Joulukaupunki

Lissabonissa on jouluvaloja lähes joka kadulla. Mihin tahansa käveleekin, törmää upeisiin ja erilaisiin jouluvaloihin. On kuusia, kelloja, rusetteja, joulupalloja, koko seinien valoja, käpyjä, mitä tahansa.. Eduardo Parkissa on myös Wonderland, missä on luistinrata sekä maailmanpyörä ja jouluaiheisia kojuja. Markkinoita löytyy monelta muultakin aukiolta ja kastanjoita paahdetaan lähes joka kadunkulmassa ja metro/juna-asemilla. 






Ylläolevat kuvat on Wonderlandista otettu.


Avenida da Liberdade on kokonaan valaistu puista roikkuvilla valoilla.




Ylläolevat kuvat Rossion aukiolta, paitsi joulupallo jostain matkan varrelta


Praca do Comercion iso kuusi minne pääsee myös sisälle





Joulupukki majailee Luis de Camoesin aukiolla 

Kuumaa viiniä kanelitangolla saa monesta paikasta ja se maistuu etäisesti glögille. Itse kyllä mieluummin juon ihan suomalaista glögiä, joten kuumana juomana otan mieluummin kaakaon mikä onkin todella suklainen. Joulumieli valtaa täälläkin, vaikka eri tavalla. En tiedä miltä tuntuisi viettää joulu täällä, mutta mieluummin meen Suomeen ja toivon, että saadaan lunta jouluksi. Yritän ostaa pakolliset joululahjat jo täältä ja saada ne sopimaan laukkuun tullessani. 

Ihanaa joulunalusaikaa!


Syksy Lissabonissa ja joulun odotusta

En nukkunut paljon viime yönä. Portugalilaiseen tapaan talvet on kylmiä ja märkiä, jolloin flunssat kiertävät ja kestävät ikuisuuksia. Mä oon nyt ollut kipeenä marraskuun alusta asti. Kävin lääkärissä joskus silloin kuun alussa kun epäilin poskiontelotulehdusta, lääkäri vilkaisi korviin ja kurkkuun ja määräsi lääkkeitä. Ei sanonut suoraan onko mulla poskiontelotulehdus vai ei enkä ollut ihan varma lääkkeiden funktiostakaan ennen googletusta. Lääkeseloste kertoi että kyseiset antibiootit on nimenomaan poskiontelotulehdukseen ja keuhkoputkien tulehduksiin. Tälläiset asiat on joskus hassuja, kun et voi asioida omalla kielellä. Lääkärit toimii eri tavalla ja joskus on hankala ymmärtää mikä tauti on ennenkuin käännät reseptistä. Täällä lääkärit määrää lääkkeitä tosi helpolla ja pitää vähän itse arvioida et onko tarpeen oikeasti. Lääkärit usein myös tykkää pyytää käymään monta kertaa tai olemaan sähköpostilla yhteydessä, jos on jotain kysyttävää jälkikäteen. Nyt kun kävin uudelleen, lääkäri sanoi että poskiontelotulehdus on edelleen ja ens viikolla käyn sitten erikseen labrassa, missä ne ultraa poskiontelot. Suomessa tämä olis yleensä tehty samalla käynnillä.



Yskin monta tuntia viime yönä ja varmaan pidin myös kämppiksiä hereillä. Ilmoitin pomolle aamulla, että en mee tänään töihin, vaan yritän nyt huilia et vihdoin paranisi. Ilmastointi töissä ei varmaan myöskään tee kovin hyvää. Kiireettömän aamun kunniaksi päätin syödä ison aamupalan. Hain talon toisessa päädyssä olevasta leipomosta tuoretta leipää ja tien toisella puolella olevasta fruttariasta appelsiinejä, mistä puristin mehua. Loput löytyikin kaapista. Tuli kyllä syötyä ihan liikaa silmillään ja melkein puolet jäi syömättä, mutta nyt jaksaa monta tuntia ja vitamiinit on saatu. 


Joulunalusaika on täynnä markkinoita ja tapahtumia täällä ja onkin tullut muutamissa käytyä. Ostin Ikeasta pienen kuusenkin huoneeseeni ilahduttamaan ja joulutähden ikkunaan. Täytyy vain hakea vielä verhotanko, mihin laittaa joulutähti roikkumaan. Hyasintit paistattelevat ikkunalla ja odotan koska tuoksu alkaa levitä koko huoneeseen. Lissabonissa on myös upeita jouluvaloja ympäriinsä, mutta voisin tehdä niistä erillisen postauksen kunhan saan kuvia otettua lisää. Tässä postauksessa kuvat on kaikki kännykkäräpsyjä ja ilman muokkauksia. Bloggaus jää helposti, kun ei jaksa kuljettaa kameraa mukana kokoajan jolloin ei oo kuviakaan, mutta katsotaan jos pärjättäisiin sekalaisilla kännykkäkuvilla. 

[parkkeerauksia on niin hauska seurata täällä]


Nyt on pitkästä aikaa ikävä Suomeen, ihana katsoa kaikkia ystävien jouluvalmisteluja ja fiilistelyjä Facebookista ja Instagramista. Onneksi sain myös lomaa jouluksi ja lennän Suomeen 20.12 ja oon yli viikon siellä. Käymme myös veljeni luona Lappeenrannassa, missä näen Moskan ja Möökön. Ne muuttivat veljeni vaimon siskolle, kun T ei enää halunnut pitää niitä ja tänne en niitä voinut ottaa. Onneksi saivat hyvän kodin ja pääsen niitä näkemään välillä. Nessa asusteleekin äitillä, joten sitä näen useammin. Aion syödä itseni ähkyyn kaikesta jouluruuasta ja nauttia hiljaisista metsistä ja luonnosta sekä tietysti nähdä paljon ystäviä ja sukulaisia. Ihanaa tulla vierailulle :)