Luonnonkukkakimppuja juhannuksena


Juhannusta vietetään täällä aika rauhallisissa tunnelmissa, töissä :D Ei mitään hurjia bileitä saa yksin aikaiseksi. Vaikka tuskinpa olis erikoisemmin tullut juhlittua vapaallakaan.
















Joitain juttuja juhannukseen kuitenkin kuuluu, grillaus ja luonnonkukat nyt ainakin. Tietysti pihasaunassa olisi ollut mukava käydä, mutta nyt ei lämmitetty saunaa ollenkaan. Mun vanhemmilla oli tapana hakea juhannuksena koivut oven pieleen koristeeksi, mutta me mennään vähän kevyemmällä linjalla. Luonnonkukkakimppuja siellä täällä. 


















Kuinka ihanaa, että luonnosta löytyy vaikka minkälaisia kukkia! Ja voi tuo syreenin tuoksu on huumaava! 


























Eilen grillattiin päivällä tutulla porukalla. Äitini ja veljeni tulivat meille herkkuja kantaen ja syötiin kesän ensimmäisiä uusia perunoita, lohta, salaattia, patonkia, makkaraa, ulkofileepihvejä jne. Jälkiruuaksi raparperipiirakkaa. Oli ensimmäinen grillauskertakin tälle vuodelle. Nam! 




Grillaamisen jälkeen vietettiin T:n kanssa rauhallista kotipäivää, katseltiin Orange is the new blackin kolmoskautta peiton alla maaten ja mä yritin torkkua hetken ennen töihin lähtöä siinä onnistumatta. Mukava päivä kuitenkin :)
















Tykkään hullun lailla tästä perussalaatista; jäävuorisalaattia, kurkkua, keltaista ja punaista paprikaa, punasipulia, ripaus oliiviöljyä ja mustapippuria. 


















Kuvassa on vähän kummalliset värit, mutta näin ihana sateenkaari oli eilen illalla! 


















Tässä vielä pari kukkakimppua, jotka keräsin tänään kaatosateessa lenkillä ollessani. Koirat vinkui ja katseli mua siihen malliin, että kauanko tässä nyt vielä menee ja enkö mä tajua että ne kastuu :D  












Tykkään varsinkin noista kissankelloista, ne on niin kauniita! 





















Toivottavasti teillä kaikilla on ollut ihana juhannus! Tein blogillekin vihdoin Facebook-sivut, käykäähän tykkäilemässä tästä

















Maailman paras raparperipiirakka


Meillä ei raparperia tullut tänä vuonna, oli kadonneet koko puskat. Onneksi sain työkaveriltani ja äitiltä raparperia piirakan tekoa varten. Täytyy syksyllä istuttaa uudet, että saisi ensi vuonna omasta takaakin satoa.







[kuvassa piirakka on juuri uunista tullut,höyryävän kuuma ja herkullisen tuoksuinen]





Tässä teillekin ohje tähän maailman parhaaseen raparperipiirakkaan:





150g voita


1dl sokeria


1 muna


2dl vehnäjauhoja


1dl perunajauhoja


1tl leivinjauhetta





Täyte:


n. 0,5l raparperinpaloja


1tlk kermaviiliä


1dl sokeria


1 muna


2-3tl vaniljasokeria





Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna hyvin sekoittaen. Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan. Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle, nosta hiukan reunoja. Kuori raparperit ja leikkaa ne ohuiksi paloiksi. Sekoita kermaviili, sokerit, muna ja raparperinpalat. Levitä raparperiseos tasaisesti pohjan päälle. Kaada seos piirakan päälle. Paista n.200 asteessa n. 20-30 min. kunnes kermaviili pintakin on saanut hiukan väriä. 





Ohje löytyi Kotikokin (klik) sivuilta.










Iltapäivällä päästään herkuttelemaan, kun ystäväni tulee pitkästä aikaa käymään. Emme ole muutamaan viikkoon nähneetkään, joten päivittämistä varmasti riittää raparperipiirakan ohessa. Olisi ihana juoda kahvit paviljongissa, mutta eipä näillä Suomen kesäkeleillä tarkene :) Taidan lähteä vähän kitkemään rikkaruohoja ulos ja nautiskelemaan vapaapäivästä.





Mukavaa juhannusviikkoa teille kaikille!

