Loppiainen

Loppiaista on vietetty rennosti. Lomani loppui maanantaina, eilen olin töissä ja tänään taas vapaa. Onneksi suht loiva lasku takaisin arkeen. Nukuin tänään myöhään, kun en saanut viimeisenä lomapäivänä nukuttua yöllä kuin 3h. Ei, en jännittänyt töihin menoa vaan unirytmit oli vaan niin kääntyneinä. Mä kun oon vähän sellainen yökukkuja, mieluummin valvon öisin (huomenna taas klo 8 töihin ja tässä sitä ollaan..) ja nukun päivisin :D

Pakkasta on ollut koko päivän 25 astetta! Melko kylmä! Nyt taitaa olla vielä kylmempi, ilmeisesti lähempänä kolmeakymmentä. Hrrrr. Koirat on nostelleet jalkojaan pissatusreissuilla, lenkille en viitsinyt edes yrittää lähteä. Käytiin kuitenkin Nolan kanssa ystäväni luona leikkimässä hänen koiriensa kanssa, kun Nola on alkanut rähisemään muille koirille sen puremisjutun jälkeen. Tosi harmi homma. Nyt pitää yrittää nopsasti saada hyviä koirakontakteja sille ja ehkä se sitten tajuaa, ettei kaikki ole pahoja. Tänään meni kaikki tosi hyvin, koirilla oli hauskaa kun peuhasivat lumessa eikä tassujakaan ehtinyt palella, kun juoksivat niin lujaa. Kuvia ei valitettavasti ole, kun oli jo pimeää eikä siitä vauhdista olisi kuvat kyllä onnistuneetkaan :D

Lunta on satanut ihan huikeasti tänä talvena! Ihanaa! En edes muista koska viimeksi olisi ollut näin paljon lunta talvella. Ehkä silloin kun olin lapsi..
Kävin yöni ratoksi räpsäisemässä teille pari suttuista yökuvaa.


Tässä on ajotie pihasta pois. Isot kinokset on molemmin puolin tietä, tiekin on kaventunut vaikka kuinka paljon. Lyhdyt näkyivät vielä uuden vuoden aikana lumikasojen keskeltä, mutta sinne ne ovat uponneet. Pitääkin huomenna mennä hiukan lapioimaan noita lumikasoja leveämmälle alueelle, josko ne lyhdytkin löytyisivät sieltä sitten.


Lunta satelee tälläkin hetkellä, kuten kuvasta huomaa.


Jouluvalot näyttävät orvoilta, kun eivät ole päällä. Huomenna taidan ottaa nekin jo pois, ne ovat ainoat, mitä joulusta enää on jäljellä meidän talossa. Kunhan huomenna vaan ei olisi näin kovia pakkasia enää, olisi mukavampi touhatakin pihalla jotain.

Tässä vielä kuva ajotieltä terassille päin. Kesäkalusteet on kasattu reunoille, kun tuota terassia ei ole lasitettu. Ehkä sitten joskus.. Haaveina olisi jatkaa tuota terassia myös talon taakse ja puhkaista olohuoneesta ovi sinne. Meillä ei takaovea ole ollenkaan. Olisi ihana mennä kesäisin juomaan aamukahvit terassille. Tälläisellä kelillä ei paljon terassilla oleskella, joten oikeastaan lasittomuuskaan ei haittaa.

Kävin kurkkaamassa fmi.fi:n säätiedotuksen ja -22 astetta on luvattu huomispäiväksikin. No ehkä se tuntuu jo lämpöisemmältä :) Kunhan pukee tarpeeksi eikä seiso paikallaan niin eikö sitä tarkene hetken verran touhailla ulkonakin. Taidan laittaa vielä tänä iltana muutamat jäälyhdyt, nyt ne ainakin jäätyisivät nopeasti.

Nyt taidan painua unten maille (tai ainakin yrittää, tulisiko siitä mitään). Oikein hyvää loppuviikkoa teille kaikille!

3 kommenttia

anoppi kirjoitti...

Heippa, hauskoja noi lumikuvat vaikka on niin hirveän kylmä niin ne näyttää jotenkin lämpöiseltä ettei uskois että siellä on pitkälti yli 20 C pakkasta. Koitappa nyt saada unirytmi normaaliksi, olen koko loppiaispäivän ajatellut teitä mutten vaan saanut aikaiseksi soittaa niin ja sitten käväistiin lapualla ja olin lattareissa. Koittakaahan tarjeta ja käykää.

Tasha kirjoitti...

Ihanaa, teillä on tommonen keinu pihalla jonka mieki haluaisin. Mummolassa oli tommonen ja siinä oli kesällä niin ihana istuskella ja nostaa jalat vastapäisen istuimen päälle. Oih.. :)
Ihania kuvia btw, kyllä talvi on kaunista! <3

Miia kirjoitti...

anoppi, joo varmaan tuon katulampun valon takia näyttää niin "lämpöseltä".. enköhän mä tänään sammu ku saunalyhty, jos en nukahda jo päikkäreille :D Tulkaa ihmees käymäs ku kerkiätte :)

Tasha, Joo se on kyllä tosi kiva. Ens vuonna pitäis maalailla se uusiks kun se on niin kuluneen näkönen :)