Lisää Milanoa..paaaaljon tekstiä.

Josko sitten jonkun sortin kertomusta :) Oon nyt töissä (:D) joten valitettavasti kuvia ei tule, mutta niitä voitte katsella sitten alla olevasta postauksesta. Tässä siis tiedossa paljon tekstiä.


Olimme Vantaalla Rantasipi airport-hotellissa yötä ennen lähtöä, kun koneemme lähti klo 6.30. Oletin, että saamme auton jättää sinne loman ajaksi, mutta aamulla T:n kysyessä asiasta, vastaanottovirkailija sanoikin parkkipaikkojen olevan täynnä. Jouduimme siinä aamun kiireessä viemään auton vielä lentoparkkiin. Sieltä kovalla hopulla sutkuteltiin linja-autolla terminaali kakkoseen. Siis väärään terminaaliin. Lufthansa lentelee terminaali ykkösestä. Soiteltiin siinä veljelleni ja heillä oli ongelmia parkkikuitin kanssa. Kipitettiin T:n kanssa vauhdikkaasti piiiiitkiä käytäviä HKI-Vantaalla, vaikka ei meillä kiire ollutkaan. Kello ei ollut vielä viittäkään, mutta mieluummin liian ajoissa kuin myöhässä :)


Pääsimme lopulta oikeaan terminaaliin ja veljeni perheineen siellä jo takkusi check in-koneen kanssa. He eivät saaneet tarpeeksi lippuja. Checkattiin itsemme lennolle viereisellä koneella ja saimme vielä viereiset paikat. Veljeni perhekin istui aika lähellä. Lopulta loppukin matkaseurue sai apua joltain virkailijalta ja liput kuntoon.


Meillä oli koneenvaihto Münchenissä, vaihtoaikaa 40min. Kysyin etukäteen Lufthansalta, että luuleeko ne, että laukutkin ehtii samaan kyytiin ja vastauksessa vakuuteltiin että kyllä kyllä. Juoksimme Münchenissä varmaan kilometrin matkan portilta toiselle ja kerkesimme juuri ja juuri koneeseen. Meitä kuuluteltiin jo. Münchenistä Milano Malpensaan lensikin Air Dolomiti, joka operoi Lufthansan lennon. Ihan kiva kone oli (Embraer 195). Koneesta oli upeat maisemat (ks. kuvat alla) eikä maltettu nukkua yhtään.


Malpensan lentokentällä todettiin, että laukut eivät tulleet. Onneksi olin kaiken varalta pakannut käsimatkatavaroihin meikit, suihkutavarat ja vaihtovaatteita. Lost and Foundissa virkailija kertoi laukkujen tulevan seuraavalla koneella ja saapuvan hotellillemme Lufthansan kustannuksella n. klo 14. Ok. Lähdimme linja-autolla Milanon keskustaan (oli n. tunnin matka), jossa kävimme syömässä meluisassa ja kiireisessä ravintolassa keskusrautatieaseman lähellä. Ruoka oli hyvää. Kävelimme jonkin matkaa aseman lähellä ja veljeni parempi puolisko H löysi siitä jo kenkiä ja jotain muuta ostettavaa.


