Sintrassa

Täällä lomaillaan! Mulla on 1,5 viikkoa silkkaa lomaa ilman sen kummempia suunnitelmia! Wuhuu! Viikonloppu meni aika lailla juhliessa ja kotona hengaillessa, samoin maanantai. Tiistaina hyppäsin bussiin ja lähdin käymään Freeportissa, missä on eri merkkien outlet-myymälöitä. Mitään en ostanut, mutta olihan kiva käydä katsomassa miltä se näyttää ja olishan siellä ostettavaakin ollut, jos olis malttanut.

Tänään päätin vihdoin mennä Sintraan. Vallan jo hävettää, että melkein vuoden oon asunut enkä vieläkään ollut käynyt siellä kertaakaan. En yhden päivän aikana kaikkea ehtinyt enkä jaksanut kiertää, kunhan samoilin Sintran keskustassa ja kävin katsomassa Penan palatsin, mikä olikin näkemisen arvoinen. Ihan kuin Disneyn elokuvista tai 1000 ja yhden yön saduista. Puistoalueiden kaluamisen jätin toiseen kertaan. Kuvat kertokooon tarinaansa :)Penan palatsissa oli paljon arabialaisia vaikutteita, väriloistoa ja upeita torneja. Palatsin haluttiin näkyvän puiston joka kolkasta. Penan palatsin puistossa sanotaan olevan yli 2000 kasvilajia, joten ehkä seuraavan visiitin voisi tehdä kesäaikaan. Jokaisessa huoneessa oli opastekyltti, joka kertoi mihin tarkoitukseen mitäkin huonetta käytettiin. Oli arabialainen huone, puhelinhuone, sihteerin huone.. 

Kannattaa ehdottomasti käydä. Varmasti muutkin palatsit ovat näkemisen arvoisia, niihin täytyy tutustua toiste. Sintrassa oli myös paljon matkamuistomyymälöitä ja ravintoloita, joten siellä saa helposti kulumaan koko päivän. 

Palaillaan!

4 kommenttia

Kati kirjoitti...

Mun on ihan pakko sullekin hehkuttaa, että saatiin vihdoin asunto Carcavelosista :)
Ehkä siis ensi kesänä voidaan joku kerta treffata Lissabonissa! :-)

Miia kirjoitti...

Oi hienoa! Treffaillaan!

Unknown kirjoitti...

Heippa!
Olen itse suunnitellut muuttavani Portugaliin. Tavoitteena saada työpaikka/työharjoittelupaikka matkailun opinnoilleni. Mitä kautta hait töitä Portugalista? mMiten siellä on muuten sujunut? -Sari-

Miia kirjoitti...

Hei :) matkailualalla myös. Löysin työpaikan europelanguagejobsin kautta, taisi olla ilmotus myös mol.fissä. hienosti on sujunut, kaikki on menny niin kuin pitikin. Tänne vain!