Muutoksia

On mennyt pitkä aika kun viimeksi mitään postasin. Paljon on ehtinyt tapahtua sen jälkeen. Kävin pikavisiitillä Suomessa yhden viikonlopun yli. Päätimme erota T:n kanssa. Ei ollut mikään nopeasti tehty päätös, vaan sitä oli pohdittu jo pidemmän aikaa ennen tänne lähtöä. Nyt tulevaisuus onkin sitten avoinna, kun ei ole enää paikkaa mihin palata Suomessa. Jäänkö tänne vai lähdenkö jonnekin muualle, vai mitä teen. En tiedä. Näillä näkymin jään tänne ainakin joksikin aikaa, viihdyn täällä hyvin. Jossain vaiheessa täytyy palata Suomeen järjestelemään asioita, T ostaa meidän talon ja saan varmaan huonekaluja ainakin säilöä siellä jonkin aikaa. Uskon, että asiat tapahtuvat niin kuin niiden on tarkoitus tapahtua, joten ehkä tämä avaa uusia ovia ja mahdollisuuksia. 


Elämä täällä pyörii paljon työn ympärillä, vaikka viikonloput onkin vapaita. Oon löytänyt ihania ystäviä täältä, joiden kanssa nähdään joskus iltaisin ja viikonloppuisin. Pari viikkoa sitten vietettiin ihana lauantaipäivä käyden aamulla markkinoilla muutaman suomalaisen ystävän kanssa. Haettiin fruttariasta hedelmiä ja mentiin picnicille eräälle näköalapaikalle, Miradouro do Monte Agudolle. Sen jälkeen istuttiin joitain hetkiä tuoreista appelsiineista puristetun mehun äärellä Martim Monizin aukiolla ja mentiin "Illegal Chineseen" syömään. Tuo kiinalainen ravintola on omistajien kotona ja se on salainen ravintola. Alaovella ei ole mitään merkintöjä ravintolasta, täytyy vain tietää mitä ovikelloa painaa päästäkseen sisään. Jännä paikka ja niin hyvää ruokaa edulliseen hintaan.


Keskiviikkona tulin illalla kotiin ja uusi kämppis Jeremy kertoi, että palomiehet kävi ja kielsivät suihkun käytön veden valuessa alakertaan. Viimeksi kuukausi sitten meiltä katkaistiin vesi samasta syystä. Olin yhteydessä työpaikkaan, koska asumme heidän asunnossaan. Kuukausi sitten korjaaja kävi ja teki jotain, jonka jälkeen suihkussa käyminen oli taas sallittua. Soitin siis uudestaan yrityksemme asuntotukeen ja kerroin heille mitä tapahtui. He sanoivat korjaajan tulevan torstaina. Pian puhelun jälkeen poliisit tulivat asuntoomme ja kyselivät asummeko täällä ja kuka on asunnon omistaja ja kertoivat, että alakertaan valuu vesi joka kerta meidän käydessä suihkussa ja alakerran asukkaat ovat sairastuneet. Poliisit oli aika tiukkoina, mutta ymmärsivät toki, että ei ole meidän vika, emmekä me voi asialle mitään tehdä, muuta kuin ilmoittaa asiasta eteenpäin. Soittelin uudestaan tukeen ja torstaina korjaaja kävi, joka ei löytänyt mitään vikaa. Kertoivat jatkavansa testejä perjantaina, mutta sen jälkeen en olekaan mitään uutta tietoa asiasta saanut, joten aion kyllä käydä suihkussa jatkossakin, kunnes toisin sanotaan. Portugalilaiseen tapaan mikään ei tapahdu kovin nopeasti, mutta siihen tottuu :D 

Ilmat alkaa vähän kylmentyä jo, aamuisin tarvitsee ehkä jopa pitkiä housuja ja huivia. Päivisin on ollut kuitenkin ehkä 25 astetta lämmintä, joten pärjää ihan hyvin. Iltaisin tuuli on kova. Onneksi on Primark lähellä, mistä saa kaikkea tarvittavaa. Nyt alan valmistautua iltaan, lähdemme ystävien kanssa viihteelle. Mukavaa viikonloppua teille kaikille!


Pahoittelut jälleen kuvien laadusta, en vaan jaksa kantaa kameraa mukana, joten ne on kännykkälaatua. Palaillaan!

Ei kommentteja