Menimme hotellille ja suihkuun joskus klo 16-17. Taksikuski ei ollut koskaan kuullutkaan kyseisestä hotellista, eikä ilmeisesti kadustakaan.. Murahteli jotain kun yritin matkalipusta näyttää osoitetta. Ajoimme hulppealla Fiiatilla, jota oli korjailtu mm. mustekaloilla ja erinäisillä patenteilla. Laukut eivät olleet tulleet. Soitin hieman ennen klo 18 uudelleen Lost and Foundiin, virkailija vakuutteli laukkujen tulevan tunnin sisällä. Olimme veljeni perheen kanssa eri hotellissa, meillä oli Hotelli Raffaello ja he olivat Radisson Blue hotellissa. Sovimme, että he pyytävät hotellin vastaanotosta karttaa ja suunnistavat meidän hotellille, mistä lähtisimme kiertelemään ympäristöä. Parin tunnin kuluttua he olivat hukassa ja me yritimme ohjeistaa heitä hotellille päin, vaikka ei ollut mitään hajua mistä suunnasta he tulisivat ja kuinka kaukana he ovat. Lopulta he kuitenkin pääsivät perille ja kiertelimme loppuillan hotellimme ympäristöä ja kävimme syömässä. Haimme Billa-nimisestä kaupasta lisää suihkutarvikkeita ja ruokaa hotellille.
Hotellin lähellä ei ollut kuin kaksi ravintolaa ja kävimme toisessa niistä. Otin spagetti alla carbonaraa. Spagetit olivat raakoja ja veljeltäni laskutettiin lopulta neljä ruokaa, vaikka syöjiä oli kolme. Harmillisesti tämä huomattiin vasta hotellilla. Menimme klo 22-23 takaisin hotellille, eikä laukkuja vieläkään ollut tuotu. Hotellin vastaanottovirkailija sanoi niiden usein tulevan yön aikana.


Aamulla aamupalan jälkeen menimme katsomaan, olisiko laukku jo saapunut ja voi sitä riemua kun näimme sen punaisen rotjakkeen hotellin tiskin nurkassa. T intoili että saa suihkun jälkeen vaihtaa jopa puhtaat vaatteet! (En siis ollut pakannut hänen vaatteitaan käsimatkatavaroihin, kun hän pakkasi itse omat vaatteensa :D) Hotellihuoneessa totesimme, että laukun numerokoodi on vaihdettu. Emme siis saaneet laukkua auki. T menetti jo hermonsa ja meni (kylmään) suihkuun. Lämmintä vettäkään ei tullut. Soittelin Lost and Foundiin ja vihdoin joku vastasi. Kerroin asiani ja virkailija pahoitteli kovasti ja sanoi, että joillain kuriireista ja työntekijöistä on tapana piruuttain tehdä tällaista. Siis mitä??!! Virkailija käski rikkoa lukon ja laittaa Lufthansalle korvauspyyntöä. Räpläsin lukkoa ja kokeilin erilaisia yhdistelmiä. Lopulta vahingossa keksin oikean yhdistelmän, yhtä numeroa oli vaihdettu. En voi käsittää tällaista toimintaa.. No onneksi ei kuitenkaan tarvinnut uutta laukkua alkaa rikkomaan. Kävimme katsomassa Duomon katedraalia ja loppupäivä kierreltiinkin shoppaillessa Via Torinolla ja Corso Genovalla. Ferrarikauppakin tuli koettua. Monet pöydistä maksoivat, joten ei hirveästi istuskeltu missään. Illalla kävimme toisessa hotellin läheisessä ravintolassa ja ruoka oli todella hyvää.


Lauantaina lähdimme aamulla keskusrautatieasemalle. Söimme gelatoa (nam!) ja kiertelimme ympäriinsä. Löysimmekin kaikenlaista kivaa ostettavaa ja pian oli kädet täynnä pusseja. Satuimme törmäämään toriin, joka oli ihan omanlaisensa kokemus. Sieltä löytyi ihan kaikkea! Shoppailun jälkeen oli tarkoitus mennä suoraan Castello Sforzescoon, mutta emme viitsineet kaikkia ostoksia raahata sinne, joten veimme ne veljeni hotelliin ja päätimme kokeilla mennä metrolla. Metromatka onnistuikin hyvin ja pääsimme oikealle pysäkille. Kaikilla alkoi olla jo nälkä, aamupalasta oli aikaa..Kiersimme kuitenkin linnalla hetken ja päätimme etsiä siitä ympäristöstä ravintolaa. No ei löytynyt. Kaikki ravintolat mitä löytyi, aukesivat vasta tunnin-parin päästä. Satuimme törmäämään akvaarioon ja päätimme kurkata sisälle. Oli kiva kokemus, mutta olimme entistä nälkäisempiä, kun meidät ajettiin ulos akvaarion sulkemisaikaan 17.30.


