Perjantai 13


Oletteko taikauskoisia?


Onko teille tapahtunut mitään epäonnista perjantai 13. päivänä?

Wikipedia kertoo Perjantai 13. päivästä näin:

"Perjantai 13. päivä on yleisen taikauskoisen käsityksen mukaan epäonnen päivä. Se on ilmeisesti lähtöisin kahdesta erillisestä taikauskoisesta käsityksestä: perjantai on huonon onnen päivä ja 13 huonon onnen numero. Jossain vaiheessa nämä kaksi näkemystä ovat sulautuneet yhteen. Temppeli­herroihin liittyvä legenda on kiehtova, mutta toistaiseksi sanonnan käyttö on pystytty dokumentoimaan vasta 1800-luvun lopulta. Yleiseksi uskomus on tullut vasta 1900-luvulla, minkä on väitetty johtuneen Thomas Lawsonin vuonna 1907 julkaisemasta romaanista Friday the Thirteenth.

Erään tarinan mukaan päivä on saanut merkityksensä kun Ranskan kuningas Filip IV Kaunis vangitutti Temppeliherrain ritarikunnan jäsenet. Kuningas oli lähettänyt kaikkiin kaupunkeihin, joissa temppeliherroja oleskeli, kirjeen, joka oli luvallista avata vasta 13. lokakuuta 1307. Kirjeessä kuningas syytti temppeliherroja saatananpalvonnasta. Temppeliherrat vangittiin ja poltettiin roviolla.


Tapahtumia


Perjantaina 13. marraskuuta 1970 osui 161 km/h (100 mph) puhaltanut trooppinen hirmumyrsky (Bholan sykloni) tiheään asutulle Gangesin suistomaalle Itä-Pakistanissa (nykyisessä Bangladeshissa), surmaten arviolta 500 000 ihmistä. Kyseessä oli 20. vuosisadan pahin trooppisen hirmumyrskyn aiheuttama onnettomuus.
Perjantaina 13. lokakuuta 1972 sattui Andien lento-onnettomuus.


Perjantaina 13. tammikuuta 2012 tapahtui Costa Concordian karilleajo."

Muistelisin, että mulle ei oo sen kummemmin tapahtunut mitään epäonnista yleensä. Saattaa olla, että oon vaan blokannut kaikki huonot tapahtumat pois mielestä ;) 

Tänä vuonna voin syyttää huonosta tuuristani juurikin tätä samaista perjantai 13 päivää. Eilen entinen työkaverini soitti ja kysyi, lähtisinkö hänen kanssaan Rodokselle. Matka oli maksettu, mutta mies ei päässytkään lähtemään. Olin aluksi hiukan vastahankainen ja mietin, etten voi lähteä mukaan ilmaiseksi. Ex-työkaveri kuitenkin innosti ja kertoi, että rahat menevät hukkaan joka tapauksessa koska lähtö on jo lauantai-aamuna, eikä rahoja saa takaisin.

Kävin juttelemassa ex-työkaverin kanssa ja hän yllytti ja innosti lisää. Tänään sain töistä loman järjestymään ja passikin odotteli poliisilaitoksella (nimenvaihdon vuoksi jouduin hakea uuden passin tuossa ennen juhannusta). Aloin jo innostua asiasta kunnolla. Illalla olisi lähtö! Kauhea määrä tohinaa matkavakuutuksia ja passia hakiessa, pyykkiä pestessä ja pakatessa...

Kunnes tuossa muutama tunti sitten tulikin soitto, että mies pääseekin lähtemään mukaan. En onneksi niin korkealta pudonnut kuin olisin voinut, koska en uskonut asiaa todeksi ennenkuin olisin Tuulisella rannalla makoilemassa. Onneksi heiltä ei mennyt matkarahat turhaan ja pääsivät kuitenkin reissuun, mutta kieltämättä hieman harmittaa.

Olisin ollut niin loman tarpeessa :D No, onneksi meillä on se reissu vielä tulossa elokuulla ja saanpahan sitten pitää kolme viikkoa lomaa putkeen. Päivä on vasta puolessa, joten mitä tässä vielä ehtiikään tapahtua..!


 


Kivaa perjantai 13 päivää kaikille ja rentouttavaa tulevaa viikonloppua!

Ei kommentteja