan englantia), kuljin paikallisella asuntoalueella ihastelemassa kukkia ja upeita taloja enkä löytänyt ainuttakaan ravintolaa. Kävin toisessa kahvilassa juomassa kahvit ja syömässä jonkin herkun pahimpaan nälkään. Silittelin paikallista kissaa hetken ja suuntasin takaisin kämpille ottamaan päikkärit. Poikkesin pienessä putiikissa ostamassa saippuaa, vessapaperia ja jotain muuta tarpeellista. Ei puhunut sekään myyjä sanaakaan englantia, mutta hyvin ymmärrettiin toisiamme :D Tämä kerrostalolähiö on hieman sekava ja jouduinkin hetken kierrellä, ennenkuin löysin tämän oikean kerrostalon. Kaikki talot on saman näköisiä. Onneksi mulla on käytössä kartta, joka toimii ilman wifiä. 


Mulla alkoi nuha toissapäivänä ja vaikka nenä ei kovin vuodakaan, yskittää kokoajan ja kurkku on kipeä joten jouduin hetken kurlailla suolavedellä ennen kuin sain unen päästä kiinni. Peiton alla täysissä pukeissa maatessakin oli kylmä :D 

Heräsin parin tunnin päästä ja meikattuani vähän, tarkistin kartasta, mistä löytäisin jonkin ruokakaupan ja Lidl näkyikin olevan vajaan kilometrin päässä. Kävin siellä ja raahasin useamman pussin ruokaa ja tarvikkeita kämpille. Ostin omat mausteet ym, kun en tiedä miten kämppis haluaa tehdä. Jaetaanko joitain tuotteita ja ostetaan vuorotellen, vai onko helpompi pitää molemmilla omat tavarat. Ranne on edelleen kipeä ja otti vähän itseensä laukkujen ja ruokakassien raahaamisesta. 


Nyt aion viettää lopun iltaa tässä kämpällä, käydä suihkussa ja tutkia karttaa sekä bussiyhteyksiä. Huomenna koitan löytää työpaikkani, ettei maanantaina sitten tarvitse paniikissa harhailla sitä etsimässä. Ihan kiva ensimmäinen päivä täällä, vaikka välillä vähän satoikin. Kämppiksen vain olisin toivonut näkeväni, mutta ehtiihän sen ja toisaalta onpahan ollut koko kämppä nyt itsellä vain. 

Muistakaa seurailla instagramissa, se päivittyy useammin ja siellä on varmaan vähän eri kuvia mitä tänne päätyy :)

1 kommentti

Viherjuuri kirjoitti...

Hauska lukea laskeutumisesta uuteen elämään ja arkeen :)
Me tullaan sinne ylihuomenna myös, mutta ihan vain lomalle.