Pihasuunnitelmia.

Kävin yöllä koirien kanssa vielä ulkona ehkä kolmen aikaan ja linnut lauloi niin nätisti, että päätin ottaa videon siitä. Sehän nyt ei tietysti mennyt ihan niinkun Strömsössä, lukitsin itseni ulos, mutta onneksi meillä on vara-avain pihalla! T ei varmaankaan olisi kovin paljoa arvostanut, kun olisin koputellut siihen aikaan ikkunoihin päästäkseni sisälle.. :D 

Enkä lopulta saanut edes koko videota ladattua tänne :( Photobucketissa se kuitenkin on, tässä linkki.

Sitten niihin pihasuunnitelmiin. Meillä on vähän hankalanmallinen piha/tontti ja osa tontista on naapureiden tienä. Meidän talo on siis kuvaajasta katsoen vasemmalla. Naapurin pääsevät kiertämään tuosta autolla nurmikkokaistaleen ja kivikasan ympäri.

Ollaan sovittu, että kun he
käyttävät tuota tietä, me saadaan käyttää tuota pientä alapeltoa. Tai
tämä sopimus on tehty jo aikoinaan, kun vanhempani asuivat tässä talossa
ja isän veli perheineen tuossa punaisessa talossa.
Nyt siinä on eri perhe vuokralla ja valitettavasti sieltä lapset käyvät syömässä meidän omenat ja marjat puskista, eikä tuolla alapellolla oikein muutakaan virkaa ole.


Naapuritalo on tuon alapellon oikealla puolella ja toi punainen hökkeli on heidän huvimajansa. Alapellolla on viinimarjapuskia, karviaispensaita ja kolme omenapuuta. Yhden omenapuista ajateltiin siirtää tänne omalle puolelle, kun se on vielä niin pieni, että siirtäminen voisi onnistua ilman kaivinkonetta. Tuolla alapellolla jättibalsami valtaa alaa minkä ehtii ja yritämmekin sitä hävittää sieltä. 

Ajateltiin siis ottaa oma tontti haltuun ja jättää tuo alapelto niille naapureille. Tottakai heillä täytyy olla kulku omaan pihaan, mutta ajateltiin tuo toinen tie poistaa ja kaataa tuon kuusiaidan, sekä laittaa ehkä tuijista aidan tai sitten ihan puuaidan tuonne kiertämään tontin reunoja.


Hankala ottaa kuvia kun tuossa on tuo setäni kivikasa, joka on siinä lojunut jo useamman vuoden ja T:n työkaverin auto on tuossa meidän pihassa.. Mutta tuo kuusiaita pois ja se uusi aita tuohon ensimmäisen kuvan tien reunaan. Inhottavan lähellehän se tontti menee tuota naapurin etupihaa, mutta siihen voisi siirtää sen omenapuun ja muita istutuksia, saataisiin lisää tilaa tähän pihaan.

Tässä vielä kuva siitä tiestä, mikä on tarkoitus poistaa:


Siitähän tulis tilaa aika lailla ja tuo nurmikkoaluekin jäisi meille tuosta kivikasan takaa. Saa nähdä kuinka kovan työn takana tämä on :D Täytyy ensin keskustella asiasta noiden vuokranantajan kanssa ja varmasti noille vuokralaisillekin täytyisi asiasta sanoa. Mukavia ihmisiä ovat kyllä joten tuskin tulee mitään ongelmaa :) 

Saataisiin ehkä vihdoinkin paviljonkikin johonkin pystyyn. Miltä näytti suunnitelmat? Ideoita? Ihanaa kun alkaa joka paikka vihertää!

1 kommentti

Bikke kirjoitti...

Täällä pähkäillään kanssa tyhmän rappusten edustan kanssa. Ideat muuttuu harvase päivä. Ja kiveys kivet on ollu 2 vuotta tallin nurkalla oottamassa..jos tänä kesänä? Mutta hyvä siitä teillä tulee :))