Päätimme mennä metrolla Naviglioon, olin netistä bongaillut kuvia siitä ja jossain luki "Erilainen Milano. Kanavan varrella putiikkeja, ravintoloita, taidegallerioita jne." Osasimme jälleen suoraan perille, täähän oli helppoa! Jalat alkoivat olla jo aika kipeät kaikilla ja halusimme nopeasti löytää ravintolan ja ruokaa. Kanava olikin tyhjätty, ei vettä missään. Lähdimme aluksi väärään suuntaan kanavan vartta ja jouduimme kääntyä takaisin. Kyselimme useista ravintoloista, ovatko he auki, mutta ei mikään ollut. Hermoja alkoi kiristää. Lopulta pitkän etsimisen jälkeen löysimme ravintolan, joka sanoi aukeavansa 20minuutin kuluttua. Ihanaa! Lupasimme odotella pihalla ja saimmekin istua ja juoda siinä ulkona. Viimein pääsimme syömään :) Ruoat eivät ihan olleet sitä mitä tilasimme, mutta hyvää oli. Olimmehan etsineet ruokapaikkaa kuutisen tuntia. Sitten vielä metrolla takaisin hotellille ja suht ajoissa nukkumaan, kun herätys oli 03.00.


Takaisin tullessa kaikki sujuikin suht hyvin. Olimme sopineet tilataksin hakemaan meidät klo 3.45 ja se tulikin ajallaan. Malpensassa meillä ei toiminut checkauskone, mutta saimme sen toimimaan toisella yrittämällä. Nukuin koko lennon ja heräsin laskeuduttaessa Frankfurtiin. Frankfurtissa oli yli tunti aikaa vaihtaa konetta ja ehdimmekin hyvin. Ainut huono asia oli, että jouduimme jokainen erikseen istumaan Frankfurtista Suomeen. Itse istuin hieltä haisevan miehen vieressä ja päätin nukkua. Onneksi sainkin nukuttua melkein koko matkan. sen jälkeen vielä pitkä 4,5h matka kotiin.


Äitini oli meillä koiria hoitamassa ja oli siivonnut koko talon ja tehnyt ruokaa. Olipa ihana tulla kotiin! Koirat olivat niin innoissaan etteivät oikeen tienneet, mihin olisi hypännyt. Häntä heilutti koiraa niin sanoakseni. Oli todella mukava reissu kaikkien kömmähdysten jälkeen ja todella opettavainen :) Kyllä sitä vaan pärjää vaikka missä, kunhan kysyy apua kun sitä tarvitsee ja kunhan jonkun verran osaa englantia. Italialaiset puhuivat yllättävän huonosti englantia, monet sekoittivat sitä italian kanssa ja piti olla tarkkana bongatakseen sieltä sen THE SANAN ollakseen kärryillä mistä puhutaan.


Semmoista tänään! Nyt saakin alkaa odotella joulua ;) Joko teitä jouluttaa?

6 kommenttia

anoppi kirjoitti...

Voi olipa teillä reissu mutta loppu hyvin kaikki hyvin. Se on niin totta että matkailu AVARTAA.

Anonyymi kirjoitti...

No huh huh, johan oli reissu! Paljon tapahtui lyhyessä ajassa :D
Onneksi tosiaan loppu hyvin kuitenkin, vaikka kotimatka hikisen miehen vieressä olikin taatusti etova lopetus reissulle :D

Kiva kun jaksoit kirjotella tän kertomuksen, nyt ymmärtää sun naamakirjapäivityksenkin paremmin :)

-Tasha

Miia kirjoitti...

Oho, jaksoitte lukee loppuun asti :) Aattelin ettei kukaan jaksa :D Kyllä avarsi todellakin ja T:lläkin oli yllättävän pitkät hermot ;D

Saska kirjoitti...

Voi apua, jopas on kaikennäköistä mahtunut reissuun ;) Kiitos hymystä, lennokkaasti kirjoitettu tarina! ;D

Miia kirjoitti...

Ei ollut ihan tylsä reissu kyllä ;) Kiitoksia kommentista :)

maija maitoparta kirjoitti...

Ompas teillä ollu reissu!