Pahoinpitely.

Mun paras ystävä pahoinpideltiin perjantaina. En oo siitä pystynyt oikeen tänne kirjottamaan, mutta ajattelin että auttais itteäkin kun saa johonkin vähän purkaa. Ystäväni miesystävä oli mustasukkaisuuttaan suuttunut, kun ystäväni kuulemma katsoi niin kauniisti erästä häntä melkein 20v. vanhempaa miestä. Oli vääntänyt ystäväni kättä, hakannut hänen päätään seinään, repinyt suupieliä sivuille ja ylöspäin, kuristanut, potkinut ja lyönyt. Miten joku ihminen voi tehdä rakastamalleen ihmiselle noin? Tai yleensäkään kenellekään ihmiselle. Täytyy olla läpeensä paha ja tunteeton. Ei sellaisella ihmisellä voi olla tunteita lainkaan, eikä ainakaan osaa rakastaa. Mä todella toivon, että mies saa ansionsa mukaan.

Olin juuri saanut turvavyösakot (aijai mua) kun ystäväni laittoi viestin lauantaina että hän soittaa kun ehtii, on kuulusteluissa koska mies pahoinpiteli hänet. Olin juuri viemässä isää parturiin, enkä saanut keskityttyä sen jälkeen mihinkään. Ystävästäni ei kuulunut mitään, joten soitin hänelle parin tunnin päästä äidin luota ja hän kertoi mitä tapahtui. Tärisin puhelimessa ja kun lopetin puhelun, purskahdin itkuun. Ystäväni ei pystynyt edes puhumaan kunnolla, koska hänen suunsa oli niin verinen ja paisunut. Hän sanoi, ettei uskalla mennä kotiinsa illemmalla ja lupasin mennä hänen kanssaan, kunhan hän ensi nukkuisi vanhempiensa luona hetken.

Mentiinkin ystäväni luo siinä ennen klo 19, mielessäni vilisti mielikuvia kuinka se mies odottelee meitä siellä. Tai kuinka talosta on ikkunat rikottu. Ja vaikka mitä muuta. Siellä ei kuitenkaan ollut ketään, ystäväni tuli heti mun perästä. Hän oli ihan kamalan näköinen. Kasvot oli paisuneet melkein tunnistamattomiksi, huulet olivat turvonneet aivan kaksinkertaisiksi, kuhmuja ja ruhjeita oli joka paikassa.. Aloin taas itkemään. Halasimme toisiamme ja kiitimme siitä, että hän on vielä elossa.

Ystäväni yritti syödä niitä lämmin kuppi-keittoja, mutta hän ei saanut juotua kupista, kun kaikki valui huulia pitkin pois. Pilliä ei pystynyt imemään, joten hän kaatoi keittonsa kermakkoon ja siitä juominen onnistui jotenkin, kun siinä on se kaatonokka. Suuta hän ei saanut auki kun sen verran, että lusikan sai suuhun. Aina kun piti nielaista, hänestä näki kuinka paljon se sattui. Särkylääkkeet eivät auttaneet yhtään. Ystäväni tuli meille yöksi, ettei hänen tarvitsisi olla yksin kotona jos tuo mies päättäisikin mennä sinne.

Ystäväni jutteli tapahtuneesta ja mielestäni järkyttävin asia pahoinpitelyn jälkeen oli se, että kun ystäväni oli päässyt juoksemaan asunnosta pihalle ainoastaan toinen kenkä jalassa, kaikki tavarat asunnossa jossa hänet pahoinpideltiin, hän oli hakannut naapurin ikkunaa, ja huutanut että "mut on pahoinpidelty, tarvitsen poliisia!" niin verhoja oli raotettu, vilkaistu ja huudettu että "mee pois täältä riehumasta". Vasta toinen ovi oli avattu. Onko ihmiset noin piittaamattomia? Ei mitään tunteita enää apua tarvitsevaa kohtaan. Ovatkohan ne ihmiset miettineet jälkeenpäin asiaa? Mitä jos pahoinpitelijä olisikin syöksynyt ystäväni perään ja vienyt hänet takaisin hakattavaksi tai tapettavaksi? Myöskin poliisit olivat vihjailleet, että "kenenkäköhän vika tämä nyt sitten oli.." Ilmeisesti uskoneet pahoinpitelijän väitteitä, että hän olisi yrittänyt estää ystävääni ajamasta juovuksissa.

