Tee erilainen vaippakakku

Oletko kyllästynyt ainaisiin perinteisiin vaippakakkuihin? Tai haluatko tehdä nopean vaippakakun käyttämällä vain paketillisen 1-koon vaippoja? Tässä kiva vaihtoehto tavalliselle vaippakakulle. 


Järjestin ystävälleni vauvakutsut viime sunnuntaina. Halusin koittaa jotain erilaista vaippakakkua ja ensin olinkin aikeissa tehdä traktorikakun. Sen jälkeen tuumin perhoskakkua, mutta unohdin ostaa piipunrassit joten päädyin tekemään pöllökakun, joka sopiikin kivasti sekä tytölle että pojalle. 


Ensin pyörittelin vaipoista kaksi samankokoista "silmää", jotka kiinnitin kuminauhalla. Vaippoja meni yhteen silmään vajaa 10kpl, kun käytin pienintä vaippakokoa. 


Pöllön vartalon tein uunivuokaan saadakseni sen pysymään kasassa. Aloitin reunoilta ja kasasin vaippoja limittäin toistensa päälle, kunnes koko vuoka oli täytetty vaipoilla. Tämän voin varmaankin aloittaa kummasta suunnasta vain, joko sisemmältä tai ulkoreunalta. Kiinnitin myös pöllön vartalon kuminauhalla. 



Sen jälkeen vaan sommittelemaan pöllöä kasaan. Kiersin koko komeuden ympäriinsä satiininauhalla pitääkseni pöllön vartalon koossa ja peittääkseni kuminauhat. Laitoin silmien alle värillisen harson, joka roikkuu pöllön vatsan päällä. Tähän voi toki käyttää vaikka kankaista ruokalappua, tai mitä tahansa muutakin.


Paketissa oli kolme harsoa, joten kaksi jäljelle jäänyttä harsoa taittelin kapeammaksi. Harsot sijoitin pään päälle ja niiden reunat jätin roikkumaan siipinä. Kiinnitin harsot ohuemmalla nauhalla pöllön kaulassa olevan harson alta. Tähän voisi käyttää vaikka ohutta vauvanpeittoa myös, mutta tiesin vauvan saavan peiton eräältä toiselta vieraalta vauvakutsulahjaksi. Pöllön korviksi aioin muotoilla piipunrassit pisaranmuotoisiksi, laittaa niihin vauvansukat päälle ja kiinnittää pään päältä menevän harson alle. Unohdin kuitenkin piipunrassit kauppaan joten mentiin korvattomalla pöllöllä. Korvat olisi ehkä tulleet ihan tarpeeseen, sillä kakun saaja kysyi ensin että teinkö hänelle mahakakun :D Lopulta teippasin vielä silmien kohtiin multa valmiiksi löytyneet puiset tagit peittämään vaippoja, mielipidekysymys tietysti tarviiko siihen mitään. Pakkasin koko komeuden sellofaaniin. 


Herkkujakin oli riittävästi ;) Ootteko te tehneet erilaisia vaippakakkuja? Jakakaa vinkkinne kommenttiosioissa!

Ei kommentteja