1700-luvun markkinat Isokyrössä


Käytiin tänään serkkuni, hänen kaverinsa ja äitinsä kanssa Isokyrössä 1700-luvun markkinoilla. En voi uskoa, etten oo käynyt sielä ennemmin vaikka matkaa ei oo juuri mitään! Aivan huikean ihana vanhanajan markkinatunnelma! Kuvat on otettu kännykällä, joten koittakaahan kestää huonoa kuvanlaatua :)


Kävimme Waroon tuvassa kahvilla, takapihalle oli laitettu paaleista pöydät ja lisää kahvia sai ostettua suoraan ikkunasta. Tarjolla oli myös ohrapuuroa, leivonnaisia ja suolaista syötävää.


Myyntipöydistä löytyi kaikenlaista nekkutikuista pitsivaatteisiin ja taljoista keramiikkaan. Ilmatkin suosivat, aurinko paistoi ja oli tosi lämmin. Markkinat alkavat huomenna toden teolla, joten tänään ei liiaksi ollut tungostakaan, hyvin pääsi katselemaan pöytiä lähemmin.Kävin vilkaisemassa myös Isokyrön vanhaa kirkkoa, mutta kuvat sieltä oli niin huonolaatuisia, etten viitsi niitä laittaa. Pihamaalla oli kauniita vanhoja ristejä ja hautakiviä.Poikkesimme myös Kyrö Distillery Companyssa, mistä en ollut ennen kuullutkaan. Oon vissiin ollut jonkin sortin pimennossa, tämä kuulemma pitäisi tietää! Kannatti kyllä käydä, upea paikka. 

Join tuollaisen "ruusupuron", mihin tuli mm. tuoreita mansikoita, nam! Terassilla oli mukava tunnelma ja vanha traktori peräkärryineen kuljetti ihmisiä markkina-alueelle.

Tosi mukava lomapäivä! Hyvää seuraa, markkinahumua, iloisia ihmisiä. Eikä tarvinnut kauas lähteä :) Josko seuraavaksi pääsisi sitten Juthbackan markkinoille. Nyt täytyy mennä nukkumaan, aamulla saan heräillä kaivurin ääneen, kun meille kaivetaan kuituliittymää.

Iloista viikonloppua teille kaikille täällä poikkeaville!


3 kommenttia

Kata Maria kirjoitti...

Noille markkinoille pitää kyl lähteä vielä joskus!

Marika Koskimäki-Ketelä kirjoitti...

Olen haaveillut monta vuotta, nyt nää kuvat kyllä sai mut varaamaan nuo päivät jo ensvuoden kalenteriin. Inspiroivat markkinat ja hienot ympäristöt!

Miia kirjoitti...

Kata suosittelen kyllä menemään :) Marika, todellakin! Oli hienot markkinat!