Tuntuu kamalalta, ettei mihinkään voi enää luottaa. Eikö poliisien pitäisi olla ammattilaisia, auttajia??? Tuntui uskomattomalta, että jollekin läheiselleni kävisi noin. Tiesin, että mies oli todella mustasukkainen, mutta jotenkin en uskonut että hän näin pitkälle menisi, vaikka en häntä tunnekkaan. Toivon ystävälleni kovasti voimia, että hän pystyisi toipumaan tästä. Olen todella ylpeä siitä, että hän ei puolustele miehen tekoja ja haluaa varoittaa muitakin naisia sairaalloisen mustasukkaisista miehistä. Ystäväni luonnollisesti lopetti suhteen siihen ja rikosilmoitus on tehty. Ystäväni on ollut todella rohkea tapahtuneen jälkeen ja toivonkin, että hän joskus vielä pystyy luottamaan ja rakastamaan. Hän on sen ansainnut.

10 kommenttia

Siru71 kirjoitti...

Voi kamala! Hyvä, että ystäväsi teki rikosilmoituksen ja lopetti suhteen. Toivottavasti ei peru niitä miehen leperrellessä. En ymmärrä naapuria, enkä poliisia. Miksi pahoinpitelijää "ymmärretään" ja puolustetaan?
Toivottavasti ystäväsi pääsee jaloilleen, voimia hänelle! Ja voimia siulle, että jaksat auttaa.

miiah_ kirjoitti...

Toivottavasti joo. Mies ei kuulemma muista tapahtuneesta mitään, just äsken oli väittänyt ettei oo mitään tehnyt ystävälleni. Sillä on pakko olla joku isompi sairaus...

titta kirjoitti...

Valehtelijakin vielä, tyypillistä tunteemmille ihmisille, että kykenevät vielä valehtelemaankin päin naamaa. En ikinä usko, että tuollainen teko ei ihmisen muistiin jäisi. Eipä paljon parempi ole naapurikaan :( Tuollaista ei soisi tapahtuvan kenellekään. Voimia ystävällesi.

miiah_ kirjoitti...

Niimpä.. :/

Katariina kirjoitti...

Voi että tää on kamala juttu; muistuttaa taas mitä kaikkea pahaa maailmass voikaan olla ja melkein silmien edessä :( Hyvä, että kirjoitit tästä tänne niin samalla varmaan saat työstettyä tapahtunutta, jäsenneltyä. Paljon voimia ystävällesi ja sinulle; olet hänelle nyt varmasti tosi tärkeä; joten voimia auttamiseen <3

Elina kirjoitti...

En voi muuta sanoa kuin voimia ystävälle, sekä sinulle!!

Sarppa kirjoitti...

Ihan hirveetä! En voi ymmärtää miksi joku tuollaista tekee??!!
Toivottavasti ei ikinä enään tarvi tuollaistakokea..voimia teille molemmille!

miiah_ kirjoitti...

kiitoksia kaikille, kyllä tää elämä alkaa tästä hymyillä :)

Anne kirjoitti...

Auts, aivan kamalaa! :O Miten se mies on vielä vapaalla jalalla?! Naapureiden käytöstä en hirveästi jaksa ihmetellä (joskus tuntuu, että normaalit ihmiset on vähemmistö. Kaikenlaiset törtöt ja idiootit sikiää normaaleja ihmisiä nopeammin). Mutta että poliisi alkaa urputtaa tuohon tyyliin...? Huh...

Toivottavasti sinun ystävä pääsee nopesti törkymöykyn yli ja mies saa ansaitsemansa rangaistuksen :/

miiah_ kirjoitti...

sanoppa muuta.. :S