Kuvia häämatkaltaPikainen kuvapostaus illan ratoksi sekalaisessa järjestyksessä..
Rethymnonin rannasta viimeisenä päivänä


Hotelli Ilios Beachin uima-allas
Törmättiin Hanian lentokentällä T:n entiseen työkaveriin ja hänen vaimoonsa, joiden kanssa vuokrattiin auto kolmeksi päiväksi. Ajettiin Elafonissiin ja erehdyttiin valitsemaan tällainen vuoritie. Tie oli juuri yhden auton mentävä, reunalta oli suoraa monen sadan metrin pudotus eikä kaiteita missään. Tien reunus näytti siltä, että romahtaa ihan koska tahansa. Reitin pituudeksi oli merkitty 13km ja ajoimme sitä 1,5h!! Oli aika kokemus.


Tuota tietä ajeltiin korkealla :) 
Ei ne korkeuserot näytä ihan samalta kamerassa..
Päästiin kuitenkin perille Elafonissiin ja oli upea paikka! Siellä piti olla vaaleanpunaista hiekkaa, mutta turistit oli kahmineet jo suurimman osan kotiinvietäviksi, eikä nähtykään kun hieman sitä yhdessä pikkuisessa saaressa. :(


Saksalainen hautausmaa Malemessa


Serpentiinitietä
Paleochora
Paleochoraa
Spili


Spiliä vielä. Oli tosi nätti kylä :)
Käytiin myöskin tippukiviluolassa Kournasjärven lähellä. Oli aika ahdistava paikka, joten en 5m syvyyttä alemmas uskaltanut mennä :D Tässä luolan suuaukkoa ja T.


Faistoksessa käytiin katsomassa raunioita, joista valitettavasti on enemmän videoita kuin kuvia.
Vuohia näkyi paljon ja oli söpöjä. Mentiin näiden vuohien näkemisen jälkeen erääseen tavernaan syömään ja siellä alkoi kuulua vuohen raastavaa kauhunhuutoa.. Ruokalistalla oli vuohta. :(
Rethymnonin sataman lähellä oli söpö popparikärry.
Rethymnonin satamaa
Vanhassa kaupungissa
Vanhan kaupungin kujia
Venetsialainen satama
Kournasjärvi oli upea paikka; Kreetan ainut makeavetinen järvi. Siellä vuokrattiin polkuveneitä ja olisi voinut nähdä kilpikonnia.. Me nähtiin iso rapu ja kaksi vesikäärmettä! Yök!...


...hanhia näkyi myös :)
Pidettiin kyllä paikasta todella paljon ja T:tä jäi vaivaamaan, kun Knossos jäi näkemättä ja myös Rethymnonin kaupungissa jäi Fortezzan linnoitus katsastamatta. Saarella ei ajeltu ihan alaosia myöten muutenkaan, joten näkemistä olisi vielä :)


3 kommenttia

Niina kirjoitti...

Mukavan kuuloinen matka!!
Minkälainen hintataso oli?

Miia kirjoitti...

Varmaan aika lailla sama kun suomes.. T-paidat ja lastenvaatteet makso jonku 10-20e, drinkit jonku 5-6e, ruoka oli halvempaa; kahden ruoka ja juomat makso tavernois jonkun 20-30e..

Tepizzu kirjoitti...

Näyttääpä tutulle nuo vuoristotiet. :D Mekin eksyimme jonnekkin huitsin tuuttiin vuoristoon ajamaan pari vuotta sitten Kreetalla kun Elafonissiin oltiin matkalla. Elafonissi oli pettymys, mutta sinne meno oli kokemus vailla vertaa. Itse tykkäsin paikkana Kournasjärvestä paljon enemmän kuin Elafinissista. Kournasjärvellä oli niin rauhallista ja kaunista.