Ystävänpäivä


Ystävänpäivää on Suomessa vietetty 1980-luvulta lähtien. Suomen kalenteriin ystävänpäivä on merkitty vuonna 1987. Se on muodostunut toiseksi suosituimmaksi korttipäiväksi joulun jälkeen. Päivän tunnuksena tunnetaan kautta maailman punainen sydän. Suomessa sen huomasi ensimmäisenä Tampereen Sydänyhdistys, joka keksi 1980-luvun alussa yhdistää ”punaisten sydänten juhlan” markkinointikampanjaansa. Seuraavaksi aiheesta kiinnostui Suomen Punainen Risti, joka painatti ensimmäiset ystävänpäiväkortit.
Amerikkalaisesta Valentinuksen päivästä poiketen suomalainen ystävänpäivä on yleisemmin ystävien muistamisen, ei vain rakastavaisten juhlapäivä.
Päivän tunnuksena on punainen (tai vaaleanpunainen) sydän, joka symboloi rakkautta ja ystävyyttä.
Näin kertoo Wikipedia Ystävänpäivästä.Olen tässä miettinyt, mitä tehtäis miehen kans ystävänpäivänä. Päivällä ystäväni lapsi saa nimen ja olemme menossa juhlimaan nimensaantia, mutta illalla olis vapaata. Rahaa ei juurikaan nyt olis "turhanpäiväisiin hömpötyksiin", mutta jotenkin olisi kiva juhlistaa. Seuraavana viikonloppuna meillä onkin 4-vuotis kihlapäivä, jolloin olisi myöskin kiva tehdä jotain erilaista. Ystäville en ole lähetellyt kortteja enkä muitakaan lahjoja, yhden lahjan ostin vähän heräteostoksena.. En vielä tiedä kelle sen antaisin :) Lähetitkö sinä ystävänpäiväkortteja? Entä aiotko miehesi kanssa jotenkin juhlistaa ystävänpäivää, tai muistaa ystäviäsi muuten?
Ajattelin, että jotain erikoista voisi edes leipoa ja olisi ihana viettää iltaa ystävien kanssa, mutta katsotaan josko sitä jotain pientä edes keksisi. Ideoita saa heitellä!!! :)


Nyt toivotan oikein hyvää ystävänpäivää teille kaikille![klik]

[klik]


10 kommenttia

anoppi kirjoitti...

Heippa miniäseni, toivotan sulle oikein hyvää ystävänpäivää. 4 vuotta mihin se aika on mennyt????
Justiinhan sä tulit meille eka kertaa, höh.

titta kirjoitti...

Me lähdetään hesaan konserttiin, syömään shoppailee ja hotelliin yöksi. Ihan kivaa vaihtelua kiireiseen lapsiperheen arkeen. En ole lähetellyt kortteja, kummilapsille olisi pitänyt...voi kun olen saamaton.

Menkää vaikka elokuviin, sitten noutoruokaa ja kotiin herkuttelemaan :)

Siru71 kirjoitti...

Kännyllä kirjotan tätä. Selitys tähän löytyy blogistani. Ei ole mitään suunnitelmia. Ei olla koskaan vietetty yst.päivää. En lähetä korttejakaan.

miiah_ kirjoitti...

anoppi: niin se vaan on et koko ajan aika menee lujempaa mitä vanhemmaks tulee :) hyvää ystävänpäivää teille kaikille sinne <3 eiköhän me viikonloppuna tulla käymään.

titta: elokuva olis kyllä ihan kiva, ei ollakaan koskaan oltu ihan kahden. Noutoruoka on kyl nounou, kun oon keventäjis :P

Siru: pitääpä käydä lukees :)

Minttu kirjoitti...

Heippa!
Mie lähetin kortteja kummilapsille ja muutamalle ystävälle... Ei juhlita mitenkään erikoisesti mutta lapsille ja miehelleni olen laittanut pienet paketit, sillä tiedän heidänkin suunnittelevan jotain, pssst, kuuluukin nyt aika usein meillä :) Jotain ihanaa ajattelin kuitenkin leipoa lisäksi... Kauniita kuvia olit laittanut aiheeseen liittyen... :)) Kiitos ja toivotan sinulle myös hyvää ystävänpäivää!!
Terveisin Minttu

Nina kirjoitti...

Hei! Kiva, kun olet piipahdellut blogissani kommentoimassa!:)

En lähettänyt tänä vuonna ystävänpäivänkortteja, harmikseni suorastaan unohdin, vaikka tiesin päivän tulevan.

Mitään erityistä juhlistamista ei taida olla tiedossa, mutta voisihan sitä jotakin kivaa herkkua, vaikka illaksi laittaa.

Mukavaa viikonloppua ja ystävänpäivää!:)

pioni kirjoitti...

Hyvää ystävänpäivää!
Ei tullut tänä vuonna laitettua yhtään korttia, jospa kuitenkin muutaman tekstiviestin huomenna kirjottaisin.

miiah_ kirjoitti...

kiitoksia kommenteista :) Ajattelin kans muistaa ystäviä vaan viestillä :)

Mari kirjoitti...

Mukavaa ystävänpäivää! Mitä sitten päädyttekään tekemään:) Minä olen lasten kanssa kotosalla... Mitään ystävänpäivä-juttuja ei ole tekeillä:/

"Kantriina" kirjoitti...

Oikein hyvää ystävänpäivää siulle! <3

Meillä oli pienet Ystävänpäiväpippalot ja nyt maha pömpöttää... jälkkäriksi oli pätkiskakkua ja kermavaahtoa :D

Halauksin,
Kantriina :)