Täällä taas (jättipitkä joulupostaus!)


Pahoittelut tästä äkillisestä blogihiljaisuudesta! Joulujutut on vienyt mennessään. Viime blogikirjoituksen jälkeen pidimme ystäväni vauvakutsut meillä ja viikko sen jälkeen juhlimme pikkujouluja kotonamme ystäväporukan kanssa. Valmistelut ja siivoilut vei aikaa enemmän kuin uskoiskaan ja lisäksi työnteko vei osansa ajasta. Uskaltaudun nyt julkaisemaan muutaman lahjakuvan, koska toivon, ettei ystävillä ole huomenna aikaa käydä täällä kurkkimassa :D älkää kertoko jos kurkitte.





Tein lahjaksi mm. kahvikuppikynttilöitä.










Kyseinen tapaus oli jo menossa pakettiin kun muistin ottaa kuvan :D Ostin siis kirpparilta kahvikuppeja ja tilasin Lahtisen Vahavalimolta parafiinirakeita ja steariinia sekä kynttiläväriä. Tuoksuja mulla olikin jo ennestään ja tilasin muutamaa tuoksua lisää Pienestä Tuoksukaupasta. Kynttilöitä tein kahteen erinäköiseen kuppisarjaan ja tuoksuja oli hunajapipari sekä ranskalainen vanilja. Tein myös muutaman hajuttoman kynttilän. 





Laitoin kuppiin sydänlangan, jonka kiinnitin kupin keskellä grillitikun avulla. Sekoitin parafiinirakeita sekä steariinia yhtä monta desilitraa kattilassa ja lisäsin muutaman rakeen väriainetta sekä halutessa tuoksuöljyä. Sekoittelin aineita keskenään ja niiden ollessa täysin sulaneita, kaadoin ne kahvikuppiin. Jätin ne jähmettymään muutamaksi päiväksi ja tälläisiä tuli :) Tein yhden kynttilän myös ruusukuvioiseen sokerikkoon ja sen jätin itselleni. Eilen sitä polteltiin pihasaunassa ollessa ja hyvin paloi!





Tein myös huulirasvaa sekä puikkoon, että purkkiin.










Tähän tilasin tarvikkeita Pienestä Tuoksukaupasta sekä glyserolin ostin apteekista. Mulla oli tuoksuina vanilja sekä purkka.





Ainesosat:



1 rkl mehiläisvahaa






2 rkl jojobaöljyä






1 tl glyserolia


sekä halutessa eteeristä öljyä tuoksuksi





Sekoitin kaikki aineet vesihauteessa hiljalleen sekoittaen. Lisäsin väriksi sekaan palasen omistamastani monikäyttöisestä tuubista, jonka ostopaikkaa en valitettavasti muista. Kyseistä tuotetta voi käyttää luomivärinä, huulipunana tai poskipunana. Koristelin purnukat ja puikot Teippitarhalta ostamillani teipeillä. 





Tässä kuva kesken paketoimisen


 




 


 Pakettikortti on Ikeasta.


 Itselleni tein Ikean pitsikankaasta kukkaron. Samalla tyylillä tein meikkipussin ystävälleni lahjaksi, mutta valitettavasti unohdin kuvata sen.


 




 


Näistä tuli söpöjä ja tyttömäisiä. Oon hurahtanut tuohon pitsiin.. ;) Keittiöön olisi pitsiverhotkin jo leikattuna valmiiksi, mutta ompeluun ei tunnu olevan aikaa.





Eilen koristelimme ostamamme kuusen ja tältä se näyttää nyt.










Kuusi kaipaa vielä lisää koristeita, joten virkkasin muutaman lumihiutaleen, mitkä kovetan hetken päästä sokerivedellä. Kyseinen lumihiutale on näköjään hiukan rutussa eikä muutenkaan kovin edustava, mutta toivotaan, että näistä tulee ihan hyviä!










Täällä ohje lumihiutaleeseen. Itse tein suuremmalla puikolla.





Kuusi kaipaa myös lisää valoa, joten käyn huomenna hakemassa uudet valot. Nuo nykyiset pattereilla toimivat ledit ostin Jyskistä, mutta koska kuusemme on aika tuuhea ja leveä, eivät valot riittäneet kunnolla. Kuusenkoristeina on punaisia, valkoisia ja hopeisia palloja, karkkitankoja, punaisia lasipisaroita sekä valkoisia jättikelloja unohtamatta perinteisiä koristeita, mitä olemme käyttäneet lapsesta saakka. 





Huomenna se jo on! 





Ihanaa joulua teille kaikille, palaillaan välipäivinä tai viimeistään uuden vuoden jälkeen!








 


 

5 kommenttia

Maanvaiva kirjoitti...

No mutta hei, ihanaa joulunaikaa!! :)

Tuija kirjoitti...

Tuota itsetehtyä huulirasvaa täytyykin kokeilla tehdä! Hyvää Joulua!

Niina kirjoitti...

Eikä mitä ideoita!! Aivan mahtavia lahjavinkkejä vaikka kuinka paljon! Tuota huulirasvaa on pakko kokeilla tehdä heti joulun jälkeen.
Mukavaa joulunaikaa :)

Miia kirjoitti...

Maanvaiva (meinasin kirjoittaa vauva xD), sitä samaa! Vastasinkin sulle jo yöllä, mutta jostain syystä noi kännykkäkommentit ei tuu perille aina.. Tuija, joo koita ihmeessä, se oli helppoa ja mukavaa! Niina, joo oli tosi mukavia ja helppoja :) Meinasin tehdä kaikenlaista muutakin, mutta ehkäpä sitten ensi vuonna..

Päpä kirjoitti...

Hei vitsi sähän oot tehny vaikka mitä kivaa! Hauskoja noi kahvikuppikynttilät. Niistä saa kivannäköiset paketitkin. :)
Mulla meni vähän tiukille (TAAS) joulupakettien kanssa ja viimeisiä tennarisukkia väänsin vielä aattoaamuna. :D Enkä ihan kaikkea kerinnyt, mitä piti, mutta saatiin kuitenkin paketteihin parit tennarisukat, parit palmikkosukat, kolme niitä virkattuja ja huovutettuja tonttuja ja parit tähtitarjottimet. Itse saatiin mm. semmonen hieno valaistu höyhenkuusi ja sytykeruusuja, jotka näyttää aivan konvehdeilta eikä niitä raski polttaa! :D Ens joulun paketit on jo kovasti suunnittelussa. Mut ensin ainakin villasukat ihan vaan itselle. :)