Nykyisyydestä ja tulevaisuudesta


Meillä oli SObloggaajien ensimmäinen tapaaminen tällä viikolla. Oli hurjan hauska tutustua uusiin ihmisiin ja nähdä kasvoja blogien takana. Tarjoilut hoidettiin nyyttärimeiningillä ja herkkuja olikin monenlaista! 




















Suurin osa jäi varmaan syömättä sen kaiken höpinän keskellä :D Toivottavasti nähdään pian uudestaankin! 





Tällä viikolla myös postipoika kantoi ihanan yllätyksen mulle. Voitin kirpparikeijun (klik) arvonnassa kaksi supersöpöä vanerista bambia. Nyt on kovasti mietinnässä mihin ne laittaisin.















Käykäähän kurkkaamassa Kirpparikeijun blogia (linkki oli ylempänä), hänellä on upea koti ja kirjoitukset on viihdyttävää luettavaa! Mä oon ollut hänen bloginsa lukija jo vuosia. 





Oon ollut tällä viikolla muuten tosi väsynyt, kun oli pitkästä aikaa aamuvuoroja töissä. En oo juuri jaksanut työpäivän jälkeen juuri muuta kuin siivota ja käydä lenkillä, muutamaa ystävää näin kahvien merkeissä. T oli koko viikon reissussa ja tietenkin heti maanantaina mun auto sammui kesken kääntymistä, imuri pimahti ja hiljeni kesken imuroimisen jne. Imurin hajoaminen olisi tässä talossa kamala katastrofi näiden kaikkien karvojen keskellä, mutta luojan kiitos meillä oli vanha imuri vielä varastossa :D Autokin lähti käyntiin hetken miettimisen jälkeen ja on sen jälkeen toiminut taas moitteetta. Joku voisi sanoa "opel" ja se kertoisi kaiken ;) 










Tällä viikolla olen myös mietiskellyt tulevaisuutta, opiskelisiko vielä ja mihin sitä tähtäisi. Eläinten kanssa työskenteleminen olisi upeaa, mutta tällä alueella on aika vähänlaisesti töitä sillä alalla. Moni pieneläinhoitaja on joutunut hakeutua muihin töihin koska oman alan töitä ei ole. Koirahoitolaa ei tässä talossa pystyisi pyörittää, johan sitä naapurit raivostuisivat siihen haukkumiseen. Eikä toki ole tilojakaan. 













Aiemmin olen hakenut lähihoitajan aikuiskoulutukseen, mutta en sinne päässyt. Otin yhteyttä myös lähemmäs 50 paikkaan oppisopimuskoulutuksen toivossa, mutta ei niihinkään kovin helpolla oteta, jos ei ole kokemusta alalta. Tämän hetkinen työni on välillä todella rankkaa henkisesti ja omaa elämää joutuu pyörittää sen puitteissa, mitä työltä jää aikaa. Työ itsessään ei kuitenkaan ole niin palkitsevaa tai mielekästä, että tätä loppuikäänsä jaksaisi. Jatketaan siis tulevaisuuden pohdintoja, eikö se sieltä joskus kirkastu! Toivottavasti ennen eläkeikää :D





Mukavaa viikonloppua teille kaikille!

Ulkona


Hieman täälläkin alkaa jo kukat pikkuhiljaa kukkia. 










Kirsikankukat on niin suloisia. Voisin kuvata niitä vaikka kuinka paljon! 










Vuorenkilvet kukkii nätisti ja on niin huolettomia, että pidän niistä. Eipä niille tarvi mitään tehdä kun ovat vihreinä koko vuoden ja kukkivat iloisesti kesäisin. Mun tyylisiä kukkia siis! 










Särkynyt sydän on niin kaunis. Täytyisi sille tehdä vähän lisää tilaa kun naapuripuska meinaa vallata koko alueen. Odotan kovasti, että kukkapenkit alkaisivat kukkia, saisi kerätty kimppuja ihan omasta pihasta. Muutama päivä sitten keräilin lenkin varrelta tuomia ja joitain punaisia kukkia sisälle.













Tänään keräsin syreeniä, se on niin kaunis kukka ja tuoksuu ihanalle! Vielä kun aukeaisivat kokonaan. 










Tulppaanit otti nokkiinsa kun istutin pionit niiden viereen eikä nousseet ollenkaan. Pitää ensi vuodeksi siirtää ne jonnekin muualle ja hakea lisääkin sipuleita. Mä niin toivon, että saisin pionit kukkimaan! Mua jäi niin kaihertamaan, kun näin tässä kerran Lidlissä kassalta tultuani 4€ pionikimpun, enkä sitten enää lähtenyt sitä hakemaan ja sen jälkeen niitä ei oo ollut enää kertaakaan!










