Portugalin matkailua

Pitkä aika on vierähtänyt edellisestä postauksesta. Jotenkin arki vie mukanaan täälläkin eikä aikaa riitä kaikelle, kun on niin paljon nähtävää ja koettavaa. Pitää nyt yrittää skarpata! Muutamassa paikassa on tullut tässä kevään aikana käytyä Portugalin sisällä ja ajattelin postata vähän niistä.


Toukokuun alussa mulla oli muutama päivä lomaa ja lähdin yksinään Ericeiraan. Varasin majoituksen yhdeksi yöksi ja hotelli Pedro O Pescador olikin ihan huippu. Yksi yö maksoi Hotels.comin kautta muistaakseni 45euroa ja oli kävelymatkan päässä rannasta sekä kahviloista. Aamiainen kuului myös  hintaan sekä ilmastointi, jota tosin jouduin pitää lämpöisellä koko yön. Otin bussin Lissabonista Campo Grandelta ja se maksoi n. 6euroa. Bussimatka kesti tunnin verran ja oli mukava katsella maalaismaisemia matkalla. Ericeiraa kutsutaan Portugalin Kreikaksi ja talot olikin maalattu valkosinisiksi. Ericeira on surffaajien suosiossa, sillä siellä on aina kova tuuli. Iltaisin viileni ja pitkät housut ja takki tuli tarpeeseen, mutta päivällä oli aurinkoista. Tämä kesä on ollut Portugalissa outo, eikä vieläkään ole niin kuuma kuin viime vuonna. 
Käveleskelin Ericeiraa ympäriinsä, piipahdin kivan näköisissä kaupoissa ja istahdin kahville kun siltä tuntui. Söin iltapäivällä tosta mistan (paahtoleipä juustolla ja kinkulla) kahvilassa ja se olikin niin täyttävä, että jätin illallisen väliin kokonaan. Pieni kaupunki oli tosi sympaattinen ja elämänmeno oli paljon rauhallisempaa kuin Lissabonissa. Rannalla seikkailin kallioilla ja ihmettelin tykkejä ja kivistä tehtyjä penkkejä. Ericeirassa oli paljon kukkia kuten Lissabonissakin ja taloissa ihania pieniä yksityiskohtia.
Seuraavana päivänä kävelin aamusta rannalla ja kaupungilla ennen huoneen luovutusta ja söin jäätelöbaarissa ihanan italialaisen jäätelön. Bussiasemalle mennessä bussini lähti nenäni edestä, joten hyppäsin Sintraan menevään bussiin. Bussi oli maalaisbussi, joka kiersi jokaisen talon edestä ja ajeli pieniä ja kapeita teitä. Selvästi suurin osa matkustajista tunsi bussikuljettajan ja jäivät istumaan eteen vaihtamaan kuulumisia. Sintrasta otin junan kotiin. Pieni pako arjesta auttaa jaksamaan ja täällä on niin paljon paikkoja, mihin pääsee edullisesti ja helposti bussilla tai junalla. Palaillaan taas pian!

1 kommentti

HalukT kirjoitti...

Kävimme Ericeirassa tänä kesänä myös, oli pieni kalastajakylä ja todella tuulista. Rannalla näkyy useita surffaja. Jatkoimma matkan sieltä Setubalin suuntaan.