DIY Räsymattokynttilät


Näin jossain netissä räsymattokynttilöitä ja päätin kokeilla niitä itsekin. Tarvittiin siis erivärisiä kynttilöitä, sydänlankaa, maito-tai pringlespurkkeja sekä askartelukäyttöön pyhitetty kattila. 

Mulla oli edelleen joitain vanhoja kynttilöitä päätin käyttää tähän projektiin. Väreinä oli valkoinen, punainen, ruskea ja oranssi. Lisäksi mulla oli kynttilän värjäykseen tarkoitettua ainetta, jolla värjäsin steariinin vaaleanpunaiseksi. 

Tein pestyihin maitopurkkeihin reiät pohjaan ja sujautin sydänlangan sieltä läpi. Sidoin sydänlangan kiinni grillaustikkuun, jonka asetin poikittain maitopurkin päälle. Pohjasta teippasin sydänlangan tiukasti teipillä purkin ulkopuolelle kiinni. Ensimmäinen kerros saattaa vuotaa pohjasta teipistä huolimatta, joten alustaksi laitoin leivinpaperin.

Sulattelin kynttilänpätkiä yksi väri kerrallaan pienen määrän ja yritin muistaa missä järjestyksessä värejä lisäsin. Työskentely ei ollut kovin nopeaa, koska välissä täytyy aina odottaa steariinin kovettumista. Laitoin maitopurkit välissä jääkaappiin, että steariini kovettuisi nopeammin. Ylijääneet steariinit käytin sytykeruusujen tekoon. 

Alussa yritin tehdä todella ohuita raitoja, esimerkiksi tuossa keskivaiheilla joka välissä on myös valkoista, mutta ohut raita hukkuu helposti tuonne värien joukkoon. Värit sekottuivat toisiinsa liiaksi myös silloin, kun en odottanut tarpeeksi kauaa steariinin kovettumista. 

Steariini kannattaa valuttaa purkkiin lusikan kautta välttääkseen keskelle syntyvän kraatterin. Olen siis ensi kerralla hieman viisaampi ;) Ensi kertaa varten täytyy myös keräillä eri värisiä kynttilöitä. Kahdella värillä saisi myös kivan raitakynttilän tehtyä. 

7 kommenttia

Anonyymi kirjoitti...

Hyviä vinkkejä ja selkeä ohjeistus. Täytyy itsekin kokeilla. Tosi nättejä kyllä :)

Liisan kotona kirjoitti...

Hauskan näköiset :) Liisa

Gailia kirjoitti...

On tosi kivan näköistä. Oma kärsivällisyys ei ehkä riittäisi tollaiseen näprämiseen ;)

Tike kirjoitti...

Onpas kiva idea! Täytyskin ruveta keräämään kynttilän jämiä ja hyödyntää ne tähän tapaan. :)

Miia kirjoitti...

anonyymi, kiitos paljon :) kokeile ihmeessä! Noi olis varmaan hienoja pringlespurkissakin.
Liisa, kiitoksia :)
Gailia, niin mäkin luulin mut aika vaivattomasti tulivat valmiiksi vaikka hidasta olikin.
Tike, joo tähän sai kyllä menemään paljon kynttilöitä :)

Kata Maria kirjoitti...

Hyvin onnistuneet raidat! Joten on varsin nätit kynttilät. :)

Miia kirjoitti...

Kata, kiitos vaan :) kaipaisin vähän muitakin värejä kun noita punasävyisiä mut ens kerralla sitte :)