Vilin kissamainen tyyli :) Tämä on niin tuttu näky, se tulee aina lähempää katsomaan jos jään jälkeen. Mukavaa viikon alkua teille kaikille! 

Dublin Zoo


Lupasin aiemmin tehdä oman postauksen Dublin Zoosta, kun eläinkuvia tuli napsittua aika lailla. 

Me mentiin Zoohon taksilla, vaikka ratikalla ja linja-autollakin olisi päässyt. Ja toki kävellenkin. 

Kartta eläintarhan alueeseen löytyy täältä. Eläintarhassa oli hurja määrä eläimiä leijonista punapandaan ja apinoista erilaisiin lintuihin. Läväytämpäs nyt tähän erinäisiä eläin-ja luontokuvia! Kaikista eläimistä en toki viitsi laittaa kuvia, eikä kaikki onnistuneetkaan, mutta josko nyt "muutama" ;)
















































Tuliko jo yliannostus? ;)

Kameramietteitä


Dublinissa ollessa huomasin, että järkkäriä on välillä vähän rasittava raahata mukana. Kuitenkin haluaisin hyvälaatuisia kuvia eikä se pelkällä kännykällä onnistu. Dublin-postauksessa oli kuvia sekä kännykästä, että järkkäristä. Kännykällä ei onnistu myöskään nopeat liikekuvat, joita esimerkiksi eläimiä kuvatessa usein tarvitsee.


Mikä neuvoksi?





Olisiko se siis järkkärin vaihto pienempään? Mietin vähän tuota olympus peniä. Onko kokemuksia? Oletko kenties vaihtanut järkkärin johonkin muuhun kameraan?










Nyt mulla on käytössä Canon Eos 550D ja oon siitä kyllä tykännyt kovasti. Helppo käyttää ja kuvanlaatu on hyvää. Pärjää hyvin myös automaattiasetuksilla jos ei ehdi alkaa säätelemään. Mutta menisihän tuo "minijärkkäri" helpommin lomamatkoilla mukana.. 





Kertokaahan kokemuksia, ettei sitten harmita jos myin järkkärin pois ja toteankin, ettei tuo ole hyvä!



Myynnissä olisi nyt ainakin objektiivi Canon EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM, saa tarjota!  Muoks. Myyty!

Dublinista palattu


Noniin, Dublinista on siis palattu ja huomenna alkaa taas normaalielämä, kun tämä lomapätkä loppuu ja työt alkaa jälleen.






Tässä hotellimme läheltä katukuvaa.



ja illalla..



Paljon tuli kuvattua upean näköisiä pubeja, joten näitä kuvia riittää.

Lähdimme ajamaan torstaiyöllä Helsinki-Vantaata kohden ja kone lähti aamulla 8 paikkeilla. Olimme perillä n. klo 9 paikallista aikaa. Nappasimme lentokentältä taksin, jota ajoi vitsikäs mies Sean. Kyseli muunmuassa tulimmeko Dubliniin ilmojen vuoksi ja myönneltyämme, hän sanoi vievänsä meidät heti takaisin lentokentälle :D Sean kehotti meitä lähtemään ajoissa takaisin lentokentälle maanantaina, koska silloin juostaisiin naisten maraton Dublinissa ja niin ollen ihmisiä saattaisi olla normaalia enemmän liikkeellä.



Ystäväpariskuntamme J ja S saivat nukuttua matkalla hetken, mä ja T torkuimme sitten koneessa muutaman hetken. Ensimmäinen päivä menikin aika väsyneissä tunnelmissa lähinnä maisemia ihastellen ja välillä juosten pubeihin sadetta karkuun. Hotellimme oli Dublin City Inn, joka oli todella hyvällä paikalla. Tien päässä oli maamerkkinä The Spire-joka oli valtavaa neulaa muistuttava puikko. Wikipedia tiesi kertoa korkeutta olevan 121,2m. Shoppailukatu Henry Street alkoi suoraan Talbot Streetin päästä, missä hotellimme sijaitsi.






Todistetusti myös aurinko paistoi ;) Irlannille tuttuun tyyliin joka päivä satoi ainakin vähän. Tämä "kettusiideri" oli tosi hyvää.



