Don't cry because it's over, smile because it happened.


Reissu on ohi ja oli huikeen mukavaa. Paljon uusia kokemuksia rikkaampana jaksaa taas tulevan syksyn ja talven. Lähdimme reissuun keskiviikkona ja eilen illalla tulimme kotiin. Meillä oli aamulento, joten ajettiin koko yö Helsinkiin. Ensimmäinen päivä menikin vähän käydessä moikkaamassa tuttuja, shoppaillessa ja nauttiessa Tuulisen rannan aalloista. Meillä oli Esperia-hotelli, joka ei kyllä ollut suosittelemisen arvoinen. Huoneet siivottiin puolihuolimattomasti, näköala oli toisten hotellien seiniin ja altaalle, ilmastointi oli kaksi päivää rikki (eikä saatu korjattua lupauksista huolimatta), huoneet pieniä, sisustus oli jostain 80-luvulta (ja kankaat näyttivät ja haisivat myös siltä), äänet kuului huoneista toisiin tosi hyvin.. Ainoat hyvät puolet oli sijainti ja aamupala oli ihan ok. Eipä se toki paljoa maksanutkaan ja onneksi hotellissa ei niin kovasti tule oltua :) Illalla istuskeltiin parvekkeella breezerien kanssa, pelailtiin korttia ja mentiin aikaisin nukkumaan.Toisena päivänä käytiin heti äitin kanssa kampaajalla lyhentämässä hiuksia ja kampaaja suositteli mua myös värjäämään hiukseni eri väriseksi. Lupasin miettiä asiaa. Päivällä makoiltiin rannalla ja uitiin sekä käytiin syömässä hyvin. Illalla kierreltiin vanhassa kaupungissa ja shoppailtiin vähän lisää. Loppuilta istuttiin tutussa tavernassa. Käytiin sopimassa myös autovuokrauksesta seuraavalle aamulle.Haettiin aamulla auto ja lähdettiin kiertämään saaren länsipuolelle. Veljeni halusi käydä perhoslaaksossa ja siellä sitten käytiin.
[kuvassa myös T:n sähkötupakka jos ihmettelette]

Perhosia oli ihan valtava määrä! Perhoslaakson jälkeen porhallettiin pienellä Micrallamme Ilias-vuorille ostamaan Salakos-kylästä paikallisilta oliiviöljyä ja mausteita. Tänä vuonna en tullutkaan ottaneeksi kuvaa heistä, mutta he ovat pystyttäneet vuoren rinteeseen levähdyspaikalle bambukattoisen katoksen, jossa myivät paikallista pontikkaa soumaa, oliiviöljyä eri makuisina, monenlaisia hunajia ja superhyvää maustetta, jota käytän yleensä kanan kanssa. Palasimme takaisin rantatielle ja jatkoimme länsipuolta. Pysähdyimme syömään muistaakseni Skala Kamiroussa, josta tuo allaoleva ylempi ruokakuvakin taitaa olla. 

Kreikan karttaa voit katsoa tästä. Kävimme ihailemassa pientä Sianan kylää, jossa oli upea kirkko. Shoppailimme vähän, ostimme lisää vettä autoon mukaan ja söimme jäätelöt. Matka jatkui kohti Monolithosta, jossa kävimme uimassa Fourni beachilla.[Fourni oli ihan tämän rannan lähellä, mutta siitä mulla ei ollutkaan kuvaa kuin kännykässä]Monolithoksesta suuntasimme Apolakien kautta vuoren toiselle puolelle ja takaisin Rodoksen kaupunkia kohti. Matkalla pysähdyttiin Jumboon, missä shoppailimmekin niin kauan että pojilla meni hermot. Illalla menimme vielä tuttuun tavernaan istuskelemaan. 

