Suklaata

Koitin tehdä itse jouluisia suklaamakeisia tässä eräänä päivänä. Helpon ohjeen Wienersuklaaseen löysin jostain Facebookin ryhmästä:

WIENERNOUGAT-SUKLAA

200g paahdettuja mantelilastuja
250g nougatia (käytin tässä Maraboun Nougat-patukoita, jotka on vaan niin hyviä!)
150g tummaa tai maitosuklaata

Paahda mantelilastut pannulla. Sulata nougat ja suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita tasaiseksi. Kääntele sekaan paahdetut mantelilastut. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja anna jäähtyä jääkaapissa. Leikkaa paloiksi ja säilytä viileässä. 


Tästä tuli kyllä herkkua! Harmi, että ei oo kuvia valmiista tuotoksista, ne katosi nopeasti parempiin suihin ja osa meni lahjaksi. Lisäksi tein myös jääsuklaata, joka on maailman helpointa tehdä.

Jääsuklaa: (ohje Dansukkerin sivuilta)

250g valkoista suklaata
125g kookosrasvaa
1/4dl tomusokeria

Paloittele suklaa. Laita kaikki aineosat kulhoon ja sulata mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita hyvin. Jaa vuokiin tai muotteihin ja anna kovettua jääkaapissa.

Jääsuklaasta ei tullut mitään omaa herkkuani, jotenkin se kookosrasva paistoi sieltä liiaksi läpi. Kiva oli kuitenkin kokeilla ja kyllähän ne kaikki suklaat on kadonneet ;) 


Ei kommentteja