Kaduilla soittavia bändejä oli myös paljon sekä monissa pubeissa oli elävää musiikkia.

Hotellimme ainut huono puoli oli, että ulkoa kuului äänet sisälle aivan kuin ikkuna olisi ollut auki. Kuului puhe, linnunlaulu, autojen äänet ja myöskin erään auton varashälytin, mikä soi parina yönä useamman tunnin putkeen. Ensimmäisenä päivänä siis lähinnä kierreltiin ja tutkiskeltiin ympäristöä. Tehtiin pikavisiitti Penneysille, joka on siis paikallinen Primark. Hotellille raahustettiin jo yhdeksän paikkeilla illalla, joskin valvoin hotellilla vielä puoleen yöhön. 






Kuvassa Ha'penny Bridge, kävelysilta, joka vei Liffey-joen yli Pohjoispuolelta Eteläpuolelle Dublinia. Pohjoispuolella oli enemmän shoppailukauppoja ja eteläpuolella pubeja ja Temple Barin alue. 




Lauantaille pojat olivat varanneet Jameson-viskitehtaalle ja Quinnesin panimolle kiertokäynnit. Me naiset shoppailtiinkin sitten aika ankarasti lähinnä Henry Streetin kaupoissa. Penneysistä löytyi ehkä eniten vaatetta ja kotijuttuja. Kotiin ostin koristetyynyn, käsipyyhkeitä, paperipallovalot paviljonkiin ym. Tuliaisia en nyt alkanut metsästellä tällä reissulla, paitsi äitille ostin kiitokset talon vahtimisesta ( ja supersiivouksista!) ja kissojen ja koirien hoidosta. Ilta kuluikin taas hämmästellessä paikkoja ja kierrellessä pubeja. Mukavaa olikin istua kaikessa rauhassa iltaa ja höpötellä niitä näitä. Monissa pubeissa oli yläkerta, jossa sai olla ihan rauhassa. Käytiin syömässä Hotelli Arlingtonissa ja ruoka oli todella herkullista.



Hotelli Arlingtonin ruoka-annos.



Tässä shoppailukatu Henry streetin väkimäärää.



Monien pubien edustalla oli ihanasti kukkaloistoa ja värikkäitä amppeleita.









The Church- ravintola ja ruoka-annos + jälkkäriksi Baileysjuustokakkua.

Sunnuntaina käytiin aamusta eläintarhassa (teen siitä erillisen postauksen) ja sen jälkeen käveltiin takaisin keskustaa kohden. Sade yllätti ja juoksimme yhteen pubiin sateen suojaan. T:llä ei ollut edes takkia ja mun sateenvarjo oli edellisenä iltana vääntynyt väärin päin  tuulen voimasta, joten siitäkään ei apua ollut :D sateen lakatessa ja meidän lähtiessä koko pubi heipatteli meille :) Hypättiin taksiin ja suunnattiin syömään The Church-nimiseen paikkaan, joka oli siis kirkosta tehty pubi/ravintola. Alakerrassa oli yökerho. Tuossa ylempänä olikin kuvia sieltä.












Käytiin muutamassa askartelukaupassakin, oli niin ihania värejä! Tämä oli kutomiskahvila, missä myytiin herkkuja askartelutarvikkeiden lisäksi.



Kuuluisa Temple Bar oli tupaten täynnä joka ilta, emmekä sitten sinne menneet. 


Maanantaina shoppailtiin vielä jonkin verran ja kolmen paikkeilla suunnattiin kohti lentokenttää. Lennon lähtöporttia muuteltiin kolmeen kertaan ja se oli lopulta myöhässä n. 40minuuttia. Ei onneksi kovin paljoa ja lentäjä sai kirittyä matkalla niin ettemme lopulta olleet myöhässä kuin 20min. Vähän vaille 1 yöllä lähdettiin ajamaan Seinäjokea kohden ja muu porukka nukahtikin aika nopsasti mun ajellessa. T:n piti lähteä heti aamusta Jyväskylään töihin ja hän ehti nukkua tunnin verran kotosalla. 

Tosi mukava reissu oli ja ihana Dublin :) Suunnitelmissa oli käydä sunnuntaina Dun Laoghairessa, mutta T:n huonon olon vuoksi ei sitten tullut sinne lähdettyä. Seuraavalla kerralla sitten :)