Lauantaina ajelimme suoraan saaren itäpuolta Lindokselle, jossa snorklailtiin ja T sukelsi mulle simpukoita, joiden sisältä tulevia ötököitä ihmettelimme :D Jätimme auton vuoren päälle, joten takaisin kiivetessämme olimme ihan yhtä hikisiä kuin alunperinkin.. Hyppäsimme takaisin autoon ja ajoimme saaren eteläkärkeen Prassonissiin, jossa menimme jälleen uimaan. Matkalla syötiin jossain tavernassa hyvin.Tuo Prassonissi on kyllä käymisen arvoinen paikka! Olemme monena vuotena käyneet sielä kerran uimassa. Ihanat pitkät hiekkarannat. Kovan tuulen vuoksi se on surffaajien suosiossa. Auto piti palauttaa kahdeksaan mennessä. Illalla kiertelimme vähän lähibasaareja ja menimme jälleen Demikseen iltaa istumaan.Sunnuntaita vietettiin kiireettömästi Ellin rannalla. Otin hieronnan eräältä Thaimaalaiselta hierojalta ja mun selkä on edelleen (torstaina) siitä käsittelystä kipeä :D Kierreltiin taas ympäri kaupunkia kävellen ja etsiskelin näkyisikö mun kissaystävää, jota oon ruokkinut monena vuonna. Ei näkynyt. Muutenkin katukissat ja koirat olivat vähentyneet. Kysyinkin asiasta eräältä paikalliselta ja hän kertoi että kissat on siirretty yhteen ja samaan paikkaan, että turistien olisi helpompi ruokkia niitä.. Uskon kuitenkin että niitä on "hävitetty" :(Maanantai ja tiistai kului aikalailla samaan tahtiin. Demiksen tuttumme lähti viemään T:tä skootterilla Ixiassa sijaitsevaan sähkötupakkakauppaan ja me muut oleiltiin aamut rannalla ja päivällä käytiin jossain hyvässä paikassa syömässä. Kertaakaan ei ollut pahaa ruokaa missään. Paras taverna on ehkä kuitenkin Ancient Flame Griva-kadun varrella, jossa käymme joka vuosi syömässä. Paikan omistaja pyysi minua lisäämään kuvan hänen T:lle tekemästään annoksesta Facebookiin ja teinkin sen. Tässä tuo annos:Tiistaina päätimme äitin kanssa käydä molemmat värjäämässä hiukset. Mulla oli ihan valkoiset hiukset ja jätin nyt muutaman vaalean raidan ja muuten värjäsin tumman ruskeaksi. Äitille värjättiin kastanjan värillä (mitä hänellä oli aiemminkin) ja siihen hän pyysi punaisia raitoja, mutta saikin murretun oranssin värisiä. Oli kuitenkin tosi hyvän näköiset nekin!

Viimeisenä iltana istuin pakkaamisen jälkeen parvekkeella yöpaita päällä, kun kuulin jostain vauvakissan miukumista. Olin kuullut sen aiempinakin iltoina, mutta luulin sen kuuluvan jostain kaukaa. Huomasin alhaalla altaan lähellä olevan emäkissan ja sen pienen poikasen, joka ei edes vielä osannut kävellä. Emä oli todella laiha ja aran oloinen. Muistin meillä olevan jääkaapissa kinkkua, jotka sitten heittelin parvekkeelta emälle. Mietin siinä hetken puenko vielä päälleni ja lähden hakemaan kissanruokaa, kun kävi niin sääliksi ja murehdin saavatko kissat syödäkseen. Lähtöaamuna istuimme aamupalalla allasalueella ja siinä pyöri kaksi vähän vanhempaa pentua, ehkä muutaman kuukauden ikäisiä, joita ruokin salaa henkilökunnalta. 

Upea reissu oli ja nyt taas akut ladattuina kohti syksyä! Tuli kyllä niin hyvään saumaan tämä reissu :) Minnekähän seuraavaksi suuntaisi..

3 kommenttia

Kirsi kirjoitti...

Kuulostaapa kivalta reissulta! :) Ihania kuvia oot saanu napattua. :)
Kissareppanat, mitenköhän niille käy.. :/
Seuraavaks varmaan joku kaupunkiloma, kenties poikkeat Englantiin taas? :D

Miia kirjoitti...

No siinähän sulle tulikin se matkakertomus ;) Joo ehkäpä!

Kirsi kirjoitti...

Niin tuli, ei tarvii krijottaa uusiks. :) Paitsi ehkä ne salaisuudet mitä et tähän laittanu ;)