Shoppailuja


Kreetalta tuli tosiaan ostettua kaikenlaista. Mausteita ollaan tuotu monena vuonna, ihana syödä kotonakin Kreikan mausteilla maustettua kanaa tai kreikkalaista salaattia. Tällä kertaa löysin tälläisen söpön maustetelineen, mille löytyy varmasti käyttöä myöhemminkin, kunhan mausteet on jo käytetty. Tuo voisi olla nätti esimerkiksi mustana..


Telinettä ja putkiloja voi käyttää vaikkapa yhden kukan maljakkoina. Niin söpö ja monipuoliset mausteet :) Näistä putkiloista innostuneena ostin myös 2,5€:llä neljän putkilon setin, mikä sisälsi vaniljatankoja. Tuskin noita tankoja tulee käytettyä, en tiedä miten niitä kuuluisi käyttää joten taidan jatkossakin tyytyä purkista saatavaan vaniljasokeriin. Sainpahan söpöt putket jotain muuta käyttöä varten.


Laukuista ei nyt sen kummempia kuvia ole. Kaksi on arkikäyttöön ja yksi hieman pienempi ja juhlavampi. Mulla on vähän huononlaisesti mitään juhlalaukkuja ollut, joten tarpeeseen tuli! Arkilaukkuja nyt tarvitsee aina, sitä ei sen kummemmin kannata alkaa perustelemaankaan ;)


Teepusseille tarvitsin uuden säilön, koska edelliset kaksi puista laatikkoa on jo hajonnut totaalisesti. Möököllä on jännä fiksaatio noihin teepussukoihin ja se on pariin otteeseen tiputtanut hyllyltä koko puisen teepussilaatikon (minähän en tietysti niitä voi siitä hyllyltä mihinkään siirtää!) Sieltä se valikoi parhaalta tuoksuvan teepussin, jonka kanssa rallitellaan ympäri lattiaa ja lopulta se sisältö on yleensä keittiön matossa. Uskomattoman paljon tulee sotkua yhdestä teepussista! Koitetaan siis tällä kertaa peltistä laatikkoa, josko se säilyisi paremmin ehjänä. Edellinen puinen laatikko oli muutenkin todella huono, kansi ei mahtunut kunnolla kiinni sen jälkeen kun sinne teepusseja laittoi.


Kekseille tarkoitettu peltipurkki jäi nyt kuvaamatta, kun se on vielä tiskikoneessa. Selailin äsken Hobbyhallin kuvaston ja sieltäkin keksisin paljon ostettavaa. Olohuoneeseen uusi matto on ollut ostoslistalla jo pidempäänkin, mutta en tiedä millaisen ostaisin. Karvalankamattoa en enää tahdo, tuo edellinen imee mukavasti myös eläintenkarvat eikä niitä meinaa millään pesulla saada sieltä pois. Viskoosimaton ostin viimeksi, mutta se oli niin kevyt että imuroiminen oli todella haastavaa maton kulkiessa imurin mukana. Matto saisi kuitenkin olla vaalea enkä ajatellut siihen ihan hirveästi laittaa rahaa, se ei kuitenkaan täällä kovin kauaa kestä. Ideoita, mistä meille matto? Mitä materiaalia?

Näin syksyn ja pimeiden iltojen tultua alan miettiä tunnelmavaloja ja kynttilöitä. Kynttilöiden sijoittelu on nykyään entistä haastavampaa tuon kattikolmikon kiipparoidessa tasoille, mutta tunnelmavalojahan voi viritellä vaikka mihin (lue: tarpeeksi korkealle kissojen saavuttamattomiin). 


Mullahan oli nuo oranssinruskeat pallovalot mitkä häihin tilasin Ebaysta, mutta kissat olivat viettäneet niiden kanssa hieman helliä hetkiä joten ne ovat entiset. Eipä ne sopisi enää väreihinkään :) Onpas muuten meidän olohuone muuttunut tuosta kuvasta! 

Vinkki: Ebaysta saa monenvärisiä pallovaloja hieman yli 6€:llä, valkoiset ajattelin tilata tätä pimeää syksyä piristämään. Viime syksynä tilasinkin hätäisesti yhdet pallerovalot, mutta enpä siinä täpinöissäni katsonut liitäntää ollenkaan. Tänä vuonna ollaan viisaampia! Huomenna aion viritellä syysvalot myös paviljonkia koristamaan, meillä on todella pimeää tuolla ulkona varsinkin nyt kun Seinäjoki säästää ja sammuttaa katulamput klo 00. Meillä ei pihalla ole muita ulkovaloja ollenkaan kuin terassilla ja talon seinässä.

Nyt täytyy mennä nukkumaan että jaksan nousta seitsemäksi töihin. Facebookin puolella jo kirjoittelinkin, että tein hieman betoniaskarteluja ja nyt jännitän koska ne olisivat kuivaneet. Niistä varmaankin sitten juttua seuraavaksi. 

3 kommenttia

Anonyymi kirjoitti...

Älä ihmisen lapsi heitä niitä vaniljatankoja menemään!! Ei ne ole vaikeita käyttää ja ovat aitoa luonnontuotetta vanilliinin (teollista, epäterveellistä, ei mitään tekemistä oikean vaniljan kanssa)sijaan ja sata kretaa arvokkaampia.
Avaa putkilo, ota yksi palko ja halkaise pituussuunnassa. Raaputa vaikka veitsenkärjellä sisältö (=pieniä mustia siemeniä ja "hedelmälihaa") ja siirrä suoraan kiisseliin, kotijäätelöön, taikinaan tms. mihin nyt vaniljaa oletkaan laittamassa. Minä käytin mm kotitekoisen aprikoosihillon maustamiseen, aaah, kannatti! Ja aina kakkuihin, joihin ohjeessa tarvitaan vaniljasokeria. Jos keität esim. kiisseliä, myös sen vaniljatangon kuoren voi kiehauttaa ja heittää sitten pois, makua tulee siitäkin. Muista sulkea putkilo käytön jälkeen, koska muuten tanko kuivuu.

Terveisin Keekeläinen

Jovelan Johanna kirjoitti...

Tuollaisia putkimausteita (vailla telinettä) olen nähnyt eri valmistajan tuotteina Anttilassa. Meiltä löytyy keskiaika- ja leipämauste.

Putki on kyllä kätevä myöhemminkin. Meillä yhdessä on nykyään neuloja :)

Miia kirjoitti...

Keekeläinen, kiitos vinkistä, täytyypä koittaa osaisinko noilla ohjeilla :) Johanna, neuloillehan se onkin kätevä, ne kun on aina väärissä paikoissa pistämässä :D