Olkkarin pöytä ja kalkkimaaliohje


Noniin, flunssasta on parannuttu! Viikkohan se siinä vierähti. 


Just kun viime postauksessa pääsin sanomasta, että nyt en ostele turhia vaan säästän Irlantiin.. niin vastaan tuli Hobbyhallista loistokas tarjous ihanasta olkkarin pöydästä ja pakkohan se oli tilata! Kotiutunut se ei vielä ole, mutta tässä kuva nettisivuilta.Tuo oli ihan sikahalpakin, 50e! En malttais odottaa :) Mietin vähän, maalaisko jalat kalkkimaalilla valkoiseksi, mutta katsotaan nyt ensin miltä se näyttää täällä meillä.


Netissä oli hyvä ohje itsetehtyyn kalkkimaaliin, laitan sen tähän teillekin ylös:3 dl maalia


1 dl. kuumaa vettä


1 dl kipsiä

sekoita kipsi kuumaan veteen niin että ei jää klimppejä


Tämän jälkeen sekoita tämä keitos ja maali keskenään


Voilà, sinulla on chalk paintia.Kuulostaa helpolta ;) Tähän päälle toki vielä huonekaluvaha, jos huonekaluja maalaa. Pohjatöitä ei tarvitse tehdä, paitsi pesu tietysti. 

Tällä hetkellähän meillä on olohuoneessa Ikean lack-pöytä, joka on jo kokenut kovia ja saanut hieman kolhuja.. Jännä juttu miten miehillä menee hermot pleikkarin pelaamiseen joskus?! :D Tai mistähän lienee tulleet. Reikiä kuitenkin on ja meinasin niitä korjata dc-fixillä kunnes löysinkin tuon ihanan pöydän! 

Edelleen mulla on kova villitys pastellisävyihin, turkoosiin, vaaleanpunaiseen jne ja joka kauppareissulla jotain ihanaa osuu silmiin. Tänään Citymarketissa turkoosi puinen tarjotin. Jätin sen kuitenkin vielä sinne ainakin toistaiseksi.

Uusi sohvakin olisi kovasti mielessä, jääkö siihen Ektorpiin kovasti karvat kiinni? Siinä olisi hyvä istua ainakin, Tämän nykyisen sohvan kanssa on nimittäin niin kamala karvaralli, etten jaksaisi sitä enää ainakaan samoissa määrin kuin nyt.

 Ektorpin kanssa joutuisi varmaan ostamaan nojatuoli + rahin tai jonkun sortin divaanin erikseen, mutta ehkä tämä olohuoneen mööpelivalssi olisi vähän helpompaa niiden kanssa kun olisivat erilliset. 

Yöllisiä mietintöjä siis täällä taas :) Oon ihan koukussa Facebookin AllHomeLiving-ryhmään, missä jaetaan ihania kuvia päivittäin! 

Mukavaa viikkoa teille kaikille täällä vieraileville!

2 kommenttia

Jovelan Johanna kirjoitti...

Kiitos maalivinkistä! Tuleepi tarpeeseen :)

Meillä on nykyään Ektorpin sohva äidin peruina. Se on tummanharmaa ja kahden koiran kanssa silti ihan ok. Irtokarva nyt tarttuu mihin vaan jos siinä pyörii, mutta enpä ole huomannut, että Ektorpin kanssa olisi mitenkään hankalaa. Sohvapäälisen kudos on niin tiuha, että karvat lähtee imuroimalla tai kostealla kädellä pyyhkäisemällä ja tietty plussana sen päälisen voi pestä pesukoneessa, jos karvojen sijaan sohva saa kuratassujälkiä. Meillä tosin sekin ongelma on olematon, kun se sohva on tosiaan tumman harmaa :)

Se Ektorpin nojatuoli on muuten ISO. Äidillä oli meidän nojatuoli lainassa, koska se ei oikeen mahtunut meidän edelliseen kotiin ja nyt se sitten äidin poismentyä palautui meille. Vie paljon tilaa siis, tuo nojatuoli ja rahi.

Miia kirjoitti...

Hyvä ku sanoit :) Oonhan mä sen livenäkin nähnyt mut en tosiaan oo mittaillut. Meillä kun on vähän vammanen toi olohuone niin saattas olla ettei sille nojatuolille löydy hyvää paikkaa.

Meillä ei onneks koirat tuu sohville niin kurajälkiäkään ei ehkä tuu, mutta varsinkin Vilistä lähtee ihan törkee määrä karvaa ja samoin kissoista, niin joku helppohoitonen olis must..